Ananas tarte tatin met kokosroom

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Ananas tarte tatin met kokosroom

Nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 4 plakken  bladerdeeg, ontdooid

- 80 g boter

- 1 el citroensap

- 1 cm. gember, fijngeraspt 

     

- 4 schijven ananas

- 80 g rietsuiker

- blikje (270 ml) Biologische Kokosmelk, uit de koelkast

- vloeibare Honing 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200⁰ C

- Laat de rietsuiker in een pan met dikke bodem op laag vuur karamelliseren

- Voeg, wanneer de  suiker bruinkleurt en bubbelt, citroensap, boter en gember toe. Laat smelten en verdeel over 4 ramekins

- Leg de ananasschijven erin en vouw een plakje bladerdeeg over de schijven

- Bak de tarte tatins in 15-20 minuten gaar

- Schep het dikke gedeelte van de kokosmelk (zet het blikje hiervoor in de koelkast) en doe in een maatbeker.

  Zet er de staafmixer even op en klop lobbig

- Draai de ramekins om op 4 bordjes en serveer met een dot kokosroom en honing

 

ananas kokosmelk-270ml-fair trade original  rietsuiker   honing vloeibaar 1


Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.