Hoofdgerechten

Kruidige curry pompoentaart

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kruidige curry pompoentaart

Hoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten (exclusief 35 minuten baktijd)

 

Ingrediënten:

 

- 6 blaadjes (volkoren) bladerdeeg of hartige taartdeeg

- 2 preien

- 1 flespompoen van ca. 750 g

- 1 el plantaardige olie

- 4 eieren 

       

- kant en klaar herfstsalade

- 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta

- ½ blik Kokosmelk, 400 ml

- molen Zeezout mix Chilipeper

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200 °C

- Ontdooi het bladerdeeg

- Snijd de prei in ringen, maak de pompoen schoon en snijd deze in stukjes

- Verhit de olie in een braadpan en fruit de stukjes pompoen en de prei

- Voeg de curry kruidenpasta en de kokosmelk toe

- Bedek een springvorm van 22-24 cm doorsnede met de plakjes bladerdeeg en zorg voor een flinke opstaande rand

- Breek de 4 eieren en klop ze los in een kom

- Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed door elkaar

- Breng dit op smaak met het zeezout

- Schep alles in de springvorm en plaats de pompoentaart in het midden van de voorverwarmde oven

- Bak de taart in circa 35-40 minuten goudbruin en gaar

- Serveer de taart in punten en eet met een kant-en-klaar herfstsalade

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original


 

    kruidenpasta gele curry kokosmelk   molen zeezout mix chili peper 1                             wijn-rood-pinotage-300x450_normal    

 

Noedelsoep met soy ginger kip

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Noedelsoep met soy ginger kip

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

- 2 maïskolven

- 1 wortel, in dunne reepjes

- 100 g peultjes, afgehaald

- 2 tabletten kippenbouillon

- 200 g kipfilet, in repen

         

- 1 flesje Soy Ginger

- scheutje plantaardige olie

- zout, peper

- 2 bosui, in stukken

- 1 pak Tibetaanse Noedels 

 

Bereiding:

 

- Breng een pan met 1 liter water aan de kook en voeg de maïskolf toe

- Kook de maïs in ca. 15-20 minuten gaar

- Neem de maïs uit de pan, laat uitlekken en snijd in dikke plakken

- Voeg de bouillontabletten bij het kooknat van de maïs. Dit wordt de basis van de soep

- Voeg de wortelreepjes toe en kook deze ca. 8 minuten.

- Verhit ondertussen een grillpan

- Wrijf de kiprepen in met plantaardige olie en soy ginger en bestrooi met zout

- Grill de repen rondom bruin en neem van de grill

- Bestrijk de maïsplakken met soy ginger en grill deze kort

- Grill vervolgens de bosui

- Voeg de kip en de peultjes bij de soep en kook tot ze gaar zijn

- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Breng de soep op smaak met peper en eventueel nog wat zout

- Verdeel de noedels over vier kommen en giet de hete soep erover

- Serveer de rest van de soy ginger saus erbij op tafel

 

noedelswoksaus soy ginger

 

Mosselen gekookt in groene curry en kokosmelk

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Mosselen gekookt in groene currry en kokosmelk

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

- 300 g Pandanrijst

- 4 el plantaardige olie

- 1 pakje Groene Curry Kruidenpasta

- 1 zak Thaise roerbakmix (400g), panklaar 

     

- 2 kg mosselen, schoongemaakt

- 1 blik Kokosmelk

- 100g zeekraal

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking

- Giet de rijst af en laat staan met het deksel op de pan

- Verhit 4 el olie in een (mossel)pan

- Voeg de curry toe en fruit tot de geuren goed vrijkomen

- Voeg daarna de roerbakmix, de kokosmelk en de mosselen toe en dek de pan af met een deksel

- Voeg de laatste paar minuten de zekraal toe

- Kook de mosselen tot alle schelpen geopend zijn

- Verdeel de rijst over 4 borden en schep de gekookte mosselen en de kokosgroenten erop

 

Tip: vervang de mosselen door vis of garnalen

Wijntip: Chardonnay (wit) uit Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

pandanrijst 1kruidenpasta groene curry                  wijn chardonnay1

   

Pita met gehaktballetjes in zoet-zure woksaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pita met gehaktballetjes in zoet-zure woksaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- ca. 300-400 g gehakt half-om-half

- 1 sjalotje, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- Molem Zeezout mix chili peper

- 1 ei

- 50 g paneermeel 

       

- 4 el plantaardige olie

- 1 flesje Woksaus Zoet-Zuur

- 1 flinke zak wokgroenten naar keuze,

   bijv. Hollandse wokmix 

- 1 pak pitabroodjes (8 stuks)

 

Bereiding:

 

- Meng het gehakt met de sjalotsnippers, de knoflook, het zeezout, het ei en het paneermeel

- Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van

- Verhit 2 el olie in een braadpan en braad de balletjes rondom bruin en gaar

- Voeg de woksaus toe en laat alles goed doorwarmen

- Houd eventueel een beetje warme suas apart om aan tafel te serveren

- Verhit de overige olie in een wok en wok de groentenmix beetgaar

- Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Snijd de broodjes open en vul ze voor een deel met de wokgroenten

- Leg daar enkele gehaktballetjes met saus op en bedek met nog een laagje knapperige groenten

 

woksaus zoetzuur 1.pngmolen zeezout mix chili peper 1

 

Noedeltaart met zoetzure wokgroenten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Noedeltaart met zoetzure wokgroenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 eieren

- zout

- 2 teentjes knoflook

- 2 el plantaardige olie

- 2 zakken (à 400 g) Japanse wokmix 

       

- 200 g hamblokjes

-  1 pak noedels

-  3-4 tl Sambal Oelek

-   ½ flesje Woksaus Zoetzuur

 

Bereiding:

 

- Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af met koud water

- Klop in een kom de eieren los met sambal en zout naar smaak

- Pers er 2 teentjes knoflook boven uit

- Meng de noedels door het eiermengsel

- Verhit 1 el olie in een koekenpan

- Voeg de noedels toe en bak ze enkele minuten op een laag vuur

- Leg een bord op de pan, keer de pan om en laat de noedeltaart weer in de pan glijden

- Bak nu ook de andere kant enkele minuten

- Verhit de overige olie in een wok en roerbak de Japanse  wokmix in 4 minuten gaar

- Voeg de hamblokjes en de woksaus toe en wok het kort mee

- Serveer de noedeltaart op een schaal met bovenop de gewokte groenten

 

noedelswoksaus zoetzuur 1.png

   

Pagina 8 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.