Hoofdgerechten

Mosselen gekookt in groene curry en kokosmelk

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Mosselen gekookt in groene currry en kokosmelk

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

- 300 g Pandanrijst

- 4 el plantaardige olie

- 1 pakje Groene Curry Kruidenpasta

- 1 zak Thaise roerbakmix (400g), panklaar 

     

- 2 kg mosselen, schoongemaakt

- 1 blik Kokosmelk

- 100g zeekraal

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking

- Giet de rijst af en laat staan met het deksel op de pan

- Verhit 4 el olie in een (mossel)pan

- Voeg de curry toe en fruit tot de geuren goed vrijkomen

- Voeg daarna de roerbakmix, de kokosmelk en de mosselen toe en dek de pan af met een deksel

- Voeg de laatste paar minuten de zekraal toe

- Kook de mosselen tot alle schelpen geopend zijn

- Verdeel de rijst over 4 borden en schep de gekookte mosselen en de kokosgroenten erop

 

Tip: vervang de mosselen door vis of garnalen

Wijntip: Chardonnay (wit) uit Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

pandanrijst 1kruidenpasta groene curry                  wijn chardonnay1

 

Pita met gehaktballetjes in zoet-zure woksaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pita met gehaktballetjes in zoet-zure woksaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- ca. 300-400 g gehakt half-om-half

- 1 sjalotje, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- Molem Zeezout mix chili peper

- 1 ei

- 50 g paneermeel 

       

- 4 el plantaardige olie

- 1 flesje Woksaus Zoet-Zuur

- 1 flinke zak wokgroenten naar keuze,

   bijv. Hollandse wokmix 

- 1 pak pitabroodjes (8 stuks)

 

Bereiding:

 

- Meng het gehakt met de sjalotsnippers, de knoflook, het zeezout, het ei en het paneermeel

- Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van

- Verhit 2 el olie in een braadpan en braad de balletjes rondom bruin en gaar

- Voeg de woksaus toe en laat alles goed doorwarmen

- Houd eventueel een beetje warme suas apart om aan tafel te serveren

- Verhit de overige olie in een wok en wok de groentenmix beetgaar

- Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Snijd de broodjes open en vul ze voor een deel met de wokgroenten

- Leg daar enkele gehaktballetjes met saus op en bedek met nog een laagje knapperige groenten

 

woksaus zoetzuur 1.pngmolen zeezout mix chili peper 1

 

Noedeltaart met zoetzure wokgroenten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Noedeltaart met zoetzure wokgroenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 eieren

- zout

- 2 teentjes knoflook

- 2 el plantaardige olie

- 2 zakken (à 400 g) Japanse wokmix 

       

- 200 g hamblokjes

-  1 pak noedels

-  3-4 tl Sambal Oelek

-   ½ flesje Woksaus Zoetzuur

 

Bereiding:

 

- Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af met koud water

- Klop in een kom de eieren los met sambal en zout naar smaak

- Pers er 2 teentjes knoflook boven uit

- Meng de noedels door het eiermengsel

- Verhit 1 el olie in een koekenpan

- Voeg de noedels toe en bak ze enkele minuten op een laag vuur

- Leg een bord op de pan, keer de pan om en laat de noedeltaart weer in de pan glijden

- Bak nu ook de andere kant enkele minuten

- Verhit de overige olie in een wok en roerbak de Japanse  wokmix in 4 minuten gaar

- Voeg de hamblokjes en de woksaus toe en wok het kort mee

- Serveer de noedeltaart op een schaal met bovenop de gewokte groenten

 

noedelswoksaus zoetzuur 1.png

   

Groene viscurry met bonenmix en rivierkreeftjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Groene viscurry met bonenmix en rivierkreeftjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca.15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 600 g bonenmix (sugersnaps,

  sperzieboontjes, peultjes), afgehaald

- 3 el olijfolie 

- 4 kleine witvisfilets, elk ca. 100g

- 1 bakje (150g) rivierkreeftjes

            

- 80 g gezouten pinda's

-  handje basilicumblaadjes

- 1 pak noedels

- 1 zakje Groene Curry Kruidenpasta

- 1 blik Kokosmelk

 

Bereiding:

 

- Breng in een pan water aan de kook en voeg de bonen toe (de peultjes mogen er iets later bij,   omdat deze eerder gaar zijn)

- Kook de bonen in ca. 4 minuten beetgaar en giet ze af

- Kook de noedels in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Verhit de olie in een braadpan en voeg de groene curry en kokosmelk toe. Roer het door elkaar

- Leg de visfilets met daarbovenop de rivierkreeftjes in de saus

- Schep de beetgare boontjes naast de visfilets in de pan

- Leg het deksel op de pan en verwarm het gerecht nog enkele minuten tot de vis net gaar is

- Verdeel de noedels over4 diepe borden en schep de viscurry hier over

- Garneer de gerechten met de pinda's en blaadjes basilicum

 

noedelskruidenpasta groene curry

 

Pittige visburger met mango

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pittige visburger met mango

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca.20 minuten

 

- 400 g witvisfilet, bijv. kabeljauw

- 1 ei

- 10 el gemalen kokos

- scheut plantaardige olie

- 6 el mayonaise

- 4 hamburgerbroodjes 

      

- sla, tomaat

- 1 blik Mangoschijven op lichte siroop

- 1 à 2 el Groene Curry Kruidenpasta

- molen Zeezout mix Chilipeper

- 3 el Sweet Chili Saus

 

 

Bereiding:

 

- Laat de mangoschijven uitlekken

- Maal de vis fijn met behulp van een keukenmachine

- Meng de curry kruidenpasta met het ei en voeg dit samen met twee tot vier eetlepels gemalen kokos en het zeezout bij de vis

- Meng alles goed door elkaar

- Vorm vier platte burgers van het vismengsel en wentel ze door het restant van de gemalen kokos

- Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant

- Maak een saus van zes eetlepels mayonaise en drie eetlepels sweet chilisaus

- Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met mayochilisaus

- Leg daarop de sla, de visburger, tomaat en de mangoschijven

- Leg de bovenkant van het broodje er bovenop, steek alles vast met een prikker en serveer de burgers met extra mayochilisaus

 

 

mangoschijven   kruidenpasta groene curry

   

Pagina 8 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.