Koffiecheesecake met karamelsaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Koffiecheesecake met karamelsaus

voor 6 personen

Bereidingstijd: ca. 45 minuten + 4.5 uur opstijftijd + 70 minuten baktijd

 

Ingrediënten:

 

- 140 g haverkoekjes

- 55 g boter, gesmolten

- 4 el water

- 400 g verse roomkaas

- 200 g volle kwark

- 1 zakje vanillesuiker     

            

- 4 eieren

- 240 ml zure room

- 150 g fudge vanille, in stukjes

- 8 el Oploskoffie 

- 100 g + 1,5 el Fijne Witte Kristalsuiker

- 1 el Cacaopoeder     

 

En: springvorm van Ø 20 cm, bakpapier, aluminiumfolie, braadslede

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 180 °C

- Maal de haverkoekjes fijn en meng met de gesmolten boter

- Bekleed de springvorm met een rondje bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem

- Laat dit 30 minuten opstijven in de koelkast

- Los 4 eetlepels oploskoffie op in 4 eetlepels kokend water en laat afkoelen

- Maak de springvorm waterdicht door de onderkant in te wikkelen met 2 lagen aluminiumfolie

- Meng de roomkaas, de kwark en de koffie tot een egaal geheel

- Voeg vanillesuiker, 100 g suiker en de eieren toe en mix het glad en romig

- Giet de vulling op de koekbodem

- Zet de springvorm in een braadslede en vul deze met een laag van 2-3 cm kokend water

- Plaats dit midden in de oven en bak 60 minuten tot de taart stevig is, maar nog wel zacht

- Meng de zure room en 1.5 eetlepel suiker goed door elkaar en bestrijk hiermee voorzichtig de bovenkant van de cheesecake

- Plaats de cake nog 10 minuten in de oven

- Laat de cheesecake afkoelen en zet minimaal 4 uur in de koelkast

- Breng voor de koffiekaramelsaus 150 ml water aan de kook

- Voeg 4 eetlepels oploskoffie en de fudge toe

- Laat de fudge smelten en laat inkoken tot een stroperige saus

- Bestrooi de cheesecake vlak voor het opdienen met cacaopoeder en serveer met de koffiekaramelsaus

 

witte suiker    cacaopoeder 2 

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.