Koffiecrême brûlée

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Koffiecrême brûlée
4 pers.
bereidingstijd 20 min. + 3 uur

Ingrediënten:

- 100 g slagroom
- 1 dl sterke koffie
- 30 g fijne kristalsuiker
- 1 tl. Chinees vijfkruidenpoeder
- 3 eidooiers
- 4 el. rietsuiker

Bereiding:

- Verwarm de oven op 120 °C.
- Meng in een pan de room, koffie, suiker en het vijfkruidenpoeder en breng dit aan de kook.
- Klop de eidooiers los en roer het warme roommengsel met een garde door de dooiers.
- Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de massa iets dikker wordt.
  Let op dat het niet kookt, anders krijg je een omeletje.
- Verdeel de crême over 4 kommetjes en zet ze 1 uur in de oven.
- Laat ze goed afkoelen.
- Vlak voor het serveren: bestrooi de crême brûlée met rietsuiker en laat deze met behulp van een brander
  (verfbrander uit de schuur bijv.) smelten en lichtbruin kleuren.

espressorietsuiker

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.