Hoofdgerechten

Feestelijke lamsbout met spicy pompoen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Feestelijke lamsbout met spicy pompoen

 

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 lamsbout (ca. 800 g) op kamertemp.                                             

- 1 flespompoen, schoongemaakt en in blokjes

- 1/2 kaneelstokje (bij voorkeur Ceylon)

- ca. 80 ml olijfolie

- 2 flinke tenen knoflook, 1 in plakjes, 1 geperst

- 2 takjes rozemarijn, naaldjes gerist

- 2 (bloed)sinaasappels, 1 geperst en 1 in plakken

- Molen zeezout mix groene kruiden

- Molen zeezoutmix chilipeper

- 2 el Tropische honing vloeibaar

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor tot 200°C

- Leg de pompoenblokjes in een braadslede

- Verkruimel het kaneelstokje erboven, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en maal er zeezout chilipeper boven

- Plaats 20 min. in de oven, haal de schaal eruit en draai de temperatuur naar 175°C

- Snijd inkepingen in de lamsbout, steek er plakjes knoflook en naaldjes rozemarijn in.

- Maak een marinade van 50 ml. olijfolie, 50 ml. sinaasappelsap en de honing

- Laat de lamsbout hierin marineren

- Verhit olijfolie in een ovenbestendige braadpan

- Maal zeezout groene kruiden boven de bout, haal deze uit de marinade en braad rondom bruin.

- Giet 3 el. marinade over de lamsbout en plaats ca. 60 min. in de oven (tot een kerntemperatuur van 65°C)

- Pers een teen knoflook uit boven de overgebleven marinade en besprenkel hiermee de lamsbout tussendoor

- Bak de laatste 15 min. de plakken sinaasappel en geroosterde pompoenblokjes mee

 

wijntip: Cabernet Sauvignon (rood), Zuid Afrika

honing vloeibaar 1molen zeezout mix chili peper 1molen zeezout mix groene kruiden 1                                                                              wijn-rood-cabernet-sauvignon-300x450_normal                                               

 

Empanada's met Sweet Chili Ananassaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Empanada's met Sweet Chili Ananassaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

(exclusief 15-20 minuten oventijd)

 

Ingrediënten:

 

- 1 pak bladerdeeg, ontdooid                                                   

- 1 pak (450 g) bladspinazie (diepvries), ontdooid

- 75 g pijnboompitjes, geroosterd

- 75 g olijven, zonder pit en in stukjes

- 3 eieren, los geklopt

- 150 g feta, verkruimeld

- (kant en klaar rauwkost)salade 

- molen Zongedroogde tomaat peper olijf

- molen Zeezout mix chilipeper

- 1/2 blik Ananas, uitgelekt en in blokjes

- 150 ml Sweet Chili saus

 

 

Bereiding: 

 

- Verwarm de oven voor tot 200 °C

- Knijp het vocht uit de spinazie en doe het in een kom

- Meng de pijnboompitjes, olijven, flink wat zongedroogde tomaat kruidenmix en bijna al het ei goed met de spinazie

- Roer de feta er voorzichtig door

- Steek uit de plakjes bladerdeeg met een glas 10 rondjes

- Kneed de restjes deeg tot een bal en rol uit tot een plak

- Steek ook daar een rondje uit

- Herhaal dit

- Leg wat spinazievulling op een helft van elk rondje en klap het deeg dicht

- Druk de rand vast met een vork

- Bestrijk de empanada's met het restje ei en bestrooi met zeezout mix chilipeper

- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin

- Maal de ananas met een staafmixer tot een gladde puree en meng dit door de chilisaus

- Serveer de empanada's met (kant en klaar) salade en de ananassaus

 

ananassweet chili sausmolen_zongedr_tomaat_peper_olijven-40g1    molen zeezout mix chili peper 1


 

Kip-Kerrie ovenschotel met Bloemkool

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kip-Kerrie ovenschotel met Bloemkool

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 bloemkool, in kleine roosjes                                                      

- plantaardige olie of klontje boter  

- 600 g aardappelschijfjes, voorgekookt

- 4 stuks kipdijfilet, in stukjes

- molen Kaapse kerriemix 

- 1 flinke prei, gewassen en in ringen

- 1 blik Annasschijven op sap

- 125 g crème fraîche

- 100 g gemalen kaas

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor tot 200 °C

- Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook

- Voeg de bloemkoolroosjes toe, kook ze beetgaar en giet af

- Bestrijk een ovenschaal met een beetje oiie of boter en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes

- Maal de Kaapse kerriemix royaal over de stukjes kip(dij)filet

- Verhit de olie in een braadpan en bak de kipstukjes rondom bruin (maar nog niet helemaal gaar)

- Voeg de preiringen toe en fruit ze even mee

- Neem alles uit de pan

- Vang het vocht van de ananasschijven op, laat de schijven uitlekken en snijd ze daarna in stukjes

- Meng de stukjes ananas met het kippreimengsel en verspreid dit over de laag aardappelschijfjes

- Leg hierop de bloemkoolroosjes

- Meng de crème fraîche met een scheutje ananassap tot een dikke yoghurtachtige saus en breng op smaak met zout en peper

- Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes, strooi er de gemalen kaas overheen en plaats de schaal in de oven

- Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar

 

ananasmolen kaapse kerrie mix

   

Lauwwarme maaltijdsalade met Teryaki zalm

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Lauwwarme maaltijdsalade met Teryaki zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 schaaltje sugarsnaps, afgehaald                                                

- 1 schaaltje (100 g) zeekraal                      

- 1/2 krop ijsbergsla                                   

- 1/2 komkommer                                                                                                 

- 1 avocado                                               

- 2 el. olijfolie                                                              

                          

- 4 kleine zalmfilets

- 1/2 flesje woksaus Teryaki  

- 2 bosuitjes, in ringen

- molen Zeezout / Chilimix  

- 1 limoen, helft geperst / helft in partjes

- meergranen crackers

                       

                                                       

 

Bereiding:

 

- Kook de sugarsnaps in enkele minuten beetgaar en spoel ze af onder koud water

- Snijd de sla in repen, spoel in een vergiet af met koud water en laat uitlekken

- Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer daarna in plakjes

- Halveer de avocado, verwijder de pit en schil  en snijd het vruchtvlees in plakjes

- Besprenkel het met een beetje limoensap

- Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide zijden goudbruin

- Voeg de Teryaki woksaus toe en leg de zeekraal om de moten heen in de pan

- Leg een deksel op de pan en verwarm het nog 1-2 minuten

- Zorg ervoor dat de zalm van binnen nog niet helemal doorbakken is, maar nog een beetje glazig blijft

- Verdeel de sla, sugarsnaps, komkommer en avocado over 4 borden

- Neem de zeekraal en de zalm uit de pan en leg het boven op de salade

- Maal naar smaak zeezout over de zalm en garneer met wat bosui en een partje limoen

- Besprenkel de salade met het overige limoensap en serveer met meergranen crackers

 

woksaus teryaki molen zeezout mix chili peper 1


 

Noedels met zalmspiesjes en Teriyaki-groenten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Noedels met zalmspiesjes en Teriyaki-groenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- ca. 400 g wortel, geschrapt

- ca. 2 stengels bleekselderij

- 1 prei, schoongemaakt en in stukken van ca. 4 cm

- 4 el plantaardige olie

- 1 flesje Woksaus Teriyaki

- 1 pak Noedels

- 4 zalmhaasjes, in blokjes

- 1 el sesamzaadjes

 

Bereiding:

 

- Snijd de wortel, de bleekselderij en de prei in gelijke repen

- Verhit de olie in een pan en voeg de wortel en bleekselderij toe

- Bak enkele minuten op laag vuur en voeg dan de woksaus en de prei toe

- Stoof de groenten in ca. 10-15 minuten beetgaar

- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af

- Haal de groenten uit de pan en houd ze warm

- Voeg de gekookte noedels bij de achtergebleven saus in de pan

- Bestrijk de zalm met olie en breng op smaak met zout en peper

- Rijg de zalmblokjes aan acht satéprikkers

- Verhit een grillpan en bak de spiesjes ca. twee minuten aan beide kanten

  (de zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn)

- Serveer de noedels, de groenten en de zalmspiesjes op een bord en garneer met de sesamzaadjes

noedelswoksaus teryaki

   

Pagina 10 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.