Rendang met groenten, met pitabrood en muntyoghurt

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rendang met groenten, met pitabrood en muntyoghurt

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 200 g bloemkoolroosjes

- 200 g broccoliroosjes

- 200 g witte reuzenbonen of limabonen (blikje)

- 1 ui

- 1 el plantaardige olie

- 2 lente-ui

- 2 el pompoenpitten

- sap van een ½ citroen

        

- 200 ml (plantaardige) yoghurt

- 15 g muntblaadjes

- 1 pitabrood

- peper

- 1 tl chiliflakes (optioneel)

- 1 pakje Indonesische Rendang Kruidenpasta

- 200 ml kokosmelk

- een draai van de zeezoutmix molen kokos, citroen en koriander  

 

Bereiding:

 

- Blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel koud

- Spoel de reuzenbonen goed af

- Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringen

- Verhit de olie in de wok en bak hierin heel kort de ui (houd de lente-ui apart voor later)

- Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en roer door tot de kruidenpasta goed door de kokosmelk is opgenomen

- Doe de geblancheerde broccoli, bloemkool en de bonen erbij

- Laat ongeveer 10 minuten zacht sudderen

 

Maak ondertussen de munt-yoghurt

 

- Hak hiervoor de munt fijn 

- Roer deze door de yoghurt en druppel er een beetje citroensap naar smaak bij

- Breng de dip op smaak met peper en de zeezoutmix kokos, citroen en koriander en eventueel wat chiliflakes

- Verwarm het pitabrood en snijd in 4 punten

- Snijd de punten open en verdeel over 4 borden

- Schep de groentenrendang erop en een lepel munt-yoghurt

- Garneer het geheel met de lente-ui ringen en pompoenpitten

 

kruidenpasta indonesische rendang    kokosmelk 200ml    molen zeezout kokos citroen koriander

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.