Hoofdgerechten

Soy ginger kip met mango en rijst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Soy ginger kip met mango en rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 el. olijfolie

- 1 flinke rode ui, gepeld en grof gesnipperd

- 1 flinke teen knoflook

- 300 g kipdijfilet, in blokjes

- zout

- 2 gele paprika's, in repen 

         

- 1/2 witte kool, in repen

- klein bosje verse koriander, blaadjes grof gehakt

- 300 g Pandan Zilvervliesrijst

- 1/2 flesje Woksaus Soy Ginger

- 1 blikje Mangoschijven, uitgelekt en in blokjes

 

  

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Verhit intussen de olie in een hapjespan, voeg de uisnippers toe, pers de teen knoflook erboven uit en fruit het geheel

- Bestrooi de blokjes kip met het zout en meng het bij het ui-knoflook mengsel

- Voeg de paprika, de witte kool en de woksaus toe

- Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht ca. 20 minutetn pruttelen op laag vuur

- Voeg als laatste de mangoblokjes toe en verwarm 1-2 minuten mee

- Serveer bij de rijst en garneer met verse koriander

 

zilvervliesrijst 1      mangoschijvenwoksaus soy ginger  


 

Knapperige groenten met Gado Gado Korma

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Knapperige groenten met Gado Gado Korma

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 4 eieren

- 250 g boontjes, afgehaald

- 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes

- 1 paksoi, gesneden

- 2 wortels, in reepjes 

        

- 300g Basmati rijst

- 1 zakje Korma kruidenpasta

- 4-6 el Pindakaas

- 1 blik Kokosmelk à 200 g

-  Zeezoutmix kokos-citroen-koriander

 

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Kook de eieren hard

- Kook de boontjes gaar

- Plaats tijdens het koken van de boontjes een vergiet op de pan en stoom daarin de bloemkoolroosjes en de wortelreepjes beetgaar

- Giet de boontjes af boven een andere vergiet met daarin de fijngesneden paksoi

- Roer de Korma kruidenpasta met 4-6 eetlepels pindakaas en het blikje kokosmelk door elkaar en verwarm het op een laag vuur

- Serveer de (beetgare) groenten met de rijst en de Kormasaus en bestrooi naar smaak met de zeezoutmix

 

basmatirijst 1   kruidenpasta korma

 

Oosterse paddenstoelenbouillon met rijstnoedels

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Oosterse paddenstoelenbouillon met rijstnoedels

Maaltijdsoep voor 4 personen

bereidingstijd: ca. 10 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 200 g gerookte tofu

- 1 el gembersiroop

- 2 el plantaardige olie

- 250 g paddenstoelenmix

- scheutje sherry

- 800 ml paddenstoelenbouillon  

       

- 1 bosui, in ringetjes

- 2 tl sesamzaadjes

- 2 el sojasaus

- Sambal Oelek, naar smaak

- 150 g rijstnoedels

 

 

Bereiding:

 

- Marineer de gerookte tofu in een marinade van gembersiroop, sojasaus en sambal naar smaak

- Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Verhit olie in een soeppan en bak de paddenstoelenmix kort

- Verhit de grillpan

- Neem de tofu uit de marinade en griil kort aan beide kanten

- Blus de paddenstoelenmix af met een scheutje sherry en de rest van de marinade

- Voeg de bouillon toe en breng tot net aan de kook

- Verdeel de rijstnoedels over de soepkommen en giet de hete soep erover

- Voeg vlak voor het serveren de gegrillde tofu en bosui toe

- Garneer met sesamzaadjes

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

sambal-oelek   sojasaus biologisch  zilvervlies-rijstnoedels  

   

Naan pizza met kip tandoori

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Naan pizza met kip tandoori

Voor 4 pizza's

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 aubergine in dunne plakken

- zout

- 1 el Griekse yoghurt of crème fraîche

- 300 g kipfilet, in blokjes

- 6 el olijfolie 

- verse koriander

      

- 4 (korianderknoflook) Naan broden                  

- 2 tomaten in plakken

- 1 zakje mini mozzarella (ca. 20 bolletjes),

  gehalveerd 

- 1 pakje Tandoori kruidenpasta

 

Bereiding:

 

- Bestrooi de plakken aubergine met zout en dek af met folie. Zet ze 15 minuten weg

- Meng de Tandoori kruidenpasta met de Griekse yoghurt of crème fraîche en marineer hier de blokjes kipfilet in

- Verwarm de oven voor op 225 °C

- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gemarineerde kipblokjes gaar

- Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier

- Neem de kipblokjes uit de pan en voeg nog 4 eetlepels olie toe

- Bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin en gaar

- Bedek de Naan broden met enkele plakken gebakken aubergine, plakken tomaat, de Tandoori kipstukjes 

  en gehalveerde bolletjes mozzarella

- Plaats de broodjes 4-6 minuten in de oven zodat de mozzarella smelt

- Bestrooi de broodjes vlak voor het serveren met verse koriander 

 

Wijntip: Shiraz (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

kruidenpasta tandoori

 

Indiase groentecurry

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Indiase groentecurry

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 4 eetl sojaolie of ghee

- 1 grote ui , gesneden in blokjes

- 2 tenen knoflook, geraspt

- 1 rode peper, gesnipperd

- 1 stuk gember (circa 8 cm.), geraspt

- 1 courgette, gesneden in stukken

- 1 aubergine, gesneden in blokjes

- 1 rode puntpaprika, gesneden in stukken

 Voor erbij: Naanbrood en/of Pappadums

     

- 6 tomaten, gesneden in stukken

- ½ blik kikkererwten, uitgelekt

- 1 pak rode curry kruidenpasta

- 1 blik kokosmelk

- 1 handvol cashewnoten

- 1 handvol verse koriander

- 1 pak Basmatirijst

 

 

Bereiding:

 

- Bak in een grote hapjespan met 4 el olie de uien glazig

- Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak enkele minuten mee

- Roer de curry kruidenpasta door het mengsel en voeg de gesneden courgette, aubergine, paprika en tomate toe en roer zachtjes

voor 10 minuten

- Voeg de kikkererwten toe samen met de kokosmelk en laat ca. 20 minuten op laag vuur pruttelen

- Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Serveer de rijst en groentecurry apart en garneer de curry met verse koriander en cashewnoten

 

In India wordt curry in plaats van bestek met naanbrood of pappadums gegeten

 

basmatirijst 1  kokosmelk  kruidenpasta rode curry     cashewnoten 2

   

Pagina 5 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.