Donkere Chococheesecake met bramen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Ingrediënten:

 

- 1/2     pak kandij koeken                                                  springvorm ca. 22 cm. Ø

- 75 g   gesmolten boter

- 200 g Tony Chocolonely pure chocolade

- 2        bakjes mascarpone

- 2        bakjes ricotta

- 4        eieren

- 150 g  bruine basterdsuiker

- 2 1/2   bakje bramen

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 160 °C

- Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier

- Verkruimel de koek (in keukenmachine of met deegrol) en meng de boter erdoor

- Giet het mengsel in de springvorm en druk stevig aan

- Smelt de chocolade 'au bain-marie' (in een bak boven heet water)

- Meng de mascarpone, ricotta, eieren en suiker tot een egale massa

- Meng de gesmolten chocolade en een bakje bramen erdoor en schep dit in de vorm

- Bak de taart ongeveer een uur in het midden van de oven

- Laat de taart goed afkoelen en leg de overgebleven bramen er boven op

 

Bron: Tony Chocolonely

tony_blauw_500x500_1

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.