Hoofdgerechten

Maaltijdsoep met noedels en garnalen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maaltijdsoep met noedels en garnalen
4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:

 

- 250 gr. tijgergarnalen

- 1 rode puntparika, in repen

- 3 bosuitjes, in dikke ringen

- 100 gr. champignons, in dikke plakken

- 2 el. pittige peperolie

- 2 knoflooktenen, fijngehakt
             

- 1 liter kippenbouillon

- 1 struik paksoi, kleingesneden en gewassen

- 250 gr. Noedels

- 75 gr. taugé, gewassen

- sojasaus

    
 

Bereiding:

- Marineer de garnalen en paprika, bosui, champignons in ca. 10 minuten in een mengsel van piri piri olie en knoflook
- Verhit de grillpan en grill de garnalen en groenten enkele minuten
- Breng intussen de kippenbouillon aan de kook en voeg de witte delen van de paksoi toe
- Breng in een andere grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de noedels in 3 minuten gaar
- Giet het water van de noedels af boven een vergiet met taugé en het groene deel van de paksoi
- Verdeel de noedels over 4 diepe borden en leg er de gegrilde garnalen en groenten, paksoi en taugé op
- Giet de hete bouillon erbij en breng op smaakmet sojasaus

noedels

 

Entrecôte met koffieroomsaus en pasta

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Entrecôte met koffieroomsaus en pasta
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:

- 50 g roomboter
- 1 stuk entrecôte van ca. 600 g
- molen zeezout mix chili peper
- 2 sjalotjes
- ½ kopje gezette Koffie Espresso
- 150 ml kookroom
- 400 g broccoli of bimi's
- 500 g verse eierpasta (bijv. tagliatelle of papardelle)
- 1 el verse platte peterselie, grof gehakt

Bereiding:

- Breng twee pannen met een ruime hoeveelheid water aan de kook.
- Verhit boter in een braadpan.
- Dep het vlees droog en wrijf de entrecôte aan beide kante in met het zeezout uit de molen.
- Bak het vlees rondom bruin en zet het vuur laag.
- Braad het vlees tot dit een kerntemperatuur heeft van 55 °C tot 65 °C (rood of medium), te meten met een vleesthermometer.
- Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
- Kook intussen de broccoli in ca. 3-4 minuten gaar.
- Voeg de gesnipperde sjalotjes bij het braadvet en fruit ze kort.
- Voeg de koffie en de kookroom toe en laat de saus iets indikken op lag vuur.
- Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de pasta en de broccoli.
- Verdeel de koffieroomsaus over het vlees.
- garneer met peterselie en maal er extra zeezout chili peper over.

koffie espresso snelfilter5molen zeezout mix chili peper 1

 

Gemarineerde zalm met noedels

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Gemarineerde zalm met noedels
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 min.

Ingrediënten:

- 25 ml sojasaus
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 rode peper, zaden verwijderd, rest fijngehakt
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 4 zalmfilets (ca. 120 g per stuk)
- 3 el plantaardige olie
- 2 zakken (à 400 g) Japanse wokgroenten
- 250 g noedels
- 2 el verse koriander, grof gehakt

Bereiding:

- Maak een marinade van sojasaus, sinaasappelsap, rode peper en knoflook en marineer hierin de zalmmoten circa 10 min.
- Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de noedels.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de wokgroenten 5 tot 6 minuten.
- Voeg de rest van de marinade bij de groenten in de wok.
- Bestrijk de zalmmoten met de overige olie en bak circa 2 minuten per kant in de grillpan.
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveer de noedels met de gewokte groenten en gemarineerde zalm.
Garneer met verse koriander
Zet extra sojasaus op tafel.

sinaasappelsap 1noedels

   

Pagina 13 van 13

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.