Hoofdgerechten

Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Hoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 el plantaardige olie

- 2 limoentjes 

- 4 biologische kipdijfilets

- 1 tablet biologische kippenbouillon

- 400 g biologische (voorjaars)groenten (aspergetips, (soja)boontjes, lenteui)

- 2 el verse Thaise basilicum

   

- 2 el verse koriander

- 1 el vloeibare honing

- molen Zeezoutmix Chilipeper

- 2 blikjes kokosmelk (270 ml)

- 1 pak Pandanrijst biologisch

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200⁰ C

- Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets

- Bestrooi de kip royaal met zeezout

- Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven

- Rooster de kip ca. 20-30 minuten

- Breng intussen 125 ml. water met de kokosmelk aan de kook

- Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 lmoen toe en kook de rjst in 10 minuten gaar

- Voeg, indien nodig, extra water toe

- Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af

- Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst

- Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto

- Serveer met de kip uit de oven

 

pandanrijst 1 kokosmelk-270ml-fair trade original  honing vloeibaar 1  molen zeezout mix chili peper 1

 

Maaltijdsoep met zoete aardappel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsoep met zoete aardappel

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 700 g zoete aardappelen

- 2 el plantaardige olie

- 2 uitjes, gesnipperd

- 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt

- 200 g kiptukjes 

      

- 2 limoenen, 1 geperst / 1 in schijfjes

- 1  struik paksoi, gesneden

- 1-2 el Rode Curry Kruidenpasta

- 1 blik Kokosmelk, 400 ml

- molen Zeezoutmix Chilipeper 

 

Bereiding:

 

- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes

- Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember

- Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe

- Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel

- Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook

- Kook de soep tot de aardappel gaar is

- Pureer de soep met behulp van een staafmixer

- Bestrooi de kipstukjes met zout en voeg toe aan de soep

- Kook tot de kip gaar is

- Voeg een deel van het limoensap toe

- Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe

- Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel met limoensap en

  garneer ieder kom met een schijfje limoen

 

Vega-tip: neem een groentebouillontablet en laat de kipstukjes achterwege

                 of vervang door vegetarische wokstukjes

 

 

kruidenpasta rode curry     molen zeezout mix chili peper 1  kokosmelk 



 

Wortelsoep met gember, amandelen en feta

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Wortelsoep met gember, amandelen en feta

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 500 g wortelen

- 1 ui

- stuk gember van 5 cm.

- 750 ml. groentebouillon

- 400 ml. fairtrade kokosmelk 

         

- olijfolie

- sap van 1 limoen

- 100 g geroosterde amandelen

- 200 g feta

- bosje koriander

    

 

Bereiding:

 

- Snijd de wortelen, ui en knoflook in stukken

- Schil de gember en snijd in stukken

- Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook. Doe de wortel en gember

  erbij en bak alles even kort mee. Breng op smaak met peper en zout

- Schenk de groetebouillon erbij en breng alles aan de kook

- Laat de groenten 20 minuten  zachtjes pruttelen op laag vuur

- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer mooi glad

- Doe de kokosmelk erbij en knijp de limoen uit

- Warm de soep nu nog even op, maar breng niet meer aan de kook

- Serveer de soep met stokbrood, de geroosterde amandelen, blokjes feta en blaadjes koriander

 

 

kokosmelk

   

Hollandse ovenschotel met Oosterse twist

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Hollandse ovenschotel met Oosterse twist

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 600 g pastinaak

- 400 g kruimige aardappel

- 350 g geschilde spruitjes

- 2 el roomboter

- 2 rode uien, gesnipperd 

           

- 400 g gehakt

- 100 g cashewnoten, gemalen

- molen Zeezoutmix Chilipeper

- ½ flesje Wokaus Teryaki

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op grillstand

- Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in geljke stukken

- Kook de aardappelen in een pan met water en zout

- Voeg na 8 minuten de stukken pastinaak toe

- Plaats bovenop de pan een vergiet met gehalveerde spruiten

- Leg het deksel op de vergiet en kook de aardappelen en pastinaak gaar en de spruiten beetgaar

- Verhit een klontje boter in een braadpan

- Voeg de ui en het gehakt toe en bak het rul

- Bestrooi royaal met zeezout

- Voeg de woksaus toe en bak 1-2 minuten mee

- Giet de aardappel en pastinaak af en stamp tot puree

- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag spruitjes

- Schep daaop het gehaktmengsel enals laatste de puree

- Bestrooi met cashewnotenkruim en enkele klontjes boter

- Plaats de ovenschotel onder de grill voor een krokant en bruin laagje

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrka, Fair Trade Orginal

woksaus teryakimolen zeezout mix chili peper 1            cashewnoten 2                            wijn-rood-pinotage-300x450_normal

 

Gemarineerde ham met ananasstukjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Gemarineerde ham met ananasstukjes 

Hoofdmaaltijd voor 6-8 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 3 el zonnebloemolie

- 1 lichtgerookte schouderham

- 20 kruidnagels

- 4 Shanghai paksoi of boksoi

- 1 el verse koriander, fijngehakt 

        

- 2 el vloeibare honing

- 2-3 tl Sambal Badjak, naar smaak

- 1 blik ananasstukjes

- 1 pak Basmatirijst

- 1 flesje woksaus Soy Ginger

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 175⁰ C

- Maak een marinade van de honing, twee eetlepels olie en sambal naar smaak

- Wrijf hiermee de ham in

- Laat de ananasstukjes uitlekken en prik alle stukjes met een kruidnagel vast op de ham

- Plaats de ham in een braadslede en zet 15 minuten in de oven

- Besprenkel de ham tussendoor met de vrijgekomen braadsappen

- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Snijd de paksoi overdwars doormidden

- Verhit olie in een wok en bak de paksoi aan beide kanten bruin

- Voeg de woksaus toe

- Wanneer de ham klaar is, snijd dan een deel van de ham in dunne plakken

- Leg deze plakken op de borden samen met de paksoi en saus en een torentje witte rijst

- Garneer met verse koriander

- Serveer de rest van de ham op tafel

 

Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid Afrika. Fair Trade Original

 

basmatirijst 1 ananaswoksaus soy ginger sambal badjak

   

Pagina 7 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.