Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 6 el olijfolie

- 1-2 teentjes knoflook, geperst

- 450 g kipfilet

- zout

- 1 rode puntpaprika, in stukjes

- 2-3 bosui, in stukjes van ca. 2 cm. 

      

- 600 g oosterse wokgroenten (champignons, peultjes, paksoi)

- 2 tl Sambal Badjak

- 3 el Ketjap Manis

- 1 flesje Woksaus Zoetzuur

- 1 pak Noedels

- satéprikkers 

 

Bereiding:

 

- Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal,knoflook en ketjap.

- Snijd de kipfilet in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade

- Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan

- Voeg de stukjes paprika en bosui bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar

- Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui

- Maak minimaal 12 satéprikkers

- Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar

- Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar

- Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee

- Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking

- Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

noedels ketjap manissambal badjakwoksaus zoetzuur 1.png                                wijn-rood-pinotage-300x450_normal

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.