Schalen en vazen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Schalen uit Tunesië

 

Pottenbakkers uit Tunesië maken deze schalen nog steeds handmatig. Vervolgens decoreren vrouwen de schalen stuk voor stuk met de hand, waardoor elke schaal uniek is. Het servies is geschikt voor de magnetron, maar niet voor de oven. Wij hebben schalen in diverse afmetingen.

 

schaal tunesi  tapaskommen-en-schalen tunesi

                                                                o.a. tapas schaal

 

Mozaïekschalen uit Indonesië

 

De basis van deze schalen wordt gemaakt op Java door het bedrijf Benya Art Craft. 

De schalen worden gemaakt van tenah lempung, roodbruine aarde uit de tweede en derde aardlaag. Nadat de schalen gebakken zijn worden ze versierd met een patroon van gekleurde stukjes glas. De mozaïekschalen zijn in vele kleuren, modellen (vierkant, rond, ovaal) en maten (S,M,L enXL) verkrijgbaar

 

schaal mozaek 2 schaal mozaiek. 1jpg

 

Zie voor het productieproces:

 

https://www.facebook.com/wisnu.import/videos/704659766649498/

 

 

Bloempotten uit Mexico

 

Voor een Kleurrijke Lente hebben wij bloempotten uit Mexico van keramiek in diverse maten.

Het keramiek is volgens oude traditie met de hand beschilderd en afgebakken op 1200 graden. De glazuurlaag zorgt ervoor dat deze pot waterbestendig is.

De potten kunnen binnen of buiten staan, maar moeten wel vorstvrij bewaard worden.

Elk artikel is uniek, waardoor de tekening in kleur en vorm kan afwijken.

Wij hebben 5 verschillende maten in ons assortiment.

 

Een familiebedrijfje, dat 12 jaar geleden door Maria Isabel is opgericht maakt de potten en Maria ontwerpt de designs en stelt de kleurencombinaties samen.

Er werken voornamelijk vrouwen, die met het inkomen dat ze verdienen o.a. het schoolgeld voor hun kinderen kunnen betalen.

De werknemers werken onder goede omstandigheden en worden door de importeur Esperanza o.a. bijgestaan bij de kwaliteitsverbetering binnen het bedrijf.


 esperanza_dolores 2_set-overpotten-30-en-40-cm a              esperanza_dolores_set-overpotten-30-en-40-cm a  Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.