Voorgerechten
Pittige gamba's met exotische salsa salade
Pittige gamba's met exotische salsa salade
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Ingrediënten:
- 3 el. olijfolie - 1 flinke teen knoflook, gepeld - 12 cocktailgarnalen - 1 rode puntpaprika, in miniblokjes - 6 kerstomaatjes, in miniblokjes - 1 bosui, gesnipperd - enkele takjes koriander - 2 à 3 tl. Sambal Oelek - 1/2 blik Ananasschijven op sap |
Dressing:
- 3 tl. gembersiroop - 1 limoentje, verdeeld in 1 el. sap en 4 partjes |
Bereiding:
- Maak eerst de marinade voor de gamba's
- Meng in een bakje de olie met 2-3 theelepels sambal en pers er een flinke teen knoflook boven uit
- Voeg de garnalen toe en roer het goed om
- Laat de marinade goed in de garnalen trekken in ca. 5 minuten
- Maak intussen de salsa
- Schenk het sap van de ananas in een bakje
- Laat de ananas uitlekken en snijd 5 schijven ananas in kleine blokjes
- Doe deze blokjes samen met de blokjes puntpaprika, tomaat en gesnipperde bosui in een kom en meng door elkaar
- Verhit een grillpan, leg de garnalen in de pan en verhit ze ca. één minuut per kant
- Klop een dressing van 30 ml. ananassap, de gembersiroop en het limoensap en meng dit door de salsa-salade
- Verdeel de salade over 4 kommetjes en leg de gamba's erop
- Garneer met wat fijn korianderblad en een partje limoen
Pittige ham in honingsaus
Pittige ham in honingsaus
4 personen
Ingrediënten:
- 1 pakje Bressot (200 g)
- 12 plakjes gerookte of rauwe ham
- molen pepermix, citrus/knoflook
- 2 el vloeibare bloemenhoning
- 1 zakje gemengde sla
- olijfolie om in te vetten
Voorbereiden (½ dag van tevoren):
Kaasje in 12 puntjes snijden.
Elk puntje op plakje ham leggen en ham er losjes omheen vouwen.
Ovenschaal invetten, hampakketjes erin leggenen bestrooien met peper.
Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 200° C.
- Honing over hampakjes schenken.
- In midden van oven hampakketjes ± 8 minuten verwarmen tot kaas begint te smelten.
- Intussen sla over 4 bordjes verdelen.
- Hampakketjes op sla leggen en honing uit schaal erover schenken.