Dromenvanger

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

 

dromenvanger 2

 
   

De dromenvanger bestaat meestal uit een metalen cirkel, die omwikkeld is met garen en waarin een web geweven is. Soms bestaat een dromenvanger uit grote en kleinere cirkels.

 

Hang de dromenvanger boven je bed om de dromen en visioenen te vangen.

De goede dromen worden opgevangen in het levensweb en door de mens meegedragen in het leven.

 

De slechte of kwade dromen vallen door de gaten in het web en maken niet langer deel uit van je leven

 

De meeste dromenvangers worden gemaakt in Indonesië. Maar de dromenvanger is een internationaal artikel en kan ook uit Latijns- en Midden Amerika vandaan komen

    

 

             Vriendenkring of Danskring

                           Mexico

 

 

               vriendenkring mexico


Dit is een stenen replica van een ceremoniële danskring, met in het midden plaats voor een waxinelichtje. Dit soort danskringen vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse deelstaat 'Jalisco'. Bij archeologische opgravingen zijn eeuwenoude sporen gevonden van de Indianenvolken, die hier destijds woonden. Men vond o.a. afbeeldingen van paleizen en van dit soort danskringen. Vermoedelijk werd in de paleizen deze ceremoniële dans opgevoerd. De danskring symboliseert verbondenheid en is te koop in diverse vormen en maten

 

                           Lampen

 

                     lamp capiz indonesi

 

 

 

 

 

 

 

 

                   lamp capiz 2 indonesi

Filipijnse en Indonesische vissers halen oesterachtige lichtdoorlatende schelpen binnen. Van de schelpen worden sfeervolle doorschijnende siervoorwerpen in verschillende kleuren gemaakt, van staande lampen tot doosjes en kleine sfeerlichtjes.

Ramen en lampen

De oesterachtige capiz-schelp lijkt van parelmoer. Hij is doorschijnend, vrij groot en bijna plat. Vroeger werden de schelpen dan ook wel gebruikt voor ramen in huizen en kerken. In combinatie met hout zien die ramen eruit als glas-in-lood.

Capiz is vrij gemakkelijk te bewerken. Als je het een nachtje in water laat liggen, is het zacht genoeg om er vormen uit te snijden. Nat en zacht kan capiz ook 'gekneed' worden tot bollere vormen, zoals schaaltjes en lampen. Als het materiaal droogt wordt het weer hard. Dan kan het geschilderd worden, en gelakt om het sterker te maken.

 Huisvesting

Samen met de importeur maken de producenten eigentijdse ontwerpen, die aansluiten bij de West-Europese smaak. Daarbij gebruiken ze hun kennis van de lokale situatie en het beschikbare materiaal. De importeur ziet erop toe dat de artikelen zorgvuldig worden ge­produceerd, met respect voor mens en milieu – kinderarbeid komt er niet aan te pas.

Hij werkt intensief en langdurig samen met een aantal vaste familiebedrijven, en ondersteunt hen met training en advies op het gebied van producten, productieprocessen en arbeidsomstandigheden. Ook stimuleert hij de producenten om projecten op te zetten die ten goede komen aan de werknemers. Zo wordt in samenspraak met de werknemers bijvoorbeeld gezorgd voor betere huisvesting en betaalbaar woon-werkverkeer.

 

                      lamp wit schelp indonesi

Deze lamp is handgemaakt van witte schelpen. Deze zijn kunstig in een herhalend patroon verwerkt. 

 


Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.