Ambrosia Taartje

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Taartje met fruit

Ingrediënten:

- 250 gr. boter
- 200 gr. suiker
- 4 eieren
- 2 gestampte bananen 
- 1 mandarijn
- 100 ml. bourbon/whisky
- 200 gr. bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gr. cacao
- 150 gr. chocolade

Bereiding:

- Meng 200 gram boter en 150 gram suiker tot een romige massa.
- Voeg vervolgens de eieren (één voor één), en de bourbon toe.
- Zeef dan de bloem, het bakpoeder en de cacao over het mengsel en klop het geheel tot een klontvrije gladde massa.
- Bedek een bakblik van ongeveer 28 cm met bakpapier, doe cakebeslag erin en zet de cake in een voorverwarmde oven (190 ºC).
- Haal de cake na 40 minuten uit de oven en laat hem wat afkoelen

- Doe de overige 50 gram boter in de pan en voeg de resterende suiker en twee bananen in stukjes gesneden toe.

- Roer dit geheel tot een lichtbruine caramelachtige saus en blus het geheel af met 50 ml. bourbon. 

- Snij de afgekoelde cake over de lengte doormidden en schep de bananencaramel ertussen.
- Bedek tot slot de hele taart met gesmolten chocolade en garneer de taart met partjes mandarijn

      cacaopoeder
Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.