Thaise kokosrijst met mango, gedroogde kokos en gedroogde mango

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Thaise kokosrijst met mango, gedroogde kokos en gedroogde mango

Nagerecht voor  2 personen

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 50 g biologische Thaise Pandanrijst

- 100 ml water

- snuf Fairtrade Zeezout

- 100 melk naar keuze, zoals sojamelk of rijstmelk

- 1 vanillestokje, uitgeschraapt

- citroenrasp van een halve citroen

   

- 1 verse mango of Thaise Fairtrade mango uit blik  

- Fairtrade gedroogde mango

- gedroogd kokosschaafsel

- verse muntblaadjes, ter garnering

 

Bereiding:

 

- Breng de pandanrijst samen met het water en wat zout aan de kook

- Zet het vuur lager en laat de rijst zachtjes koken tot het water is opgenomen

- Roer regelmatig, zodat de rijst niet aanbakt

- Voeg nu de melk, kokosmelk, vanille en citroenrasp toe

- Breng opnieuw aan de kook en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen

- Snijd ondertussen de mango in stukjes

- Schep de rijst in kommen

- Verdeel de mango, gedroogde mango en het kokosschaafsel over de rijst

- Garneer met munt

 

pandanrijst 1kokosmelk 200ml     mangoschijven    gedroogde mango 2

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.