Hoofdgerechten

Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 6 el olijfolie

- 1-2 teentjes knoflook, geperst

- 450 g kipfilet

- zout

- 1 rode puntpaprika, in stukjes

- 2-3 bosui, in stukjes van ca. 2 cm. 

      

- 600 g oosterse wokgroenten (champignons, peultjes, paksoi)

- 2 tl Sambal Badjak

- 3 el Ketjap Manis

- 1 flesje Woksaus Zoetzuur

- 1 pak Noedels

- satéprikkers 

 

Bereiding:

 

- Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal,knoflook en ketjap.

- Snijd de kipfilet in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade

- Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan

- Voeg de stukjes paprika en bosui bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar

- Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui

- Maak minimaal 12 satéprikkers

- Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar

- Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar

- Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee

- Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking

- Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

noedels ketjap manissambal badjakwoksaus zoetzuur 1.png                                wijn-rood-pinotage-300x450_normal

 

Mexicaanse kip in chocoladesaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Mexicaanse kip in chocoladesaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 4 kippenbouten, zonder vel

- snuf kaneel

- 1 el bloem

- 2 el plantaardige olie

- 2 uien, gesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 100 g tomatenpuree 

     

- 400 ml kippenbouillon

- zeezoutmix chilipeper

- 2 el Cacaopoeder

- 1 el Sambal Badjak

- 2 tl  Honing of Rietsuiker

- 1 pak (250 g) Rijstvariatie met quinoa en linzen

- groente / salade naar keuze

 

Bereiding:

 

- Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem

- Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin

- Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet

- Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar

- Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen

- Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer

- Voeg de kippenbouten  weer toe en laat ze 20 minuten gaar stoven op laag vuur

- Voeg zo nodig nog wat water toe

- Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe

- Bereid intussen de rijstvariatie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze

 

rijstvariatie-basmatirijst-met-linzen-en-quinoa-molen zeezout mix chili peper 1sambal badjakhoning vloeibaar 1   cacaopoeder

 

Exotische salade van grapefruit, rivierkreeftjes en avocado

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Exotische salade van grapefruit, rivierkreeftjes en avocado

Maaltijdsalade voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 zakje (75 g) waterkers

- 2 avocado's, geschild en de pit verwijderd

- 300 g rivierkreeftjes

- 1 grapefruit

- 200 g voorgekookte (baby)bietjes 

          

- 2 el olijfolie

- 2 el Tropische Honing

- 2 el Rijstazijn

- Zeezoutmix kokos-citroen-koriander

  

 

Bereiding:

 

- Verwijder de harde stelen van de waterkers en verdeel over 4 borden

- Snijd de avocado in stukjes en verdeel samen met de rivierkreeftjes over de salade

- Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes. Vang hierbij het sap op

- Snijd de bietjes in stukken en verdeel met de stukjes grapefruit over de salade

- Maak een dressing van het grapefruitsap met de honing, rijstazijn, de olijfolie en de zeezoutmix

- Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de dressing

- Maak op smaak met de zeezoutmix

 

Wijntip: Chenin Blanc (wit), Zuid Afrika, Fair Trade Original

 

rijstazijn        molen zeezoutmix-kokos--citroen--koriander   honing vloeibaar 1         

   

Gele curry met rode linzen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Gele curry met rode linzen 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- olie

- 1 prei, schoongemaakt en in ringen

- 2 wortels

- 1 rode paprika, in stukjes

- 200 g rode linzen gespleten, gewassen 

          

- 200 g (vegetarische) kipstukjes

- 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta

- 1 blik Kokosmelk

- 200 g Pandanrijst

 

 

Bereiding:

 

- Verhit de olie in een braadpan en voeg de curry kruidenpasta toe

- Voeg de prei, de wortel en de paprika toe en fruit alles kort

- Voeg de kokosmelk, de linzen en 100 ml water toe

- Zet het vuur laag en laat het geheel 15 minuten pruttelen op laa vuur

- Voeg, indien nodig, nog wat water toe

- Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Bak de kipstukjes goudbruin

- Serveer de groente-linzencurry met de (vegetarische) kipstukjes en de rijst

 

Tip: Vervang de wortel door 300 g (schoongemaakte) pompoen

 

Wijntip: Pinotage (rood) Zuid Afrika, Fair Trade Original

 

pandanrijst 1kokosmelk   kruidenpasta gele curry                                    wijn-rood-pinotage-300x450_normal

 

Maaltijdsoep met rode curry en kokos

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsoep met rode curry en kokos

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 el plantaadige olie  

- 800 ml groentebouillon

- 2 blikken kikkererwten

- 2 zoete puntpaprika's 

          

- 300 gr jonge bladspinazie

- 1 limoen, in partjes

- 1/2 tot 1 pakje Rode Curry Kruidenpasta

-  1 blik Kokosmelk (400 ml) 

 

Bereiding:

 

- Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode curry kruidenpasta naar wens toe

- Fruit tot de geuren goed vrijkomen

- Giet de hete bouillon in de pan en voeg de kokosmelk toe

- Laat de kikkererwten uitlekken

- Snijd de paprika's in ringen en verwijder de zaadjes

- Voeg de paprika en kikkererwten aan de soep toe en laat ca. 5-8 minuten koken tot de paprika beetgaar is

- Was de spinazie en laat deze uitlekken

- Verdeel de spinazie over vier royale soepkommen en giet er de soep overheen

- Knijp eventueel een partje limoen uit boven de soep

 

Wijntip: Pinotage (rood) Zuid Afrika, Fair Trade Original

 

 

 

kokosmelk   kruidenpasta rode curry

   

Pagina 3 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.