Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus

4 personen

bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 150 g Pandanrijst

- 1 blik kokosmelk        

- 1/2 blik mangoschijven, in blokjes              

- 75 ml. mangosiroop

- 75 g rietsuiker

- 35 g cacaopoeder

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en vervang daarbij het water door kokosmelk

- Voeg een snufje zout toe

- Breng 75 ml. mangosiroop met de suiker aan de kook

- Roer totdat de suiker is opgelost

- Voeg al kloppend met een garde de slagroom en cacaopoeder toe

- Blijf roeren tot het mengsel kookt en laat de chocoladesaus op laag vuur indampen tot de gewenste dikte

- Neem de saus van het vuur, schenk het door een zeef en laat het iets afkoelen

- Verdeel de romige kokosrijst over 4 schaaltjes en verdeel de mangoblokjes erover

- Schenk een deel van de chocoladesaus over het dessert en serveer de rest van de saus er in een kannetje naast

 

pandanrijst 1rietsuikerkokosmelkmangoschijvencacaopoeder


Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.