Paneng curry met Thaise baby-aubergine

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Paneng curry met Thaise baby-aubergine

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 375 g schouderkarbonade

- 200 g Thaise baby-aubergine

- Thaise basilicum, paar takjes

- 1 zakje rode curry kruidenpasta

- 400 ml kokosmelk

- 250 g rijstvariatie drie kleuren jasmijnrijst   

 

Bereiding:

 

- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Snijd het varkensvlees van het bot en daarna in stukjes

- Zet een pan op het vuur, voeg de kokosmelk toe en laat het heet worden

- Voeg dan de curry kruidenpasta toe en laat zo'n 8-10 minuten doorkoken onder voortdurend roeren

- Voeg het varkensvlees toe en blijf roeren. Laat het zo'n 5 minuten garen

- Voeg als laatste de Thaise basilicum toe en zet het vuur dan direct uit

- Serveer met de drie kleuren jasmijnrijst

 

Tip: Hoe kun je je mond blussen na het eten van hete pepers? De een zegt met een hap suiker, de ander met een hap rijst. De Thaise boerin Orapin zweert bij een snuf zout op de tong

 

rijstvariatie-zilvervlies-rode-en-zwarte-jasmijnrijst  kruidenpasta rode curry  kokosmelk 400ml

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.