Hoofdgerechten

Kip-Kerrie ovenschotel met Bloemkool

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kip-Kerrie ovenschotel met Bloemkool

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 bloemkool, in kleine roosjes                                                      

- plantaardige olie of klontje boter  

- 600 g aardappelschijfjes, voorgekookt

- 4 stuks kipdijfilet, in stukjes

- molen Kaapse kerriemix 

- 1 flinke prei, gewassen en in ringen

- 1 blik Annasschijven op sap

- 125 g crème fraîche

- 100 g gemalen kaas

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor tot 200 °C

- Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook

- Voeg de bloemkoolroosjes toe, kook ze beetgaar en giet af

- Bestrijk een ovenschaal met een beetje oiie of boter en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes

- Maal de Kaapse kerriemix royaal over de stukjes kip(dij)filet

- Verhit de olie in een braadpan en bak de kipstukjes rondom bruin (maar nog niet helemaal gaar)

- Voeg de preiringen toe en fruit ze even mee

- Neem alles uit de pan

- Vang het vocht van de ananasschijven op, laat de schijven uitlekken en snijd ze daarna in stukjes

- Meng de stukjes ananas met het kippreimengsel en verspreid dit over de laag aardappelschijfjes

- Leg hierop de bloemkoolroosjes

- Meng de crème fraîche met een scheutje ananassap tot een dikke yoghurtachtige saus en breng op smaak met zout en peper

- Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes, strooi er de gemalen kaas overheen en plaats de schaal in de oven

- Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar

 

ananasmolen kaapse kerrie mix

 

Lauwwarme maaltijdsalade met Teryaki zalm

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Lauwwarme maaltijdsalade met Teryaki zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 schaaltje sugarsnaps, afgehaald                                                

- 1 schaaltje (100 g) zeekraal                      

- 1/2 krop ijsbergsla                                   

- 1/2 komkommer                                                                                                 

- 1 avocado                                               

- 2 el. olijfolie                                                              

                          

- 4 kleine zalmfilets

- 1/2 flesje woksaus Teryaki  

- 2 bosuitjes, in ringen

- molen Zeezout / Chilimix  

- 1 limoen, helft geperst / helft in partjes

- meergranen crackers

                       

                                                       

 

Bereiding:

 

- Kook de sugarsnaps in enkele minuten beetgaar en spoel ze af onder koud water

- Snijd de sla in repen, spoel in een vergiet af met koud water en laat uitlekken

- Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer daarna in plakjes

- Halveer de avocado, verwijder de pit en schil  en snijd het vruchtvlees in plakjes

- Besprenkel het met een beetje limoensap

- Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide zijden goudbruin

- Voeg de Teryaki woksaus toe en leg de zeekraal om de moten heen in de pan

- Leg een deksel op de pan en verwarm het nog 1-2 minuten

- Zorg ervoor dat de zalm van binnen nog niet helemal doorbakken is, maar nog een beetje glazig blijft

- Verdeel de sla, sugarsnaps, komkommer en avocado over 4 borden

- Neem de zeekraal en de zalm uit de pan en leg het boven op de salade

- Maal naar smaak zeezout over de zalm en garneer met wat bosui en een partje limoen

- Besprenkel de salade met het overige limoensap en serveer met meergranen crackers

 

woksaus teryaki molen zeezout mix chili peper 1


 

Noedels met zalmspiesjes en Teriyaki-groenten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Noedels met zalmspiesjes en Teriyaki-groenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- ca. 400 g wortel, geschrapt

- ca. 2 stengels bleekselderij

- 1 prei, schoongemaakt en in stukken van ca. 4 cm

- 4 el plantaardige olie

- 1 flesje Woksaus Teriyaki

- 1 pak Noedels

- 4 zalmhaasjes, in blokjes

- 1 el sesamzaadjes

 

Bereiding:

 

- Snijd de wortel, de bleekselderij en de prei in gelijke repen

- Verhit de olie in een pan en voeg de wortel en bleekselderij toe

- Bak enkele minuten op laag vuur en voeg dan de woksaus en de prei toe

- Stoof de groenten in ca. 10-15 minuten beetgaar

- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af

- Haal de groenten uit de pan en houd ze warm

- Voeg de gekookte noedels bij de achtergebleven saus in de pan

- Bestrijk de zalm met olie en breng op smaak met zout en peper

- Rijg de zalmblokjes aan acht satéprikkers

- Verhit een grillpan en bak de spiesjes ca. twee minuten aan beide kanten

  (de zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn)

- Serveer de noedels, de groenten en de zalmspiesjes op een bord en garneer met de sesamzaadjes

noedelswoksaus teryaki

   

pittige maaltijdsoep met garnalen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pittige maaltijdsoep met garnalen

voor 4 kommen soep

 

Ingrediënten:

 

- 2 el plantaardige olie

- 2 el Groene Curry kruidenpasta  

- 800 ml groente- of kruidenbouillon

- 1 blik kokosmelk

- 200 g jumbo garnalen

        

- 100 g champignons, in plakjes

- 1 kleine paksoi, gewassen en kleingesneden

- 50 g spinazie, gewassen

- 1 bosui, in schuine ringen

- enkele blaadjes (Thaise) basilicum

 
 

Bereiding:

 

- Verhit olie in een grote pan en voeg de curry kruidenpasta toe

- Fruit tot de geuren van de kruidenpasta goed vrijkomen

- Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook

- Voeg vlak voor het opdienen de garnalen, de champignons en paksoi toe 

  en kook de soep nog twee minuten door

- Verdeel de soep over vier kommen en voeg als laatste het spinazieblad toe

- Garneer de soep met de bosui en de (Thaise) basilicum

 

kokosmelkkruidenpasta groene curry

 

Pittige Pindamaaltijdsoep met garnalen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pittige Pindamaaltijdsoep met garnalen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

 

Ingrediënten:

 

2 el plantaardige olie

- 3-5 tl sambal badjak

- 1 prei, in ringen gesneden en gewassen

- 2 kippenbouillonblokjes

- 1/2 pot pindakaas 

- 1/2 blik kokosmelk

          - 4 schijfjes limoen

- 1 struik paksoi, uiteinden verwijderd en in repen gehakt

- 1 bakje taugé (150 g) 

- 250 g Noorse garnalen

- kroepoek naturel

 

Bereiding:

 

- Breng ca. 2 l water aan de kook

- Verhit 2 el olie in een soeppan en voeg sambal naar wens toe

- Fruit de sambal enkele minuten

- Voeg de preiringen toe en fruit even mee

- Giet 850 ml van het gekoote water in de soeppan en voeg de bouillonblokjes,

  de pindakaas, de kokosmelk en de schijfjes limoen toe

- Roer alles goed door elkaar en laat de soep enkele minuten zachtjes koken

- Was de paksoi en de taugé in een vergiet en giet het overige gekookte water over de groenten heen

- Verdeel de paksoi, de taugé en de garnalen over 4 soepkommen en giet er de hete soep op

- Serveer met kroepoek

 

pindakaas 1kokosmelk

   

Pagina 10 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.