Hoofdgerechten

Groene viscurry met bonenmix en rivierkreeftjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Groene viscurry met bonenmix en rivierkreeftjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca.15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 600 g bonenmix (sugersnaps,

  sperzieboontjes, peultjes), afgehaald

- 3 el olijfolie 

- 4 kleine witvisfilets, elk ca. 100g

- 1 bakje (150g) rivierkreeftjes

            

- 80 g gezouten pinda's

-  handje basilicumblaadjes

- 1 pak noedels

- 1 zakje Groene Curry Kruidenpasta

- 1 blik Kokosmelk

 

Bereiding:

 

- Breng in een pan water aan de kook en voeg de bonen toe (de peultjes mogen er iets later bij,   omdat deze eerder gaar zijn)

- Kook de bonen in ca. 4 minuten beetgaar en giet ze af

- Kook de noedels in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Verhit de olie in een braadpan en voeg de groene curry en kokosmelk toe. Roer het door elkaar

- Leg de visfilets met daarbovenop de rivierkreeftjes in de saus

- Schep de beetgare boontjes naast de visfilets in de pan

- Leg het deksel op de pan en verwarm het gerecht nog enkele minuten tot de vis net gaar is

- Verdeel de noedels over4 diepe borden en schep de viscurry hier over

- Garneer de gerechten met de pinda's en blaadjes basilicum

 

noedelskruidenpasta groene curry

 

Pittige visburger met mango

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pittige visburger met mango

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca.20 minuten

 

- 400 g witvisfilet, bijv. kabeljauw

- 1 ei

- 10 el gemalen kokos

- scheut plantaardige olie

- 6 el mayonaise

- 4 hamburgerbroodjes 

      

- sla, tomaat

- 1 blik Mangoschijven op lichte siroop

- 1 à 2 el Groene Curry Kruidenpasta

- molen Zeezout mix Chilipeper

- 3 el Sweet Chili Saus

 

 

Bereiding:

 

- Laat de mangoschijven uitlekken

- Maal de vis fijn met behulp van een keukenmachine

- Meng de curry kruidenpasta met het ei en voeg dit samen met twee tot vier eetlepels gemalen kokos en het zeezout bij de vis

- Meng alles goed door elkaar

- Vorm vier platte burgers van het vismengsel en wentel ze door het restant van de gemalen kokos

- Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant

- Maak een saus van zes eetlepels mayonaise en drie eetlepels sweet chilisaus

- Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met mayochilisaus

- Leg daarop de sla, de visburger, tomaat en de mangoschijven

- Leg de bovenkant van het broodje er bovenop, steek alles vast met een prikker en serveer de burgers met extra mayochilisaus

 

 

mangoschijven   kruidenpasta groene curry

 

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 200 g du Puy linzen

- 2 aubergines

- 4 bosui

- 50 ml. olijfolie

- 1 limoen

- 150 g verse spinazie 

          

- 8 blaadjes munt

- 100 ml. dikke yoghurt

- Molen Zeezoutmix Groene kruiden

- 1 à 2 el Gele Curry Kruidenpasta

- Molen Pepermix Citrus Knoflook

 

 

Bereiding:

 

- Kook de linzen in een ruime hoeveelheid water in ca. 20 minuten beetgaar en giet af

- Snijd intussen de aubergines in dunne plakken, bestrooi met het zeezout en dek het af

- Laat dit 20 minuten staan

- Snijd de bosui in ringen

- Verhit twee el olie in een pan en voeg de gele curry naar smaak toe

- Fruit tot de geuren vrijkomen

- Voeg de gekookte linzen en het sap van een halve limoen toe

- Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen

- Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en besprenkel ze met olijfolie

- Grill de aubergineplakken in een grillpan

- Meng de aubergineplakken, verse spinazie, bosui en munt door de linzen

- Verdeel de yoghurt over de salade en bestrooi naar smaak met peper- en/of zeezoutmix

- Besprenkel tenslotte de salade met olijfolie

 

molen zeezout mix groene kruiden 1   kruidenpasta gele curry   molen peper-mix-sinaasappel-citroen-knoflook

    

   

Brochette met tapenade en sardines

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Brochette met tapenade en sardines
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca 30 minuten

Ingrediënten:

- 2 courgettes, in stukken van 2 cm.
- 400 g trostomaten, gewassen
- 75 ml. olijfolie extra viergine
- molen zongedroogde tomaat mix peper olijf
- ½ (zuurdesem) brood, in plakjes
- 1 pot tapenade tomaat 
- 2 blikjes sardines, graatjes verwijderd


Bereiding: 

- Verwarm de oven voor tot 180 °C
- Leg de courgettestukken en tomaatjes in een ovenschaal of braadslee
  en besprenkel met de helft van de olijfolie
- Bestrooi met kruiden uit de molen en zet ca. 20 min. in de oven
- Verhit intussen een koekenpan en bestrijk de sneetjes brood met de rest van de olijfolie
- Bak de broodjes aan beide zijden krokant
- Besmeer de broodjes met tapenade en beleg ze met de sardientjes.
  Serveer ze bij de geroosterde groenten

olijfolie-extra-vierge1molen_zongedr_tomaat_peper_olijven-40g1

 

Vegetarische gele linzencurry met rijst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Vegetarische gele linzencurry met rijst

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 el olijfolie

- 2 rode uien, gepeld en grof gesnipperd                                                                        

- 1 flinke courgette, in blokjes

- 1 venkelknol, schoongemaakt en in repen (houd wat groen apart)

- 1 zoete aardappel van ca. 200 g, geschild en in plakjes

- 1 blik linzen, 400 g, uitgelekt

- 300 g Basmati rijst

- 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta

- 1 blik Kokosmelk, 400 ml.

 

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

- Verhit de olie in een hapjespan en voeg de uisnippers toe

- Voeg de groenten en de plakjes aardappel toe en bak dit enkele minuten mee

- Voeg de gele curry toe en bak deze ook even mee

- Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook

- Laat de curry op laag vuur pruttelen tot de groenten beetgaar zijn

- Voeg als laatste de linzen toe en verwarm het gerecht nog enkele minuten

- Serveer de rijst in een schaal en schep de gele linzencurry erbij

- Garneer het gerecht met enkele takjes venkelgroen

 

basmatirijst 1kokosmelkkruidenpasta gele curry

   

Pagina 9 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.