Kruidig pompoenbrood

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kruidig pompoenbrood

Bereidingstijd: ca 80 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 400 g pompoen, in blokjes

- 4 eieren

- 5 el Honing

- 1 tl appelazijn

- 1 el chiazaad, geweekt in 4 el water

- 1 tl vanille extract

- 200 g rijstmeel (of ander meel)

- 1 tl baking soda 

      

- 1 tl bakpoeder

- 1 tl kaneel 

- 1 tl speculaaskruiden

- 1/2 tl gemberpoeder

- snuf zeezout

- 50 g rozijnen

- 75 g pompoenpitten

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 180⁰ C

- Bekleed een cakevorm met bakpapier

- Maak de pompoen schoon (schillen hoeft niet) en snijd in blokjes

- Breng een pan water aan de kook en kook de pompoen in ngeveer 15-30 minuten gaar

  Laat even afkoelen en pureer de pompoen met een vork of staafmixer

- Meng het rijstmeel, baking soda, bakpoeder, specerijen, rozijnen en zeezout in een kom

- Klop de eieren los met het geweekte chiazaad, de honing, appelazijn en vanille extract

  Doe bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag

- Doe het beslag in een cakevorm en bestrooi met pompoenpitten

- Zet het pompoenbrood in de oven en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar tot een prikker er droog uit komt

- Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt

- Lekker bij de koffie of als ontbijt met jam, honing of appelstroop

 

honing vloeibaar 1molen zeezout 1

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.