Thaise Fish 'n Chips

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Thaise Fish 'n Chips

Snack/borrelhapje voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 limoen

- 500 g visvariatie

  (zoals inktvisringen, gamba's, stevige witvisfilets)

- 2 eierdooiers

- 3 ijsblokjes

- 110 g bloem

- zonnebloem- of arachideolie

    

- Sambal Oelek, naar smaak

- 1 blikje Biologische Kokosmelk

- molen Zeezout mix Chilipeper

- ½ blik Mangoschijven op lichte siroop

- 4 el Sweet Chili Saus

- cassave chips

 

Bereiding:

 

- Maak een marinade van het sap van een halve limoen met daarin sambal naar smaak

- Marineer hierin de verschillende soorten vis

- Klop ondertussen een beslag van kokosmelk, de eidooiers en de bloem en breng het beslag op smaak met zeezout

- Voeg de ijsblokjes toe

- Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze

- Maak van 4 el mangopuree en de sweet chilisaus een dipsaus

- Dep de vis droog en haal, wanneer de ijsblokjes gesmolten zijn, door het beslag

- Verhit in een frituur- of braadpan olie tot 180° C en frituur hierin de stukken vis goudbruin en krokant

- Laat ze uitlekken op keukenpapier

- Bestrooi de vis vlak voor het opdienen met wat zeezout en serveer met partjes limoen, de dipsaus en de cassave chips

 

mangoschijven sweet chili saus   kokosmelk_270ml

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.