Khao Pad

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Khao Pad

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca 25 minuten (plus van tevoren rijst koken)

 

Ingredi├źnten:

 

- 200 g gare Pandanrijst

- milde olijfolie

- 3 sjalotten, fijngesneden

- 1 flinke teen knoflook, geperst

- stukje verse gember

- 2 rode pepers, in flinterdunne schuine plakjes

- 200 g rauwe gepelde garnalen

- 2 el vissaus

- 2 el sojasaus    

       

- 2 el limoensap

- 1/2 ananas, geschild, kern verwijderd

- 1 rode paprika, in kleine reepjes

- 75 g rozijnen

- 1/2 tl kurkuma

- 1 el palmsuiker (optioneel)

- 75 g geroosterde cashewnoten

- 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes

- blaadjes van 10 takjes koriander   

 

Bereiding:

 

- Verwarm een wok op hoog vuur totdat deze gaat walmen

- Doe een flinke scheut milde olijfolie in de pan, voeg onmiddellijk sjalot, knoflook en gember toe en fruit tot de geuren vrij komen. Voeg dan de rode peper toe en fruit enkele seconden mee

- Voeg de garnalen toe en wok mee tot ze roze beginnen te kleuren

- Voeg de gekookte rijst toe en bak enkele minuten mee

- Voeg vissaus, sojasaus en limoensap toe en schep om

- Voeg ananas, paprika, rozijnen en kurkuma toe en bak enkele minuten mee

- Voeg eventueel wat palmsuiker toe om de khao pad naar smaak zoeter te maken. Gebruik extra vissaus voor een zouter en extra limoensap voor een zuurder resultaat

- Meng op het laatst de cashewnoten, lente-ui en de helft van de koriander erdoor

- Serveer en bestrooi met de rest van de koriander

 

pandanrijst    sojasaus biologisch 2   rozijnen

 

Bron: kookboek Eerlijk eten

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.