Hoofdgerechten
Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst
Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 40 min.
Ingrediënten:
- 1 (fles)pompoen (ca. 500 g) - 4 kippendijen - 3 el zonnebloemolie - 200 g haricots verts - 3 el. kleef- of sushirijst - 1/2 bosje koriander
|
- 1 zakje groene curry kruidenpasta - 400 ml kokosmelk - 250 g Basmatirijst
|
Bereiding:
- Schil de pompoen met een dunschiller. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken
(In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel goed afboenen)
- Snijd de kip in stukken
- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta
- Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook
- Voeg de haricots verts toe en laat nog zo'n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de groenten beetgaar zijn
- Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is.
- Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt
- Maal deze rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry
- Serveer de curry met verse koriander en de Basmatirijst
Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave
Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. 20 min. oventijd)
Ingrediënten:
- 4 el olijfolie - 200 g hamblokjes (of kip- od tofureepjes) - 2 eieren - 2 teentjes knoflook, gepeld - ca. 800 g roerbakgroenten naar keuze |
- zout - peper - 400 g Pandan rijst - 3 el Rode Curry Kruidenpasta - 1 zak Cassavechips |
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes
- Voeg de curry toe en fruit deze even mee
- Roer de rijst los met een vork en meng de ham-curry blokjes erdoor
- Klop de eieren los
- Voeg naar smaak zout bij het losgeklopte ei en meng het goed door het rijstmengsel
- Bedek de bodem en opstaande rand van een ovenschotel met bakpapier en bestrijk het bakpapier met olie
- Schep het rijstmengsel in de schaal en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan
- Zet de vorm circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven
- Verhit intussen de rest van de olie in een wok en voeg de roerbakgroenten toe
- Pers de teentjes knoflook erboven uit
- Wok de groenten beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd en breng op smaak met zout en peper
- Stort de rijsttaart op een plat bord, snijd in punten en serveer met de groenten
- Lekker met cassavechips
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original
Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels
Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Ingrediënten:
- 6 el olijfolie - 1-2 teentjes knoflook, geperst - 450 g kipfilet - zout - 1 rode puntpaprika, in stukjes - 2-3 bosui, in stukjes van ca. 2 cm. |
- 600 g oosterse wokgroenten (champignons, peultjes, paksoi) - 2 tl Sambal Badjak - 3 el Ketjap Manis - 1 flesje Woksaus Zoetzuur - 1 pak Noedels - satéprikkers |
Bereiding:
- Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal,knoflook en ketjap.
- Snijd de kipfilet in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade
- Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan
- Voeg de stukjes paprika en bosui bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar
- Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui
- Maak minimaal 12 satéprikkers
- Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar
- Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar
- Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee
- Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking
- Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original
Mexicaanse kip in chocoladesaus
Mexicaanse kip in chocoladesaus
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten:
- 4 kippenbouten, zonder vel - snuf kaneel - 1 el bloem - 2 el plantaardige olie - 2 uien, gesnipperd - 2 tenen knoflook, geperst - 100 g tomatenpuree |
- 400 ml kippenbouillon - zeezoutmix chilipeper - 2 el Cacaopoeder - 1 el Sambal Badjak - 2 tl Honing of Rietsuiker - 1 pak Rijst - groente / salade naar keuze |
Bereiding:
- Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem
- Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin
- Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet
- Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar
- Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen
- Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer
- Voeg de kippenbouten weer toe en laat ze 20 minuten gaar stoven op laag vuur
- Voeg zo nodig nog wat water toe
- Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe
- Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze
Exotische salade van grapefruit, rivierkreeftjes en avocado
Exotische salade van grapefruit, rivierkreeftjes en avocado
Maaltijdsalade voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 zakje (75 g) waterkers - 2 avocado's, geschild en de pit verwijderd - 300 g rivierkreeftjes - 1 grapefruit - 200 g voorgekookte (baby)bietjes |
- 2 el olijfolie - 2 el Tropische Honing - 2 el Rijstazijn - Zeezoutmix kokos-citroen-koriander
|
Bereiding:
- Verwijder de harde stelen van de waterkers en verdeel over 4 borden
- Snijd de avocado in stukjes en verdeel samen met de rivierkreeftjes over de salade
- Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes. Vang hierbij het sap op
- Snijd de bietjes in stukken en verdeel met de stukjes grapefruit over de salade
- Maak een dressing van het grapefruitsap met de honing, rijstazijn, de olijfolie en de zeezoutmix
- Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de dressing
- Maak op smaak met de zeezoutmix
Wijntip: Chenin Blanc (wit), Zuid Afrika, Fair Trade Original
Meer artikelen...
Pagina 3 van 13