Hoofdgerechten

Wortelsoep met gember, amandelen en feta

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Wortelsoep met gember, amandelen en feta

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 500 g wortelen

- 1 ui

- stuk gember van 5 cm.

- 750 ml. groentebouillon

- 400 ml. fairtrade kokosmelk 

         

- olijfolie

- sap van 1 limoen

- 100 g geroosterde amandelen

- 200 g feta

- bosje koriander

    

 

Bereiding:

 

- Snijd de wortelen, ui en knoflook in stukken

- Schil de gember en snijd in stukken

- Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook. Doe de wortel en gember

  erbij en bak alles even kort mee. Breng op smaak met peper en zout

- Schenk de groetebouillon erbij en breng alles aan de kook

- Laat de groenten 20 minuten  zachtjes pruttelen op laag vuur

- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer mooi glad

- Doe de kokosmelk erbij en knijp de limoen uit

- Warm de soep nu nog even op, maar breng niet meer aan de kook

- Serveer de soep met stokbrood, de geroosterde amandelen, blokjes feta en blaadjes koriander

 

 

kokosmelk

 

Hollandse ovenschotel met Oosterse twist

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Hollandse ovenschotel met Oosterse twist

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 600 g pastinaak

- 400 g kruimige aardappel

- 350 g geschilde spruitjes

- 2 el roomboter

- 2 rode uien, gesnipperd 

           

- 400 g gehakt

- 100 g cashewnoten, gemalen

- molen Zeezoutmix Chilipeper

- ½ flesje Wokaus Teryaki

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op grillstand

- Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in geljke stukken

- Kook de aardappelen in een pan met water en zout

- Voeg na 8 minuten de stukken pastinaak toe

- Plaats bovenop de pan een vergiet met gehalveerde spruiten

- Leg het deksel op de vergiet en kook de aardappelen en pastinaak gaar en de spruiten beetgaar

- Verhit een klontje boter in een braadpan

- Voeg de ui en het gehakt toe en bak het rul

- Bestrooi royaal met zeezout

- Voeg de woksaus toe en bak 1-2 minuten mee

- Giet de aardappel en pastinaak af en stamp tot puree

- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag spruitjes

- Schep daaop het gehaktmengsel enals laatste de puree

- Bestrooi met cashewnotenkruim en enkele klontjes boter

- Plaats de ovenschotel onder de grill voor een krokant en bruin laagje

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrka, Fair Trade Orginal

woksaus teryakimolen zeezout mix chili peper 1            cashewnoten 2                            wijn-rood-pinotage-300x450_normal

 

Gemarineerde ham met ananasstukjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Gemarineerde ham met ananasstukjes 

Hoofdmaaltijd voor 6-8 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 3 el zonnebloemolie

- 1 lichtgerookte schouderham

- 20 kruidnagels

- 4 Shanghai paksoi of boksoi

- 1 el verse koriander, fijngehakt 

        

- 2 el vloeibare honing

- 2-3 tl Sambal Badjak, naar smaak

- 1 blik ananasstukjes

- 1 pak Basmatirijst

- 1 flesje woksaus Soy Ginger

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 175⁰ C

- Maak een marinade van de honing, twee eetlepels olie en sambal naar smaak

- Wrijf hiermee de ham in

- Laat de ananasstukjes uitlekken en prik alle stukjes met een kruidnagel vast op de ham

- Plaats de ham in een braadslede en zet 15 minuten in de oven

- Besprenkel de ham tussendoor met de vrijgekomen braadsappen

- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Snijd de paksoi overdwars doormidden

- Verhit olie in een wok en bak de paksoi aan beide kanten bruin

- Voeg de woksaus toe

- Wanneer de ham klaar is, snijd dan een deel van de ham in dunne plakken

- Leg deze plakken op de borden samen met de paksoi en saus en een torentje witte rijst

- Garneer met verse koriander

- Serveer de rest van de ham op tafel

 

Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid Afrika. Fair Trade Original

 

basmatirijst 1 ananaswoksaus soy ginger sambal badjak

   

Kruidige curry pompoentaart

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kruidige curry pompoentaart

Hoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten (exclusief 35 minuten baktijd)

 

Ingrediënten:

 

- 6 blaadjes (volkoren) bladerdeeg of hartige taartdeeg

- 2 preien

- 1 flespompoen van ca. 750 g

- 1 el plantaardige olie

- 4 eieren 

       

- kant en klaar herfstsalade

- 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta

- ½ blik Kokosmelk, 400 ml

- molen Zeezout mix Chilipeper

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200 °C

- Ontdooi het bladerdeeg

- Snijd de prei in ringen, maak de pompoen schoon en snijd deze in stukjes

- Verhit de olie in een braadpan en fruit de stukjes pompoen en de prei

- Voeg de curry kruidenpasta en de kokosmelk toe

- Bedek een springvorm van 22-24 cm doorsnede met de plakjes bladerdeeg en zorg voor een flinke opstaande rand

- Breek de 4 eieren en klop ze los in een kom

- Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed door elkaar

- Breng dit op smaak met het zeezout

- Schep alles in de springvorm en plaats de pompoentaart in het midden van de voorverwarmde oven

- Bak de taart in circa 35-40 minuten goudbruin en gaar

- Serveer de taart in punten en eet met een kant-en-klaar herfstsalade

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original


 

    kruidenpasta gele curry kokosmelk   molen zeezout mix chili peper 1                             wijn-rood-pinotage-300x450_normal    

 

Noedelsoep met soy ginger kip

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Noedelsoep met soy ginger kip

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

- 2 maïskolven

- 1 wortel, in dunne reepjes

- 100 g peultjes, afgehaald

- 2 tabletten kippenbouillon

- 200 g kipfilet, in repen

         

- 1 flesje Soy Ginger

- scheutje plantaardige olie

- zout, peper

- 2 bosui, in stukken

- 1 pak Tibetaanse Noedels 

 

Bereiding:

 

- Breng een pan met 1 liter water aan de kook en voeg de maïskolf toe

- Kook de maïs in ca. 15-20 minuten gaar

- Neem de maïs uit de pan, laat uitlekken en snijd in dikke plakken

- Voeg de bouillontabletten bij het kooknat van de maïs. Dit wordt de basis van de soep

- Voeg de wortelreepjes toe en kook deze ca. 8 minuten.

- Verhit ondertussen een grillpan

- Wrijf de kiprepen in met plantaardige olie en soy ginger en bestrooi met zout

- Grill de repen rondom bruin en neem van de grill

- Bestrijk de maïsplakken met soy ginger en grill deze kort

- Grill vervolgens de bosui

- Voeg de kip en de peultjes bij de soep en kook tot ze gaar zijn

- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Breng de soep op smaak met peper en eventueel nog wat zout

- Verdeel de noedels over vier kommen en giet de hete soep erover

- Serveer de rest van de soy ginger saus erbij op tafel

 

noedelswoksaus soy ginger

   

Pagina 7 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.