Torta Caprese

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Torta Caprese

Gebak voor 10-12 personen

Bereiding: ca. 30 minuten / oven: ca. 50 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 250 g blanke (garneer)amandelen

- 250 g pure chocolade, grof gehakt

- 225 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

- 175 g rietsuiker

      

- 5 eieren, gesplitst

- poedersuiker, om te bestrooien

 

ingevette springvorm 22-24 cm Ø

 

 

Bereiding:

 

- Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en schud ze op een bord

- Maal de amandelen in een keukenmachine fijn of hak ze met de hand zo fijn mogelijk

- Verwarm de oven voor tot 180°C

- Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain marie)

  Laat de kom het water niet raken.

- Neem de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur

- Klop intussen de boter met 100 gram suiker luchtig en romig

- Klop er een voor een de eidooiers door

- Klop vervolgens de gesmolten chocolade met de fijngehakte amandelen erdoor

- Klop in een schone kom de eiwitten stijf

- Voeg de resterende 75 gram suiker in drie porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige glanzende pieken

- Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocoladebeslag

- Schenk het beslag in de vorm

- Bak de chocoladetaart in de voorverwarmde ovenin 45-50 minuten gaar

- Laat de taart in de vorm afkoelen en bestuif met een beetje poedersuiker

 

 Tip: Bestrooi de afgekoelde taart nog met wat extra, grovere gehakte amandelen

 

tony_blauw_500x500_1   rietsuiker

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.