Hoofdgerechten

Kip met zoetzure ananas

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kip met zoetzure ananas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 100 g cherrytomaatjes

- 1 rode paprika

- 1 groene paprika

- 50 g baby-mais

- 1/2 komkommer

- 2  teentjes knoflook 

- 1 ui

- 2 lente-uitjes

- 3 el zonnebloemolie 

       

- 400 g kippen(dij)vlees, in kleine stukjes

- 3 el oestersaus

- 2 el vissaus

- 3 el tomatenketchup

- 1 blikje ananasstukjes

- 5 el sweet chili saus

- 1 tl of 1 klontje rietsuiker

- pak zilvervlies rijstnoedels  

 

Bereiding:

 

- Halveer de tomaatjes, snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes. Snijd de overige groenten in blokjes en laat de ananas uitlekken

- Hak de knoflook fijn of stamp deze in een vijzel in stukjes

- Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan, voeg de knoflook en de ui toe en laat deze kleuren

- Voeg de kipstukjes, de oestersaus en de vissaus toe en roerbak een paar minuten

- Voeg alle groenten, behalve de tomaatjes toe en roerbak het geheel een minuut of 10 tot de groenten zacht zijn

- Voeg de ananas, de tomaatjes, de chilisaus, de ketchup en de suiker toe

- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking

- Voeg vlak voor het opdienen de lente-ui toe en roer nog even door

 

sweet chili saus rijstnoedels-zilvervliesrijst   ananas-klein

 

Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 min.

 

Ingrediënten:

 

- 1 (fles)pompoen (ca. 500 g)

- 4 kippendijen

- 3 el zonnebloemolie

- 200 g haricots verts

- 3 el. kleef- of sushirijst

- 1/2 bosje koriander 

  

        

- 1 zakje groene curry kruidenpasta

- 400 ml kokosmelk

- 250 g rijstvariatie

  3 kleuren jasmijnrijst

     

 

Bereiding:

 

- Schil de pompoen met een dunschiller. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken

  (In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel goed afboenen)

- Snijd de kip in stukken

- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta

- Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook

- Voeg de haricots verts toe en laat nog zo'n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat     de groenten beetgaar zijn

- Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is.

- Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt 

- Maal deze rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry

- Serveer de curry met verse koriander en de drie kleuren jasmijnrijst

 

rijstvariatie-zilvervlies-rode-en-zwarte-jasmijnrijstkruidenpasta groene curry  kokosmelk   

 

Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. 20 min. oventijd)

 

Ingrediënten:

 

- 4 el olijfolie

- 200 g hamblokjes (of kip- od tofureepjes)

- 2 eieren

- 2 teentjes knoflook, gepeld

- ca. 800 g roerbakgroenten naar keuze 

       

- zout

- peper

- 400 g Pandan rijst

- 3 el Rode Curry Kruidenpasta

- 1 zak Cassavechips 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 180 °C

- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes

- Voeg de curry toe en fruit deze even mee

- Roer de rijst los met een vork en meng de ham-curry blokjes erdoor

- Klop de eieren los

- Voeg naar smaak zout bij het losgeklopte ei en meng het goed door het rijstmengsel

- Bedek de bodem en opstaande rand van een ovenschotel met bakpapier en bestrijk het bakpapier met olie

- Schep het rijstmengsel in de schaal en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan

- Zet de vorm circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven

- Verhit intussen de rest van de olie in een wok en voeg de roerbakgroenten toe

- Pers de teentjes knoflook erboven uit

- Wok de groenten beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd en breng op smaak met zout en peper

- Stort de rijsttaart op een plat bord, snijd in punten en serveer met de groenten

- Lekker met cassavechips

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

pandanrijst 1 kruidenpasta rode curry

   

Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 6 el olijfolie

- 1-2 teentjes knoflook, geperst

- 450 g kipfilet

- zout

- 1 rode puntpaprika, in stukjes

- 2-3 bosui, in stukjes van ca. 2 cm. 

      

- 600 g oosterse wokgroenten (champignons, peultjes, paksoi)

- 2 tl Sambal Badjak

- 3 el Ketjap Manis

- 1 flesje Woksaus Zoetzuur

- 1 pak Noedels

- satéprikkers 

 

Bereiding:

 

- Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal,knoflook en ketjap.

- Snijd de kipfilet in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade

- Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan

- Voeg de stukjes paprika en bosui bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar

- Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui

- Maak minimaal 12 satéprikkers

- Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar

- Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar

- Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee

- Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking

- Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

noedels ketjap manissambal badjakwoksaus zoetzuur 1.png                                wijn-rood-pinotage-300x450_normal

 

Mexicaanse kip in chocoladesaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Mexicaanse kip in chocoladesaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 4 kippenbouten, zonder vel

- snuf kaneel

- 1 el bloem

- 2 el plantaardige olie

- 2 uien, gesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 100 g tomatenpuree 

     

- 400 ml kippenbouillon

- zeezoutmix chilipeper

- 2 el Cacaopoeder

- 1 el Sambal Badjak

- 2 tl  Honing of Rietsuiker

- 1 pak (250 g) Rijstvariatie met quinoa en linzen

- groente / salade naar keuze

 

Bereiding:

 

- Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem

- Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin

- Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet

- Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar

- Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen

- Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer

- Voeg de kippenbouten  weer toe en laat ze 20 minuten gaar stoven op laag vuur

- Voeg zo nodig nog wat water toe

- Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe

- Bereid intussen de rijstvariatie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze

 

rijstvariatie-basmatirijst-met-linzen-en-quinoa-molen zeezout mix chili peper 1sambal badjakhoning vloeibaar 1   cacaopoeder

   

Pagina 2 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.