Hoofdgerechten

Naan pizza met kip tandoori

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Naan pizza met kip tandoori

Voor 4 pizza's

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 aubergine in dunne plakken

- zout

- 1 el Griekse yoghurt of crème fraîche

- 300 g kipfilet, in blokjes

- 6 el olijfolie 

- verse koriander

      

- 4 (korianderknoflook) Naan broden                  

- 2 tomaten in plakken

- 1 zakje mini mozzarella (ca. 20 bolletjes),

  gehalveerd 

- 1 pakje Tandoori kruidenpasta

 

Bereiding:

 

- Bestrooi de plakken aubergine met zout en dek af met folie. Zet ze 15 minuten weg

- Meng de Tandoori kruidenpasta met de Griekse yoghurt of crème fraîche en marineer hier de blokjes kipfilet in

- Verwarm de oven voor op 225 °C

- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gemarineerde kipblokjes gaar

- Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier

- Neem de kipblokjes uit de pan en voeg nog 4 eetlepels olie toe

- Bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin en gaar

- Bedek de Naan broden met enkele plakken gebakken aubergine, plakken tomaat, de Tandoori kipstukjes 

  en gehalveerde bolletjes mozzarella

- Plaats de broodjes 4-6 minuten in de oven zodat de mozzarella smelt

- Bestrooi de broodjes vlak voor het serveren met verse koriander 

 

Wijntip: Shiraz (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

kruidenpasta tandoori

 

Indiase groentecurry

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Indiase groentecurry

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 4 eetl sojaolie of ghee

- 1 grote ui , gesneden in blokjes

- 2 tenen knoflook, geraspt

- 1 rode peper, gesnipperd

- 1 stuk gember (circa 8 cm.), geraspt

- 1 courgette, gesneden in stukken

- 1 aubergine, gesneden in blokjes

- 1 rode puntpaprika, gesneden in stukken

 Voor erbij: Naanbrood en/of Pappadums

     

- 6 tomaten, gesneden in stukken

- ½ blik kikkererwten, uitgelekt

- 1 pak rode curry kruidenpasta

- 1 blik kokosmelk

- 1 handvol cashewnoten

- 1 handvol verse koriander

- 1 pak Basmatirijst

 

 

Bereiding:

 

- Bak in een grote hapjespan met 4 el olie de uien glazig

- Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak enkele minuten mee

- Roer de curry kruidenpasta door het mengsel en voeg de gesneden courgette, aubergine, paprika en tomate toe en roer zachtjes

voor 10 minuten

- Voeg de kikkererwten toe samen met de kokosmelk en laat ca. 20 minuten op laag vuur pruttelen

- Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Serveer de rijst en groentecurry apart en garneer de curry met verse koriander en cashewnoten

 

In India wordt curry in plaats van bestek met naanbrood of pappadums gegeten

 

basmatirijst 1  kokosmelk 400ml   kruidenpasta thaise rode curry     cashewnoten 2

 

Rijstsalade

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstsalade

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 200 g jasmijnrijst

- 150 g diepvries doperwten

- 1 rode paprika

- 2 stengels bleekselderij

- 2 bosuitjes

- blikje mandarijnpartjes (uitgelekt en vocht opvangen)

     

- 3 eetl Yogonaise

- 1 theel kerriepoeder

- 3 takjes peterselie

- zout

- peper

 

 

Bereiding:

 

- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking

- Kook de doperwten de laatste 5 minuten met de rijst mee

- Maak de paprika, bosuitjes en bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes

- Roer in een kom de yogonaise met 3 eetlepels mandarijnsap, kerriepoeder, peper en zout door elkaar

- Knip de peterselie erboven fijn

- Meng door de rijst en laat verder afkoelen en de smaken intrekken

 

Bij deze salade past uitstekend kip- en/of varkensvlees

Event. restje vlees kleinsnijden en door de salade mengen

 

pandanrijst 1  zeewierzout cape treasures

   

Rijstnoedels met gebakken currygroenten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstnoedels met gebakken currygroenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 5 el (kokos)olie

- 300 g kip(dij)filet

- 2 venkelknollen

- 200 g groene aspergetips, in stukjes

- 2 el verse peterselie 

       

- 1 pak Zilvervlies Rijstnoedels

- 2-3 el Groene Curry Kruidenpasta

- 1 el Honing vloeibaar

- Sambal Badjak

 

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Verhit 2 el (kokos)olie in een wok en voeg naar smaak de curry en de honing toe

- Bak hierin kort de kipstukjes

- Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern, snijd  de venkel in reepjes en voeg het toe aan de kipstukjes

- Bak alles enkele minuten en voeg dan de aspergetips toe

- Bak tot de groenten beetgaar zijn

- Verhit in een andere pan de overige (kokos)olie en bak hierin kort de rijstnoedels

- Voeg sambal naar smaak toe

- Meng het kipgroentenmengsel met de noedels en garneer met de grof gehakte peterselie

 

Tip 1: Vervang de kipstukjes door een vegetarisch product

Tip 2: Wil je liever wat meer curry gebruiken? Houd dan de verhouding 1 el honing op 2 el curry aan

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

zilvervliesrijst 1  kruidenpasta groene curry      sambal badjak honing vloeibaar 1 

 

Rijstsalade met gemberkip

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstsalade met gemberkip

Brunch- of hoofdgerecht (4-6 personen)

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 250 g Pandan rijst

- 200 g verse gedopte doperwtjes (of evt. diepvries)

- 200 g peultjes 

- 2 el zonnebloemolie

- 400 g kippendijfilets

- 75 ml Woksaus Soy Ginger

    

½  ananas (vers of blik) in stukjes

½ komkommer. geschild, in halve maantjes

- 1 rode ui, fijngesneden

- 50 g gezouten pinda's

- 2 limoenen

- 1 bosje koriander  of platte peterselie (20 g), grof gehakt


   

 

Bereiding:

 

- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar

- Kook de erwten in water met zout in 6 minuten beetgaar

- Kook de peultjes in 4 minuten knapperig gaar

- Spoel de erwten en peultjes onder stromend water koud

- Verhit de olie in een koekenpan

- Bak de kip in 15 minuten rondom bruin en gaar

- Voeg de woksaus toe en bak nog 1-2 minuten, tot de saus aan de kip gaat hechten

- Leg de kip op een bord, schenk de saus erover en laat 5 minuten afkoelen

- Giet de rijst af

- Spreid de rijst uit op een platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur

- Meng de erwten, peultjes, ananas, komkommer, rode ui, pinda's, het sap van 1 limoen en de

  helft van de koriander of platte peterselie door de rijst

- Breng op smaak met zout en peper

- Snijd de gemberkip in repen en verdeel met de saus over de salade

- Bestrooi met de rest van de koriander en geef de laatste limoen er in partjes gesneden bij

 

Variatietip:

 

- Vervang de kipdijfilet eens door grote garnalen (vers of ontdooid uit de diepvries) of blokjes tofu

- Bak de garnalen of tofu 5 minuten al omscheppend in een wok en voeg de woksaus toe

- Vervang de pinda's eens door cashewnoten

 

Dit recept komt uit een uitgave van Delicious Magazine

BEREIDING EKE MARIËN

RECEPTUUR JANNEKE PHILIPPI

 

pandanrijst 1 woksaus soy ginger    cashewnoten 2

   

Pagina 6 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.