Hoofdgerechten

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 200 g du Puy linzen

- 2 aubergines

- 4 bosui

- 50 ml. olijfolie

- 1 limoen

- 150 g verse spinazie 

          

- 8 blaadjes munt

- 100 ml. dikke yoghurt

- Molen Zeezoutmix Groene kruiden

- 1 à 2 el Gele Curry Kruidenpasta

- Molen Pepermix Citrus Knoflook

 

 

Bereiding:

 

- Kook de linzen in een ruime hoeveelheid water in ca. 20 minuten beetgaar en giet af

- Snijd intussen de aubergines in dunne plakken, bestrooi met het zeezout en dek het af

- Laat dit 20 minuten staan

- Snijd de bosui in ringen

- Verhit twee el olie in een pan en voeg de gele curry naar smaak toe

- Fruit tot de geuren vrijkomen

- Voeg de gekookte linzen en het sap van een halve limoen toe

- Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen

- Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en besprenkel ze met olijfolie

- Grill de aubergineplakken in een grillpan

- Meng de aubergineplakken, verse spinazie, bosui en munt door de linzen

- Verdeel de yoghurt over de salade en bestrooi naar smaak met peper- en/of zeezoutmix

- Besprenkel tenslotte de salade met olijfolie

 

molen zeezout mix groene kruiden 1   kruidenpasta gele curry   molen peper-mix-sinaasappel-citroen-knoflook

    

 

Brochette met tapenade en sardines

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Brochette met tapenade en sardines
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca 30 minuten

Ingrediënten:

- 2 courgettes, in stukken van 2 cm.
- 400 g trostomaten, gewassen
- 75 ml. olijfolie extra viergine
- molen zongedroogde tomaat mix peper olijf
- ½ (zuurdesem) brood, in plakjes
- 1 pot tapenade tomaat 
- 2 blikjes sardines, graatjes verwijderd


Bereiding: 

- Verwarm de oven voor tot 180 °C
- Leg de courgettestukken en tomaatjes in een ovenschaal of braadslee
  en besprenkel met de helft van de olijfolie
- Bestrooi met kruiden uit de molen en zet ca. 20 min. in de oven
- Verhit intussen een koekenpan en bestrijk de sneetjes brood met de rest van de olijfolie
- Bak de broodjes aan beide zijden krokant
- Besmeer de broodjes met tapenade en beleg ze met de sardientjes.
  Serveer ze bij de geroosterde groenten

olijfolie-extra-vierge1molen_zongedr_tomaat_peper_olijven-40g1

 

Vegetarische gele linzencurry met rijst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Vegetarische gele linzencurry met rijst

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 el olijfolie

- 2 rode uien, gepeld en grof gesnipperd                                                                        

- 1 flinke courgette, in blokjes

- 1 venkelknol, schoongemaakt en in repen (houd wat groen apart)

- 1 zoete aardappel van ca. 200 g, geschild en in plakjes

- 1 blik linzen, 400 g, uitgelekt

- 300 g Basmati rijst

- 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta

- 1 blik Kokosmelk, 400 ml.

 

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

- Verhit de olie in een hapjespan en voeg de uisnippers toe

- Voeg de groenten en de plakjes aardappel toe en bak dit enkele minuten mee

- Voeg de gele curry toe en bak deze ook even mee

- Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook

- Laat de curry op laag vuur pruttelen tot de groenten beetgaar zijn

- Voeg als laatste de linzen toe en verwarm het gerecht nog enkele minuten

- Serveer de rijst in een schaal en schep de gele linzencurry erbij

- Garneer het gerecht met enkele takjes venkelgroen

 

basmatirijst 1kokosmelkkruidenpasta gele curry

   

Feestelijke lamsbout met spicy pompoen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Feestelijke lamsbout met spicy pompoen

 

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 lamsbout (ca. 800 g) op kamertemp.                                             

- 1 flespompoen, schoongemaakt en in blokjes

- 1/2 kaneelstokje (bij voorkeur Ceylon)

- ca. 80 ml olijfolie

- 2 flinke tenen knoflook, 1 in plakjes, 1 geperst

- 2 takjes rozemarijn, naaldjes gerist

- 2 (bloed)sinaasappels, 1 geperst en 1 in plakken

- Molen zeezout mix groene kruiden

- Molen zeezoutmix chilipeper

- 2 el Tropische honing vloeibaar

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor tot 200°C

- Leg de pompoenblokjes in een braadslede

- Verkruimel het kaneelstokje erboven, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en maal er zeezout chilipeper boven

- Plaats 20 min. in de oven, haal de schaal eruit en draai de temperatuur naar 175°C

- Snijd inkepingen in de lamsbout, steek er plakjes knoflook en naaldjes rozemarijn in.

- Maak een marinade van 50 ml. olijfolie, 50 ml. sinaasappelsap en de honing

- Laat de lamsbout hierin marineren

- Verhit olijfolie in een ovenbestendige braadpan

- Maal zeezout groene kruiden boven de bout, haal deze uit de marinade en braad rondom bruin.

- Giet 3 el. marinade over de lamsbout en plaats ca. 60 min. in de oven (tot een kerntemperatuur van 65°C)

- Pers een teen knoflook uit boven de overgebleven marinade en besprenkel hiermee de lamsbout tussendoor

- Bak de laatste 15 min. de plakken sinaasappel en geroosterde pompoenblokjes mee

 

wijntip: Cabernet Sauvignon (rood), Zuid Afrika

honing vloeibaar 1molen zeezout mix chili peper 1molen zeezout mix groene kruiden 1                                                                              wijn-rood-cabernet-sauvignon-300x450_normal                                               

 

Empanada's met Sweet Chili Ananassaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Empanada's met Sweet Chili Ananassaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

(exclusief 15-20 minuten oventijd)

 

Ingrediënten:

 

- 1 pak bladerdeeg, ontdooid                                                   

- 1 pak (450 g) bladspinazie (diepvries), ontdooid

- 75 g pijnboompitjes, geroosterd

- 75 g olijven, zonder pit en in stukjes

- 3 eieren, los geklopt

- 150 g feta, verkruimeld

- (kant en klaar rauwkost)salade 

- molen Zongedroogde tomaat peper olijf

- molen Zeezout mix chilipeper

- 1/2 blik Ananas, uitgelekt en in blokjes

- 150 ml Sweet Chili saus

 

 

Bereiding: 

 

- Verwarm de oven voor tot 200 °C

- Knijp het vocht uit de spinazie en doe het in een kom

- Meng de pijnboompitjes, olijven, flink wat zongedroogde tomaat kruidenmix en bijna al het ei goed met de spinazie

- Roer de feta er voorzichtig door

- Steek uit de plakjes bladerdeeg met een glas 10 rondjes

- Kneed de restjes deeg tot een bal en rol uit tot een plak

- Steek ook daar een rondje uit

- Herhaal dit

- Leg wat spinazievulling op een helft van elk rondje en klap het deeg dicht

- Druk de rand vast met een vork

- Bestrijk de empanada's met het restje ei en bestrooi met zeezout mix chilipeper

- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin

- Maal de ananas met een staafmixer tot een gladde puree en meng dit door de chilisaus

- Serveer de empanada's met (kant en klaar) salade en de ananassaus

 

ananassweet chili sausmolen_zongedr_tomaat_peper_olijven-40g1    molen zeezout mix chili peper 1


   

Pagina 9 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.