Hoofdgerechten

Pita met gehaktballetjes in zoet-zure woksaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pita met gehaktballetjes in zoet-zure woksaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- ca. 300-400 g gehakt half-om-half

- 1 sjalotje, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- Molem Zeezout mix chili peper

- 1 ei

- 50 g paneermeel 

       

- 4 el plantaardige olie

- 1 flesje Woksaus Zoet-Zuur

- 1 flinke zak wokgroenten naar keuze,

   bijv. Hollandse wokmix 

- 1 pak pitabroodjes (8 stuks)

 

Bereiding:

 

- Meng het gehakt met de sjalotsnippers, de knoflook, het zeezout, het ei en het paneermeel

- Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van

- Verhit 2 el olie in een braadpan en braad de balletjes rondom bruin en gaar

- Voeg de woksaus toe en laat alles goed doorwarmen

- Houd eventueel een beetje warme suas apart om aan tafel te serveren

- Verhit de overige olie in een wok en wok de groentenmix beetgaar

- Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Snijd de broodjes open en vul ze voor een deel met de wokgroenten

- Leg daar enkele gehaktballetjes met saus op en bedek met nog een laagje knapperige groenten

 

woksaus zoetzuur 1.pngmolen zeezout mix chili peper 1

 

Noedeltaart met zoetzure wokgroenten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Noedeltaart met zoetzure wokgroenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 eieren

- zout

- 2 teentjes knoflook

- 2 el plantaardige olie

- 2 zakken (à 400 g) Japanse wokmix 

       

- 200 g hamblokjes

-  1 pak noedels

-  3-4 tl Sambal Oelek

-   ½ flesje Woksaus Zoetzuur

 

Bereiding:

 

- Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af met koud water

- Klop in een kom de eieren los met sambal en zout naar smaak

- Pers er 2 teentjes knoflook boven uit

- Meng de noedels door het eiermengsel

- Verhit 1 el olie in een koekenpan

- Voeg de noedels toe en bak ze enkele minuten op een laag vuur

- Leg een bord op de pan, keer de pan om en laat de noedeltaart weer in de pan glijden

- Bak nu ook de andere kant enkele minuten

- Verhit de overige olie in een wok en roerbak de Japanse  wokmix in 4 minuten gaar

- Voeg de hamblokjes en de woksaus toe en wok het kort mee

- Serveer de noedeltaart op een schaal met bovenop de gewokte groenten

 

noedelswoksaus zoetzuur 1.png

 

Groene viscurry met bonenmix en rivierkreeftjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Groene viscurry met bonenmix en rivierkreeftjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca.15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 600 g bonenmix (sugersnaps,

  sperzieboontjes, peultjes), afgehaald

- 3 el olijfolie 

- 4 kleine witvisfilets, elk ca. 100g

- 1 bakje (150g) rivierkreeftjes

            

- 80 g gezouten pinda's

-  handje basilicumblaadjes

- 1 pak noedels

- 1 zakje Groene Curry Kruidenpasta

- 1 blik Kokosmelk

 

Bereiding:

 

- Breng in een pan water aan de kook en voeg de bonen toe (de peultjes mogen er iets later bij,   omdat deze eerder gaar zijn)

- Kook de bonen in ca. 4 minuten beetgaar en giet ze af

- Kook de noedels in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Verhit de olie in een braadpan en voeg de groene curry en kokosmelk toe. Roer het door elkaar

- Leg de visfilets met daarbovenop de rivierkreeftjes in de saus

- Schep de beetgare boontjes naast de visfilets in de pan

- Leg het deksel op de pan en verwarm het gerecht nog enkele minuten tot de vis net gaar is

- Verdeel de noedels over4 diepe borden en schep de viscurry hier over

- Garneer de gerechten met de pinda's en blaadjes basilicum

 

noedelskruidenpasta groene curry

   

Pittige visburger met mango

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pittige visburger met mango

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca.20 minuten

 

- 400 g witvisfilet, bijv. kabeljauw

- 1 ei

- 10 el gemalen kokos

- scheut plantaardige olie

- 6 el mayonaise

- 4 hamburgerbroodjes 

      

- sla, tomaat

- 1 blik Mangoschijven op lichte siroop

- 1 à 2 el Groene Curry Kruidenpasta

- molen Zeezout mix Chilipeper

- 3 el Sweet Chili Saus

 

 

Bereiding:

 

- Laat de mangoschijven uitlekken

- Maal de vis fijn met behulp van een keukenmachine

- Meng de curry kruidenpasta met het ei en voeg dit samen met twee tot vier eetlepels gemalen kokos en het zeezout bij de vis

- Meng alles goed door elkaar

- Vorm vier platte burgers van het vismengsel en wentel ze door het restant van de gemalen kokos

- Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant

- Maak een saus van zes eetlepels mayonaise en drie eetlepels sweet chilisaus

- Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met mayochilisaus

- Leg daarop de sla, de visburger, tomaat en de mangoschijven

- Leg de bovenkant van het broodje er bovenop, steek alles vast met een prikker en serveer de burgers met extra mayochilisaus

 

 

mangoschijven   kruidenpasta groene curry

 

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 200 g du Puy linzen

- 2 aubergines

- 4 bosui

- 50 ml. olijfolie

- 1 limoen

- 150 g verse spinazie 

          

- 8 blaadjes munt

- 100 ml. dikke yoghurt

- Molen Zeezoutmix Groene kruiden

- 1 à 2 el Gele Curry Kruidenpasta

- Molen Pepermix Citrus Knoflook

 

 

Bereiding:

 

- Kook de linzen in een ruime hoeveelheid water in ca. 20 minuten beetgaar en giet af

- Snijd intussen de aubergines in dunne plakken, bestrooi met het zeezout en dek het af

- Laat dit 20 minuten staan

- Snijd de bosui in ringen

- Verhit twee el olie in een pan en voeg de gele curry naar smaak toe

- Fruit tot de geuren vrijkomen

- Voeg de gekookte linzen en het sap van een halve limoen toe

- Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen

- Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en besprenkel ze met olijfolie

- Grill de aubergineplakken in een grillpan

- Meng de aubergineplakken, verse spinazie, bosui en munt door de linzen

- Verdeel de yoghurt over de salade en bestrooi naar smaak met peper- en/of zeezoutmix

- Besprenkel tenslotte de salade met olijfolie

 

molen zeezout mix groene kruiden 1   kruidenpasta thaise gele curry    molen peper-mix-sinaasappel-citroen-knoflook

    

   

Pagina 9 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.