Tom Kha Kai

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Tom Kha Kai

Soep voor 4 personen

Bereidingstijd ca.20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 sjalotten

- 600 ml kippenbouillon

- 150 g. kippenvlees, dijvlees in kleine stukjes

- 8 cherrytomaatjes, gehalveerd

- 100 g oesterzwammen, in reepjes   

       

- 100 g witte kool, in reepjes

- 1 limoen

- 5 blaadjes citroenblad

- 400 ml kokosmelk

- 1 zakje Tom Kha kruidenpasta voor soep    

 

Bereiding:

 

- Breng de kokosmelk aan de kook

- Snijd de sjalotten in kwarten en voeg deze samen met de kruidenpasta toe aan de hete kokosmelk.

- Sluit de pan af met een deksel en laat even doorkoken

- Schenk er de kippenbouillon bij en voeg het kippenvlees toe. Laat de kip 5 minuten garen. Niet langer, anders wordt het vlees droog

- Voeg de cherrytomaatjes toe en als laatste de oesterzwammen en de kool. Laat nog enkele minuten koken

- Pers de limoen uit en giet het sap in de soep. Maak de soep af met de citroenblaadjes en serveer de soep dampend warm

 

Tip: Vegetariërs vervangen de kippenbouillon door groentebouillon. De vissaus kun je vervangen door lichte sojasaus of tamarinde en de kip door blokjes tofu

 

kokosmelk 400ml tom kha kruidenpasta voor soep

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.