Hoofdgerechten

Noedels met pittig gebakken groenten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Noedels met pittig gebakken groenten

4 personen

Bereidingstijd: ca.15 min.

 

Ingrediënten:

 

- 1 pak Tibetaanse noedels

- 1 kleine broccoli, in roosjes

- 1 prei in reepjes gesneden

- 2-3 stengels bleekselderij, in reepjes gesneden

- 2-3 eetl. Piri-piri olie

- 75 ml. Ketjap Manis

    
          

- 2 tenen knoflook, fijngesneden

- 250 g champignons. in vieren

- 50 g cashewnoten, grof gehakt

- 2 eetl. vers korianderblad, grof gehakt

- 1 fles Chardonnay

  
 

Bereidingswijze:

 

- Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Giet de noedels af, spoel ze na met koud water en laat ze uitlekken

- Kook de broccoliroosjes in 5 min. beetgaar

- Leg de gesneden prei en de bleekselderij in een vergiet en giet de broccoliroosjes hieroverheen af

- Maak een marinade van de piri piri olie, de ketjap manis en de knoflook

- Meng de prei, de bleekselderij, broccoliroosjes en de champignons er goed doorheen

- Verhit een wok, voeg de gemarineerde groenten toe en roerbak enkele minuten

- Voeg de noedels toe en roerbak kort mee

- Verdeel het gerecht over 4 borden/kommen en garneer met de gehakte cashewnoten en verse koriander

 

Wijntip:

 

Chardonnay, Zuid Afrika, Fair Trade Original

 

wijn wit chardonnaynoedels 2    cashewnoten 2                      rijstkom

 

Rijsttorentje met knoflookgarnalen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijsttorentje met knoflookgarnalen

4 personen

Bereidingstijd : ca 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 300 g Pandanrijst

- 300 g peultjes, afgehaald

- 5 el. plantaardige olie

- 3 el. sojasaus

- 2tl. vissaus

    
           

- 1 ei

- 1 struik paksoi, fijngesneden

- 2 knoflooktenen, fijngehakt

- ca. 400 g cocktailgarnalen

- molen pepermix, citrus / knoflook

     
 

Bereiding:

 

- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking

- Stoom de peultjes in een vergiet boven de pan met rijst beetgaar

- Verhit 2 el olie in een wok en voeg de gekookte rijst, sojasaus, vissaus, ei en als laatste de paksoi toe en bak nog enkele minuten

- Breng op smaak met de peper uit de molen

- Verhit intussen de overige olie in een pan en roerbak de knoflook en de garnalen kort

- Vul een kommetje met de gebakken rijst, keer om en herhaal dit voor de overige drie borden

- Serveer met de knoflookgarnalen en de gestoomde peultjes

 

pandanrijst    molen peper zeezoutmix citrus en knoflook

 

Maaltijdsoep met noedels en garnalen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsoep met noedels en garnalen
4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:

 

- 250 gr. tijgergarnalen

- 1 rode puntparika, in repen

- 3 bosuitjes, in dikke ringen

- 100 gr. champignons, in dikke plakken

- 2 el. pittige peperolie

- 2 knoflooktenen, fijngehakt
             

- 1 liter kippenbouillon

- 1 struik paksoi, kleingesneden en gewassen

- 250 gr. Noedels

- 75 gr. taugé, gewassen

- sojasaus

    

 

Bereiding:

- Marineer de garnalen en paprika, bosui, champignons in ca. 10 minuten in een mengsel van piri piri olie en knoflook
- Verhit de grillpan en grill de garnalen en groenten enkele minuten
- Breng intussen de kippenbouillon aan de kook en voeg de witte delen van de paksoi toe
- Breng in een andere grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de noedels in 3 minuten gaar
- Giet het water van de noedels af boven een vergiet met taugé en het groene deel van de paksoi
- Verdeel de noedels over 4 diepe borden en leg er de gegrilde garnalen en groenten, paksoi en taugé op
- Giet de hete bouillon erbij en breng op smaakmet sojasaus

noedels 2

   

Entrecôte met koffieroomsaus en pasta

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Entrecôte met koffieroomsaus en pasta
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:

- 50 g roomboter
- 1 stuk entrecôte van ca. 600 g
- molen zeezout mix chili peper
- 2 sjalotjes
- ½ kopje gezette Koffie Espresso
- 150 ml kookroom
- 400 g broccoli of bimi's
- 500 g verse eierpasta (bijv. tagliatelle of papardelle)
- 1 el verse platte peterselie, grof gehakt

Bereiding:

- Breng twee pannen met een ruime hoeveelheid water aan de kook.
- Verhit boter in een braadpan.
- Dep het vlees droog en wrijf de entrecôte aan beide kante in met het zeezout uit de molen.
- Bak het vlees rondom bruin en zet het vuur laag.
- Braad het vlees tot dit een kerntemperatuur heeft van 55 °C tot 65 °C (rood of medium), te meten met een vleesthermometer.
- Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
- Kook intussen de broccoli in ca. 3-4 minuten gaar.
- Voeg de gesnipperde sjalotjes bij het braadvet en fruit ze kort.
- Voeg de koffie en de kookroom toe en laat de saus iets indikken op lag vuur.
- Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de pasta en de broccoli.
- Verdeel de koffieroomsaus over het vlees.
- garneer met peterselie en maal er extra zeezout chili peper over.

espresso bonen 500g       molen zeezoutmix peper en chili

 

Gemarineerde zalm met noedels

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Gemarineerde zalm met noedels
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 min.

Ingrediënten:

- 25 ml sojasaus
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 rode peper, zaden verwijderd, rest fijngehakt
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 4 zalmfilets (ca. 120 g per stuk)
- 3 el plantaardige olie
- 2 zakken (à 400 g) Japanse wokgroenten
- 250 g noedels
- 2 el verse koriander, grof gehakt

Bereiding:

- Maak een marinade van sojasaus, sinaasappelsap, rode peper en knoflook en marineer hierin de zalmmoten circa 10 min.
- Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de noedels.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de wokgroenten 5 tot 6 minuten.
- Voeg de rest van de marinade bij de groenten in de wok.
- Bestrijk de zalmmoten met de overige olie en bak circa 2 minuten per kant in de grillpan.
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveer de noedels met de gewokte groenten en gemarineerde zalm.
Garneer met verse koriander
Zet extra sojasaus op tafel.

sinaasappelsapnoedels 2

   

Pagina 13 van 13

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.