Feestelijke choco-ananastaart met viooltjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Feestelijke choco-ananastaart met viooltjes

Gebak voor 8 personen

Bereidingstijd: ca. 60 minuten

 

Ingrediënten:

 

- plantaardige margarine

- 350 gr gezeefd tarwemeel

- 1 zakje bakpoeder

- mespunt zout

- 1 tl vanillepoeder

- 300 gr rietsuiker

- 200 ml olifolie 

          

- 1 banaan, gepeld en in stukjes

- 250 ml kokosmelk, goed doorgeroerd

- 5 ananasringen, uitgelekt en in stukjes

- 50 gr pure chocolade , in kleine stukjes

- 100 gr. pure chocolade, in stukjes

- 20 gr. kokosrasp en stukjes gedroogde mango

- viooltjes of andere eetbare bloemen 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200⁰ C

- Vet een springvorm in met margarine en bestrooi met meel

- Mix het meel, bakpoeder, zout, vanille en de rietsuiker in een kom en roer goed

- Pureer met een staafmixer in een andere kom de olie met de banaan en kokosmelk

- Meng de droge ingrediënten met de natte. Roer hier de ananasstukjes en stukjes pure chocolade

  (50 gr.) door. Mix goed maar roer niet te lang (het beslag moet dik, stroperig maar vooral niet

  te vloeibaar zijn)

- Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar.

  (Prik met een satéprikker voorzichtig in het midden van de taart. Als deze er schoon uitkomt,

   is de taart klaar. Bak anders nog 10 minuten langer)

- Laat de taart volledig afkoelen en stort voorzichtig op een schaal

- Smelt de overige chocolade (100 gr.) au bain marie

- Giet de gesmolten chocolade over de taart en bestrooi met geraspte kokos en

  stukjes gedroogde mango. Versier met de viooltjes

 

 

Bron: 'Eerlijk eten"

 

  kokosmelk        ananas-klein         gedroogde mango 2 


Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.