Hoofdgerechten

Rijstsalade met gemberkip

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstsalade met gemberkip

Brunch- of hoofdgerecht (4-6 personen)

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 250 g Pandan rijst

- 200 g verse gedopte doperwtjes (of evt. diepvries)

- 200 g peultjes 

- 2 el zonnebloemolie

- 400 g kippendijfilets

- 75 ml Woksaus Soy Ginger

    

½  ananas (vers of blik) in stukjes

½ komkommer. geschild, in halve maantjes

- 1 rode ui, fijngesneden

- 50 g gezouten pinda's

- 2 limoenen

- 1 bosje koriander  of platte peterselie (20 g), grof gehakt


   

 

Bereiding:

 

- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar

- Kook de erwten in water met zout in 6 minuten beetgaar

- Kook de peultjes in 4 minuten knapperig gaar

- Spoel de erwten en peultjes onder stromend water koud

- Verhit de olie in een koekenpan

- Bak de kip in 15 minuten rondom bruin en gaar

- Voeg de woksaus toe en bak nog 1-2 minuten, tot de saus aan de kip gaat hechten

- Leg de kip op een bord, schenk de saus erover en laat 5 minuten afkoelen

- Giet de rijst af

- Spreid de rijst uit op een platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur

- Meng de erwten, peultjes, ananas, komkommer, rode ui, pinda's, het sap van 1 limoen en de

  helft van de koriander of platte peterselie door de rijst

- Breng op smaak met zout en peper

- Snijd de gemberkip in repen en verdeel met de saus over de salade

- Bestrooi met de rest van de koriander en geef de laatste limoen er in partjes gesneden bij

 

Variatietip:

 

- Vervang de kipdijfilet eens door grote garnalen (vers of ontdooid uit de diepvries) of blokjes tofu

- Bak de garnalen of tofu 5 minuten al omscheppend in een wok en voeg de woksaus toe

- Vervang de pinda's eens door cashewnoten

 

Dit recept komt uit een uitgave van Delicious Magazine

BEREIDING EKE MARIËN

RECEPTUUR JANNEKE PHILIPPI

 

pandanrijst 1 woksaus soy ginger    cashewnoten 2

 

Maaltijdsoep met rode curry en spinazie

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsoep met rode curry en spinazie

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 el plantaardige olie

- ½ -1 pakje Rode Curry Kruidenpasta

- 800 ml groentebouillon

- 1 blik Kokosmelk

  

        

- 2 blikken kikkererwten

- 2 zoete puntpaprika's

- 300 g jonge bladspinazie

- limoen, in partjes 

 

Bereiding:

 

- Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode curry naar wens toe

- Fruit tot de geuren goed vrijkomen

- Giet de hete bouillon in de pan en voeg de kokosmelk toe

- Laat de kikkererwten uitlekken

- Snijd de paprika's in ringen en verwijder eventuele zaadjes

- Voeg de paprika en de kikkererwten aan de soep toe en laat ca. 5-8 minuten koken tot de

  paprika beetgaar is

- Was de spinazie en laat deze uitlekken

- Verdeel de spinazie over 4 royale soepkommen en giet er de soep overheen

- Knijp er eventueel een partje limoen boven uit

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika

 

 

kruidenpasta rode curry  kokosmelk

 

Salade van fairtrade quinoa & geroosterde pompoen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Salade van fairtrade quinoa & geroosterde pompoen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 300 g quinoa

- 1.5 kg pompoen

- 3 cm verse gember, geschild en fijn gesneden

- 2 tenen knoflook, fijn gesneden

- 2 rode pepers, fijn gesneden

- 3 el olijfolie

- half bosje koriandersteeltjes, grof gehakt

- 200 geitenkaas of feta

  

       

- 50 g zonnebloempitten

- sap van 1 limoen

- paar takjes verse munt, de blaadjes

- paar takjes verse koriander, de blaadjes

- 150 g rucola

- vers gemalen zeezout

- vers gemalen peper

 

 

Bereiding:

 

- Doe de quinoa in een pan met 500 ml water en wat zout

- Breng dit geheel aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken tot de quinoa het water heeft opgenomen (ca. 10-12 minuten)

- Zet het vuur uit, roer door en laat de quinoa afkoelen met het deksel op de pan

- Verwarm de oven voor op 200 °C

- Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm groot

- Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal samen met de gember, rode pepers, knoflook, olijfolie en koriandersteeltjes

- Breng op smaak met vers gemalen peper en zout

- Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten in ongeveer 30-35 minuten gaar

- Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze bruin kleuren.

  Pas op dat de pitjes niet verbranden. Houd de pitjes apart

- Doe de quinoa in een grote kom en voeg de geroosterde pompoen, het limoensap en de verse

  kruiden toe. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout

- Strooi de pompoenpitten hierover en brokkel de feta in stukken over de salade

- Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de quinoasalade over de borden

- Besprenkel met olijfolie

 

Tip: Eet de salade met ciabatta

 

olijfolie-extra-vierge1molen pepermolen zeezout 1


   

Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Hoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 el plantaardige olie

- 2 limoentjes 

- 4 biologische kipdijfilets

- 1 tablet biologische kippenbouillon

- 400 g biologische (voorjaars)groenten (aspergetips, (soja)boontjes, lenteui)

- 2 el verse Thaise basilicum

   

- 2 el verse koriander

- 1 el vloeibare honing

- molen Zeezoutmix Chilipeper

- 2 blikjes kokosmelk (270 ml)

- 1 pak Pandanrijst biologisch

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200⁰ C

- Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets

- Bestrooi de kip royaal met zeezout

- Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven

- Rooster de kip ca. 20-30 minuten

- Breng intussen 125 ml. water met de kokosmelk aan de kook

- Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 lmoen toe en kook de rjst in 10 minuten gaar

- Voeg, indien nodig, extra water toe

- Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af

- Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst

- Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto

- Serveer met de kip uit de oven

 

pandanrijst 1 kokosmelk-270ml-fair trade original  honing vloeibaar 1  molen zeezout mix chili peper 1

 

Maaltijdsoep met zoete aardappel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsoep met zoete aardappel

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 700 g zoete aardappelen

- 2 el plantaardige olie

- 2 uitjes, gesnipperd

- 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt

- 200 g kiptukjes 

      

- 2 limoenen, 1 geperst / 1 in schijfjes

- 1  struik paksoi, gesneden

- 1-2 el Rode Curry Kruidenpasta

- 1 blik Kokosmelk, 400 ml

- molen Zeezoutmix Chilipeper 

 

Bereiding:

 

- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes

- Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember

- Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe

- Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel

- Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook

- Kook de soep tot de aardappel gaar is

- Pureer de soep met behulp van een staafmixer

- Bestrooi de kipstukjes met zout en voeg toe aan de soep

- Kook tot de kip gaar is

- Voeg een deel van het limoensap toe

- Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe

- Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel met limoensap en

  garneer ieder kom met een schijfje limoen

 

Vega-tip: neem een groentebouillontablet en laat de kipstukjes achterwege

                 of vervang door vegetarische wokstukjes

 

 

kruidenpasta rode curry     molen zeezout mix chili peper 1  kokosmelk 



   

Pagina 6 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.