Hoofdgerechten

Tom Kha Kai

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Tom Kha Kai

Soep voor 4 personen

Bereidingstijd ca.20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 sjalotten

- 600 ml kippenbouillon

- 150 g. kippenvlees, dijvlees in kleine stukjes

- 8 cherrytomaatjes, gehalveerd

- 100 g oesterzwammen, in reepjes   

       

- 100 g witte kool, in reepjes

- 1 limoen

- 5 blaadjes citroenblad

- 400 ml kokosmelk

- 1 zakje Tom Kha kruidenpasta voor soep    

 

Bereiding:

 

- Breng de kokosmelk aan de kook

- Snijd de sjalotten in kwarten en voeg deze samen met de kruidenpasta toe aan de hete kokosmelk.

- Sluit de pan af met een deksel en laat even doorkoken

- Schenk er de kippenbouillon bij en voeg het kippenvlees toe. Laat de kip 5 minuten garen. Niet langer, anders wordt het vlees droog

- Voeg de cherrytomaatjes toe en als laatste de oesterzwammen en de kool. Laat nog enkele minuten koken

- Pers de limoen uit en giet het sap in de soep. Maak de soep af met de citroenblaadjes en serveer de soep dampend warm

 

Tip: Vegetariërs vervangen de kippenbouillon door groentebouillon. De vissaus kun je vervangen door lichte sojasaus of tamarinde en de kip door blokjes tofu

 

kokosmelk tom kha kruidenpasta voor soep

 

Paneng curry met Thaise baby-aubergine

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Paneng curry met Thaise baby-aubergine

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 375 g schouderkarbonade

- 200 g Thaise baby-aubergine

- Thaise basilicum, paar takjes

- 1 zakje rode curry kruidenpasta

- 400 ml kokosmelk

- 250 g rijstvariatie drie kleuren jasmijnrijst   

 

Bereiding:

 

- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Snijd het varkensvlees van het bot en daarna in stukjes

- Zet een pan op het vuur, voeg de kokosmelk toe en laat het heet worden

- Voeg dan de curry kruidenpasta toe en laat zo'n 8-10 minuten doorkoken onder voortdurend roeren

- Voeg het varkensvlees toe en blijf roeren. Laat het zo'n 5 minuten garen

- Voeg als laatste de Thaise basilicum toe en zet het vuur dan direct uit

- Serveer met de drie kleuren jasmijnrijst

 

Tip: Hoe kun je je mond blussen na het eten van hete pepers? De een zegt met een hap suiker, de ander met een hap rijst. De Thaise boerin Orapin zweert bij een snuf zout op de tong

 

rijstvariatie-zilvervlies-rode-en-zwarte-jasmijnrijst  kruidenpasta rode curry  kokosmelk

 

Kip met zoetzure ananas

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kip met zoetzure ananas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 100 g cherrytomaatjes

- 1 rode paprika

- 1 groene paprika

- 50 g baby-mais

- 1/2 komkommer

- 2  teentjes knoflook 

- 1 ui

- 2 lente-uitjes

- 3 el zonnebloemolie 

       

- 400 g kippen(dij)vlees, in kleine stukjes

- 3 el oestersaus

- 2 el vissaus

- 3 el tomatenketchup

- 1 blikje ananasstukjes

- 5 el sweet chili saus

- 1 tl of 1 klontje rietsuiker

- pak zilvervlies rijstnoedels  

 

Bereiding:

 

- Halveer de tomaatjes, snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes. Snijd de overige groenten in blokjes en laat de ananas uitlekken

- Hak de knoflook fijn of stamp deze in een vijzel in stukjes

- Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan, voeg de knoflook en de ui toe en laat deze kleuren

- Voeg de kipstukjes, de oestersaus en de vissaus toe en roerbak een paar minuten

- Voeg alle groenten, behalve de tomaatjes toe en roerbak het geheel een minuut of 10 tot de groenten zacht zijn

- Voeg de ananas, de tomaatjes, de chilisaus, de ketchup en de suiker toe

- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking

- Voeg vlak voor het opdienen de lente-ui toe en roer nog even door

 

sweet chili saus rijstnoedels-zilvervliesrijst   ananas-klein

   

Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 40 min.

 

Ingrediënten:

 

- 1 (fles)pompoen (ca. 500 g)

- 4 kippendijen

- 3 el zonnebloemolie

- 200 g haricots verts

- 3 el. kleef- of sushirijst

- 1/2 bosje koriander 

  

        

- 1 zakje groene curry kruidenpasta

- 400 ml kokosmelk

- 250 g rijstvariatie

  3 kleuren jasmijnrijst

     

 

Bereiding:

 

- Schil de pompoen met een dunschiller. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken

  (In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel goed afboenen)

- Snijd de kip in stukken

- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta

- Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook

- Voeg de haricots verts toe en laat nog zo'n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat     de groenten beetgaar zijn

- Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is.

- Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt 

- Maal deze rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry

- Serveer de curry met verse koriander en de drie kleuren jasmijnrijst

 

rijstvariatie-zilvervlies-rode-en-zwarte-jasmijnrijstkruidenpasta groene curry  kokosmelk   

 

Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. 20 min. oventijd)

 

Ingrediënten:

 

- 4 el olijfolie

- 200 g hamblokjes (of kip- od tofureepjes)

- 2 eieren

- 2 teentjes knoflook, gepeld

- ca. 800 g roerbakgroenten naar keuze 

       

- zout

- peper

- 400 g Pandan rijst

- 3 el Rode Curry Kruidenpasta

- 1 zak Cassavechips 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 180 °C

- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes

- Voeg de curry toe en fruit deze even mee

- Roer de rijst los met een vork en meng de ham-curry blokjes erdoor

- Klop de eieren los

- Voeg naar smaak zout bij het losgeklopte ei en meng het goed door het rijstmengsel

- Bedek de bodem en opstaande rand van een ovenschotel met bakpapier en bestrijk het bakpapier met olie

- Schep het rijstmengsel in de schaal en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan

- Zet de vorm circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven

- Verhit intussen de rest van de olie in een wok en voeg de roerbakgroenten toe

- Pers de teentjes knoflook erboven uit

- Wok de groenten beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd en breng op smaak met zout en peper

- Stort de rijsttaart op een plat bord, snijd in punten en serveer met de groenten

- Lekker met cassavechips

 

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

 

pandanrijst 1 kruidenpasta rode curry

   

Pagina 2 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.