Laagjescake met pindakaas en hagelslag

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laagjescake met pindakaas en hagelslag

Voor 1 cake van ca. 20 plakken

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

                         (exclusief baktijd en afkoelen)

 

Ingrediënten:

 

- 100 g boter

- 2 eieren

- 50 ml. water

- klein scheutje olijfolie

- 1 pak Bakmix voor Muffins

   met stukjes chocolade 

    

- pot Pindakaas

- pak Hagelslag Puur of Melk

- pak Tropisch Sap 

 

Bereiding:

 

- Zeef de muffinmix en haal de stukjes chocolade eruit

- Verwarm de oven voor op 175⁰ C

- Bereid de muffinmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar houd de

  stukjes chocolade apart

- Giet de mix in een langwerpig ingevet cakeblik in plaats van de muffinvormpjes en plaats dit

  in het midden van de voorverwarmde oven

- Bak de cake in ca. 40-50 minuten goudbruin en gaar

- Laat de cake afkoelen en snijd overdwars in 3 plakken

- Bestrijk de eerste laag met pindaaas en bestrooi met hagelslag

- Bedek dit met de tweede plak cake

- Bestrijk deze ook met een laag pindakaas en bestrooi met hagelslag

- Dek af met de laatste laag cake

- Wikkel de cake stevig in huishoudfolie en laat even staan

- Wrijf de chocoladestukjes uit de cakemix in met een klein beetje olie, zodat ze mooi gaan glimmen

- Besrtijk vlak voor het serveren de bovenkant van de cake voor een deel met pindakaas en strooi daar de chocoladestukjes op

- Snijd de cake in dunne plakken

- Lekker met een glas Tropisch sap

hagelslag puur 1  pindakaas 1

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.