Hoofdgerechten

Maaltijdsoep met rode curry en spinazie

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsoep met rode curry en spinazie

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 el plantaardige olie

- ½ -1 pakje Rode Curry Kruidenpasta

- 800 ml groentebouillon

- 1 blik Kokosmelk

  

        

- 2 blikken kikkererwten

- 2 zoete puntpaprika's

- 300 g jonge bladspinazie

- limoen, in partjes 

 

Bereiding:

 

- Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode curry naar wens toe

- Fruit tot de geuren goed vrijkomen

- Giet de hete bouillon in de pan en voeg de kokosmelk toe

- Laat de kikkererwten uitlekken

- Snijd de paprika's in ringen en verwijder eventuele zaadjes

- Voeg de paprika en de kikkererwten aan de soep toe en laat ca. 5-8 minuten koken tot de

  paprika beetgaar is

- Was de spinazie en laat deze uitlekken

- Verdeel de spinazie over 4 royale soepkommen en giet er de soep overheen

- Knijp er eventueel een partje limoen boven uit

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika

 

 

kruidenpasta rode curry  kokosmelk

 

Salade van fairtrade quinoa & geroosterde pompoen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Salade van fairtrade quinoa & geroosterde pompoen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 300 g quinoa

- 1.5 kg pompoen

- 3 cm verse gember, geschild en fijn gesneden

- 2 tenen knoflook, fijn gesneden

- 2 rode pepers, fijn gesneden

- 3 el olijfolie

- half bosje koriandersteeltjes, grof gehakt

- 200 geitenkaas of feta

  

       

- 50 g zonnebloempitten

- sap van 1 limoen

- paar takjes verse munt, de blaadjes

- paar takjes verse koriander, de blaadjes

- 150 g rucola

- vers gemalen zeezout

- vers gemalen peper

 

 

Bereiding:

 

- Doe de quinoa in een pan met 500 ml water en wat zout

- Breng dit geheel aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken tot de quinoa het water heeft opgenomen (ca. 10-12 minuten)

- Zet het vuur uit, roer door en laat de quinoa afkoelen met het deksel op de pan

- Verwarm de oven voor op 200 °C

- Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm groot

- Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal samen met de gember, rode pepers, knoflook, olijfolie en koriandersteeltjes

- Breng op smaak met vers gemalen peper en zout

- Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten in ongeveer 30-35 minuten gaar

- Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze bruin kleuren.

  Pas op dat de pitjes niet verbranden. Houd de pitjes apart

- Doe de quinoa in een grote kom en voeg de geroosterde pompoen, het limoensap en de verse

  kruiden toe. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout

- Strooi de pompoenpitten hierover en brokkel de feta in stukken over de salade

- Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de quinoasalade over de borden

- Besprenkel met olijfolie

 

Tip: Eet de salade met ciabatta

 

olijfolie-extra-vierge1molen pepermolen zeezout 1


 

Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Hoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 el plantaardige olie

- 2 limoentjes 

- 4 biologische kipdijfilets

- 1 tablet biologische kippenbouillon

- 400 g biologische (voorjaars)groenten (aspergetips, (soja)boontjes, lenteui)

- 2 el verse Thaise basilicum

   

- 2 el verse koriander

- 1 el vloeibare honing

- molen Zeezoutmix Chilipeper

- 2 blikjes kokosmelk (270 ml)

- 1 pak Pandanrijst biologisch

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200⁰ C

- Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets

- Bestrooi de kip royaal met zeezout

- Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven

- Rooster de kip ca. 20-30 minuten

- Breng intussen 125 ml. water met de kokosmelk aan de kook

- Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 lmoen toe en kook de rjst in 10 minuten gaar

- Voeg, indien nodig, extra water toe

- Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af

- Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst

- Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto

- Serveer met de kip uit de oven

 

pandanrijst 1 kokosmelk-270ml-fair trade original  honing vloeibaar 1  molen zeezout mix chili peper 1

   

Maaltijdsoep met zoete aardappel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsoep met zoete aardappel

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 700 g zoete aardappelen

- 2 el plantaardige olie

- 2 uitjes, gesnipperd

- 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt

- 200 g kiptukjes 

      

- 2 limoenen, 1 geperst / 1 in schijfjes

- 1  struik paksoi, gesneden

- 1-2 el Rode Curry Kruidenpasta

- 1 blik Kokosmelk, 400 ml

- molen Zeezoutmix Chilipeper 

 

Bereiding:

 

- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes

- Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember

- Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe

- Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel

- Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook

- Kook de soep tot de aardappel gaar is

- Pureer de soep met behulp van een staafmixer

- Bestrooi de kipstukjes met zout en voeg toe aan de soep

- Kook tot de kip gaar is

- Voeg een deel van het limoensap toe

- Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe

- Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel met limoensap en

  garneer ieder kom met een schijfje limoen

 

Vega-tip: neem een groentebouillontablet en laat de kipstukjes achterwege

                 of vervang door vegetarische wokstukjes

 

 

kruidenpasta rode curry     molen zeezout mix chili peper 1  kokosmelk 



 

Wortelsoep met gember, amandelen en feta

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Wortelsoep met gember, amandelen en feta

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 500 g wortelen

- 1 ui

- stuk gember van 5 cm.

- 750 ml. groentebouillon

- 400 ml. fairtrade kokosmelk 

         

- olijfolie

- sap van 1 limoen

- 100 g geroosterde amandelen

- 200 g feta

- bosje koriander

    

 

Bereiding:

 

- Snijd de wortelen, ui en knoflook in stukken

- Schil de gember en snijd in stukken

- Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook. Doe de wortel en gember

  erbij en bak alles even kort mee. Breng op smaak met peper en zout

- Schenk de groetebouillon erbij en breng alles aan de kook

- Laat de groenten 20 minuten  zachtjes pruttelen op laag vuur

- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer mooi glad

- Doe de kokosmelk erbij en knijp de limoen uit

- Warm de soep nu nog even op, maar breng niet meer aan de kook

- Serveer de soep met stokbrood, de geroosterde amandelen, blokjes feta en blaadjes koriander

 

 

kokosmelk

   

Pagina 7 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.