Voorgerechten

Pittige gamba's met exotische salsa salade

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pittige gamba's met exotische salsa salade

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 3 el. olijfolie

- 1 flinke teen knoflook, gepeld

- 12 cocktailgarnalen

- 1 rode puntpaprika, in miniblokjes

- 6 kerstomaatjes, in miniblokjes

- 1 bosui, gesnipperd

- enkele takjes koriander

- 2 à 3 tl. Sambal Oelek

- 1/2 blik Ananasschijven op sap

         

Dressing:

 

- 3 tl. gembersiroop

- 1 limoentje, verdeeld in 1 el. sap en 4 partjes 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

 

- Maak eerst de marinade voor de gamba's

- Meng in een bakje de olie met 2-3 theelepels sambal en pers er een flinke teen knoflook boven uit

- Voeg de garnalen toe en roer het goed om

- Laat de marinade goed in de garnalen trekken in ca. 5 minuten

- Maak intussen de salsa

- Schenk het sap van de ananas in een bakje

- Laat de ananas uitlekken en snijd 5 schijven ananas in kleine blokjes

- Doe deze blokjes samen met de blokjes puntpaprika, tomaat en gesnipperde bosui in een kom en meng door elkaar

- Verhit een grillpan, leg de garnalen in de pan en verhit ze ca. één minuut per kant

- Klop een dressing van 30 ml. ananassap, de gembersiroop en het limoensap en meng dit door de salsa-salade

- Verdeel de salade over 4 kommetjes en leg de gamba's erop

- Garneer met wat fijn korianderblad en een partje limoen

 

sambal-oelek     ananas stukjes    

 

Pittige ham in honingsaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail


Pittige ham in honingsaus  
4 personen


Ingrediënten:


- 1 pakje Bressot (200 g)
- 12 plakjes gerookte of rauwe ham
- molen pepermix, citrus/knoflook
- 2 el vloeibare bloemenhoning
- 1 zakje gemengde sla
- olijfolie om in te vetten


Voorbereiden (½ dag van tevoren):

Kaasje in 12 puntjes snijden.
Elk puntje op plakje ham leggen en ham er losjes omheen vouwen.
Ovenschaal invetten, hampakketjes erin leggenen bestrooien met peper.


Bereiden:

- Oven voorverwarmen op 200° C.
- Honing over hampakjes schenken.
- In midden van oven hampakketjes ± 8 minuten verwarmen tot kaas begint te smelten.
- Intussen sla over 4 bordjes verdelen.
- Hampakketjes op sla leggen en honing uit schaal erover schenken.

honing vloeibaar     molen peper zeezoutmix citrus en knoflook

 

   
Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.