Vonkelcocktail met notenrotsjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Vonkelcocktail met notenrotsjes

Voor 6-8 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 75 g Chocoladereep puur

- 8 Physalis of Kaapse Kruisbes

- 200 ml  Tropisch sap

- 4 el suiker 

     

- Tropische notenmix

- 6 el Tropische honing vloeibaar

- 1 fles Vonkelwijn 

- Zeezoutmix chili peper

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor tot 200⁰ C

- Smelt de chocolade au bain-marie. Roer regelmatig tot de chocoladestukjes zijn gesmolten

- Leg een stuk bakpapier op een werkblad

- Vouw de blaadjes van de Physalis naar achteren, doop de vruchten in de gesmolten chocolade    

  en leg ze met de kant van de blaadjes op het bakpapier en laat de chocolade hard worden

- Verhit in een suaspannetje het Tropisch sap en de suiker

- Kook dit in tot een dikke stroop en laat het afkoelen

- Verdeel de notenmix in 10 kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat

- Besprenkel elk hoopje met honing en maal er zeezoutmix over

- Rooster de nootjes in de oven tot ze goudbruin kleuren

- Laat ze afkoelen, zodat de honing hard wordt en de nootjes/rozijntjes aan elkaar plakken

- Schenk enkele druppels tropische stroop in elk glas en giet de Vonkelwijn er voorzichtig bij

- Garneer het glas met de chocolade Physalis en serveer met de pittig-zoete notenrotsjes

 

 tropisch sap 1     zuid-afr-vonkelwijn

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.