Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. 20 min. oventijd)

 

Ingrediënten:

 

- 4 el olijfolie

- 200 g hamblokjes (of kip- od tofureepjes)

- 2 eieren

- 2 teentjes knoflook, gepeld

- ca. 800 g roerbakgroenten naar keuze 

       

- zout

- peper

- 400 g Pandan rijst

- 3 el Rode Curry Kruidenpasta

- 1 zak Cassavechips 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 180 °C

- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes

- Voeg de curry toe en fruit deze even mee

- Roer de rijst los met een vork en meng de ham-curry blokjes erdoor

- Klop de eieren los

- Voeg naar smaak zout bij het losgeklopte ei en meng het goed door het rijstmengsel

- Bedek de bodem en opstaande rand van een ovenschotel met bakpapier en bestrijk het bakpapier met olie

- Schep het rijstmengsel in de schaal en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan

- Zet de vorm circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven

- Verhit intussen de rest van de olie in een wok en voeg de roerbakgroenten toe

- Pers de teentjes knoflook erboven uit

- Wok de groenten beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd en breng op smaak met zout en peper

- Stort de rijsttaart op een plat bord, snijd in punten en serveer met de groenten

- Lekker met cassavechips

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

pandanrijst 1 kruidenpasta rode curry

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.