Stoofpotje met rijst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Stoofpotje met driekleurenrijst

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten + 2,5 uur stooftijd

 

Ingrediënten:

 

- 800 g sukadelappen, in dobbelsteentjes  

- klontje boter

- 2 uien, gesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 100 g tomatenpuree

- 2 tl gedroogde oregano

- 1 laurierblaadje

- 400 g aardappel, in blokjes   

        

- 400 g wortel of pompoen, in blokjes

- 400 g boontjes, afgehaald en gebroken

- bakbanaan

- Zeezoumix chilipeper

- 50 ml biologische Sojasaus

- 1-2 el Sambal Oelek

- 300 g Basmatirijst  

 

Bereiding:

 

- Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de zeezoutmix

- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin

- Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee

- Blus af met de sojasaus

- Voeg de tomatenpuree, de sambal, het laurierblad, de oregano en 500 ml heet water toe en dek af

- Laat het vlees ca. 2 uur sudderen op laag vuur

- Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet

- Voeg na 2 uur de groenten toe en stoof nog 20-30 minuten mee

- Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook en bereid de rijst volgens de   gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Serveer de stoofpot met de rijst en de gebakken banaan

 

 

basmatirijst     sojasaus biologisch 2   sambal-oelek   molen zeezoutmix peper en chili

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.