Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 min.

 

Ingrediënten:

 

- 1 (fles)pompoen (ca. 500 g)

- 4 kippendijen

- 3 el zonnebloemolie

- 200 g haricots verts

- 3 el. kleef- of sushirijst

- 1/2 bosje koriander 

  

        

- 1 zakje groene curry kruidenpasta

- 400 ml kokosmelk

- 250 g rijstvariatie

  3 kleuren jasmijnrijst

     

 

Bereiding:

 

- Schil de pompoen met een dunschiller. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken

  (In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel goed afboenen)

- Snijd de kip in stukken

- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta

- Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook

- Voeg de haricots verts toe en laat nog zo'n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat     de groenten beetgaar zijn

- Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is.

- Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt 

- Maal deze rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry

- Serveer de curry met verse koriander en de drie kleuren jasmijnrijst

 

rijstvariatie-zilvervlies-rode-en-zwarte-jasmijnrijstkruidenpasta groene curry  kokosmelk   

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.