Hoofdgerechten

Hollandse ovenschotel met Oosterse twist

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Hollandse ovenschotel met Oosterse twist

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 600 g pastinaak

- 400 g kruimige aardappel

- 350 g geschilde spruitjes

- 2 el roomboter

- 2 rode uien, gesnipperd 

           

- 400 g gehakt

- 100 g cashewnoten, gemalen

- molen Zeezoutmix Chilipeper

- ½ flesje Wokaus Teryaki

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op grillstand

- Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in geljke stukken

- Kook de aardappelen in een pan met water en zout

- Voeg na 8 minuten de stukken pastinaak toe

- Plaats bovenop de pan een vergiet met gehalveerde spruiten

- Leg het deksel op de vergiet en kook de aardappelen en pastinaak gaar en de spruiten beetgaar

- Verhit een klontje boter in een braadpan

- Voeg de ui en het gehakt toe en bak het rul

- Bestrooi royaal met zeezout

- Voeg de woksaus toe en bak 1-2 minuten mee

- Giet de aardappel en pastinaak af en stamp tot puree

- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag spruitjes

- Schep daaop het gehaktmengsel enals laatste de puree

- Bestrooi met cashewnotenkruim en enkele klontjes boter

- Plaats de ovenschotel onder de grill voor een krokant en bruin laagje

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrka, Fair Trade Orginal

woksaus teryakimolen zeezout mix chili peper 1            cashewnoten 2                            wijn-rood-pinotage-300x450_normal

 

Gemarineerde ham met ananasstukjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Gemarineerde ham met ananasstukjes 

Hoofdmaaltijd voor 6-8 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 3 el zonnebloemolie

- 1 lichtgerookte schouderham

- 20 kruidnagels

- 4 Shanghai paksoi of boksoi

- 1 el verse koriander, fijngehakt 

        

- 2 el vloeibare honing

- 2-3 tl Sambal Badjak, naar smaak

- 1 blik ananasstukjes

- 1 pak Basmatirijst

- 1 flesje woksaus Soy Ginger

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 175⁰ C

- Maak een marinade van de honing, twee eetlepels olie en sambal naar smaak

- Wrijf hiermee de ham in

- Laat de ananasstukjes uitlekken en prik alle stukjes met een kruidnagel vast op de ham

- Plaats de ham in een braadslede en zet 15 minuten in de oven

- Besprenkel de ham tussendoor met de vrijgekomen braadsappen

- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Snijd de paksoi overdwars doormidden

- Verhit olie in een wok en bak de paksoi aan beide kanten bruin

- Voeg de woksaus toe

- Wanneer de ham klaar is, snijd dan een deel van de ham in dunne plakken

- Leg deze plakken op de borden samen met de paksoi en saus en een torentje witte rijst

- Garneer met verse koriander

- Serveer de rest van de ham op tafel

 

Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid Afrika. Fair Trade Original

 

basmatirijst 1 ananaswoksaus soy ginger sambal badjak

 

Kruidige curry pompoentaart

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kruidige curry pompoentaart

Hoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten (exclusief 35 minuten baktijd)

 

Ingrediënten:

 

- 6 blaadjes (volkoren) bladerdeeg of hartige taartdeeg

- 2 preien

- 1 flespompoen van ca. 750 g

- 1 el plantaardige olie

- 4 eieren 

       

- kant en klaar herfstsalade

- 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta

- ½ blik Kokosmelk, 400 ml

- molen Zeezout mix Chilipeper

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200 °C

- Ontdooi het bladerdeeg

- Snijd de prei in ringen, maak de pompoen schoon en snijd deze in stukjes

- Verhit de olie in een braadpan en fruit de stukjes pompoen en de prei

- Voeg de curry kruidenpasta en de kokosmelk toe

- Bedek een springvorm van 22-24 cm doorsnede met de plakjes bladerdeeg en zorg voor een flinke opstaande rand

- Breek de 4 eieren en klop ze los in een kom

- Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed door elkaar

- Breng dit op smaak met het zeezout

- Schep alles in de springvorm en plaats de pompoentaart in het midden van de voorverwarmde oven

- Bak de taart in circa 35-40 minuten goudbruin en gaar

- Serveer de taart in punten en eet met een kant-en-klaar herfstsalade

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original


 

    kruidenpasta thaise gele curry     kokosmelk 400ml   molen zeezout mix chili peper 1                             wijn-rood-pinotage-300x450_normal    

   

Noedelsoep met soy ginger kip

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Noedelsoep met soy ginger kip

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

- 2 maïskolven

- 1 wortel, in dunne reepjes

- 100 g peultjes, afgehaald

- 2 tabletten kippenbouillon

- 200 g kipfilet, in repen

         

- 1 flesje Soy Ginger

- scheutje plantaardige olie

- zout, peper

- 2 bosui, in stukken

- 1 pak Tibetaanse Noedels 

 

Bereiding:

 

- Breng een pan met 1 liter water aan de kook en voeg de maïskolf toe

- Kook de maïs in ca. 15-20 minuten gaar

- Neem de maïs uit de pan, laat uitlekken en snijd in dikke plakken

- Voeg de bouillontabletten bij het kooknat van de maïs. Dit wordt de basis van de soep

- Voeg de wortelreepjes toe en kook deze ca. 8 minuten.

- Verhit ondertussen een grillpan

- Wrijf de kiprepen in met plantaardige olie en soy ginger en bestrooi met zout

- Grill de repen rondom bruin en neem van de grill

- Bestrijk de maïsplakken met soy ginger en grill deze kort

- Grill vervolgens de bosui

- Voeg de kip en de peultjes bij de soep en kook tot ze gaar zijn

- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Breng de soep op smaak met peper en eventueel nog wat zout

- Verdeel de noedels over vier kommen en giet de hete soep erover

- Serveer de rest van de soy ginger saus erbij op tafel

 

noedelswoksaus soy ginger

 

Mosselen gekookt in groene curry en kokosmelk

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Mosselen gekookt in groene currry en kokosmelk

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

- 300 g Pandanrijst

- 4 el plantaardige olie

- 1 pakje Groene Curry Kruidenpasta

- 1 zak Thaise roerbakmix (400g), panklaar 

     

- 2 kg mosselen, schoongemaakt

- 1 blik Kokosmelk

- 100g zeekraal

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking

- Giet de rijst af en laat staan met het deksel op de pan

- Verhit 4 el olie in een (mossel)pan

- Voeg de curry toe en fruit tot de geuren goed vrijkomen

- Voeg daarna de roerbakmix, de kokosmelk en de mosselen toe en dek de pan af met een deksel

- Voeg de laatste paar minuten de zekraal toe

- Kook de mosselen tot alle schelpen geopend zijn

- Verdeel de rijst over 4 borden en schep de gekookte mosselen en de kokosgroenten erop

 

Tip: vervang de mosselen door vis of garnalen

Wijntip: Chardonnay (wit) uit Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

pandanrijst 1kruidenpasta groene curry                  wijn chardonnay1

   

Pagina 8 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.