Hoofdgerechten

Naan pizza met kip tandoori

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Naan pizza met kip tandoori

Voor 4 pizza's

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 aubergine in dunne plakken

- zout

- 1 el Griekse yoghurt of crème fraîche

- 300 g kipfilet, in blokjes

- 6 el olijfolie 

- verse koriander

      

- 4 (korianderknoflook) Naan broden                  

- 2 tomaten in plakken

- 1 zakje mini mozzarella (ca. 20 bolletjes),

  gehalveerd 

- 1 pakje Tandoori kruidenpasta

 

Bereiding:

 

- Bestrooi de plakken aubergine met zout en dek af met folie. Zet ze 15 minuten weg

- Meng de Tandoori kruidenpasta met de Griekse yoghurt of crème fraîche en marineer hier de blokjes kipfilet in

- Verwarm de oven voor op 225 °C

- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gemarineerde kipblokjes gaar

- Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier

- Neem de kipblokjes uit de pan en voeg nog 4 eetlepels olie toe

- Bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin en gaar

- Bedek de Naan broden met enkele plakken gebakken aubergine, plakken tomaat, de Tandoori kipstukjes 

  en gehalveerde bolletjes mozzarella

- Plaats de broodjes 4-6 minuten in de oven zodat de mozzarella smelt

- Bestrooi de broodjes vlak voor het serveren met verse koriander 

 

Wijntip: Shiraz (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

kruidenpasta indiase tandoori

 

Indiase groentecurry

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Indiase groentecurry

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 4 eetl sojaolie of ghee

- 1 grote ui , gesneden in blokjes

- 2 tenen knoflook, geraspt

- 1 rode peper, gesnipperd

- 1 stuk gember (circa 8 cm.), geraspt

- 1 courgette, gesneden in stukken

- 1 aubergine, gesneden in blokjes

- 1 rode puntpaprika, gesneden in stukken

 Voor erbij: Naanbrood en/of Pappadums

     

- 6 tomaten, gesneden in stukken

- ½ blik kikkererwten, uitgelekt

- 1 pak rode curry kruidenpasta

- 1 blik kokosmelk

- 1 handvol cashewnoten

- 1 handvol verse koriander

- 1 pak Basmatirijst

 

 

Bereiding:

 

- Bak in een grote hapjespan met 4 el olie de uien glazig

- Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak enkele minuten mee

- Roer de curry kruidenpasta door het mengsel en voeg de gesneden courgette, aubergine, paprika en tomate toe en roer zachtjes

voor 10 minuten

- Voeg de kikkererwten toe samen met de kokosmelk en laat ca. 20 minuten op laag vuur pruttelen

- Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Serveer de rijst en groentecurry apart en garneer de curry met verse koriander en cashewnoten

 

In India wordt curry in plaats van bestek met naanbrood of pappadums gegeten

 

basmatirijst    kokosmelk 400ml    kruidenpasta thaise rode curry     cashewnoten 2

 

Rijstsalade

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstsalade

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 200 g jasmijnrijst

- 150 g diepvries doperwten

- 1 rode paprika

- 2 stengels bleekselderij

- 2 bosuitjes

- blikje mandarijnpartjes (uitgelekt en vocht opvangen)

     

- 3 eetl Yogonaise

- 1 theel kerriepoeder

- 3 takjes peterselie

- zout

- peper

 

 

Bereiding:

 

- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking

- Kook de doperwten de laatste 5 minuten met de rijst mee

- Maak de paprika, bosuitjes en bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes

- Roer in een kom de yogonaise met 3 eetlepels mandarijnsap, kerriepoeder, peper en zout door elkaar

- Knip de peterselie erboven fijn

- Meng door de rijst en laat verder afkoelen en de smaken intrekken

 

Bij deze salade past uitstekend kip- en/of varkensvlees

Event. restje vlees kleinsnijden en door de salade mengen

 

pandanrijst  

   

Rijstnoedels met gebakken currygroenten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstnoedels met gebakken currygroenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 5 el (kokos)olie

- 300 g kip(dij)filet

- 2 venkelknollen

- 200 g groene aspergetips, in stukjes

- 2 el verse peterselie 

       

- 1 pak Zilvervlies Rijstnoedels

- 2-3 el Groene Curry Kruidenpasta

- 1 el Honing vloeibaar

- Sambal Badjak

 

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Verhit 2 el (kokos)olie in een wok en voeg naar smaak de curry en de honing toe

- Bak hierin kort de kipstukjes

- Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern, snijd  de venkel in reepjes en voeg het toe aan de kipstukjes

- Bak alles enkele minuten en voeg dan de aspergetips toe

- Bak tot de groenten beetgaar zijn

- Verhit in een andere pan de overige (kokos)olie en bak hierin kort de rijstnoedels

- Voeg sambal naar smaak toe

- Meng het kipgroentenmengsel met de noedels en garneer met de grof gehakte peterselie

 

Tip 1: Vervang de kipstukjes door een vegetarisch product

Tip 2: Wil je liever wat meer curry gebruiken? Houd dan de verhouding 1 el honing op 2 el curry aan

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

noedels zilvervliesrijst kruidenpasta thaise groene curry      sambal badjak        honing vloeibaar

 

Rijstsalade met gemberkip

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstsalade met gemberkip

Brunch- of hoofdgerecht (4-6 personen)

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 250 g Pandan rijst

- 200 g verse gedopte doperwtjes (of evt. diepvries)

- 200 g peultjes 

- 2 el zonnebloemolie

- 400 g kippendijfilets

- 75 ml Woksaus Soy Ginger

    

½  ananas (vers of blik) in stukjes

½ komkommer. geschild, in halve maantjes

- 1 rode ui, fijngesneden

- 50 g gezouten pinda's

- 2 limoenen

- 1 bosje koriander  of platte peterselie (20 g), grof gehakt


   

 

Bereiding:

 

- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar

- Kook de erwten in water met zout in 6 minuten beetgaar

- Kook de peultjes in 4 minuten knapperig gaar

- Spoel de erwten en peultjes onder stromend water koud

- Verhit de olie in een koekenpan

- Bak de kip in 15 minuten rondom bruin en gaar

- Voeg de woksaus toe en bak nog 1-2 minuten, tot de saus aan de kip gaat hechten

- Leg de kip op een bord, schenk de saus erover en laat 5 minuten afkoelen

- Giet de rijst af

- Spreid de rijst uit op een platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur

- Meng de erwten, peultjes, ananas, komkommer, rode ui, pinda's, het sap van 1 limoen en de

  helft van de koriander of platte peterselie door de rijst

- Breng op smaak met zout en peper

- Snijd de gemberkip in repen en verdeel met de saus over de salade

- Bestrooi met de rest van de koriander en geef de laatste limoen er in partjes gesneden bij

 

Variatietip:

 

- Vervang de kipdijfilet eens door grote garnalen (vers of ontdooid uit de diepvries) of blokjes tofu

- Bak de garnalen of tofu 5 minuten al omscheppend in een wok en voeg de woksaus toe

- Vervang de pinda's eens door cashewnoten

 

Dit recept komt uit een uitgave van Delicious Magazine

BEREIDING EKE MARIËN

RECEPTUUR JANNEKE PHILIPPI

 

pandanrijst woksaus soy ginger       cashewnoten 2

   

Pagina 6 van 13

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.