Nagerechten

Thaise kokosrijst met mango, gedroogde kokos en gedroogde mango

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Thaise kokosrijst met mango, gedroogde kokos en gedroogde mango

Nagerecht voor  2 personen

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 50 g biologische Thaise Pandanrijst

- 100 ml water

- snuf Fairtrade Zeezout

- 100 melk naar keuze, zoals sojamelk of rijstmelk

- 1 vanillestokje, uitgeschraapt

- citroenrasp van een halve citroen

   

- 100 ml kokosmelk

- 1 verse mango of Thaise Fairtrade mango uit blik  

- Fairtrade gedroogde mango

- gedroogd kokosschaafsel

- verse muntblaadjes, ter garnering

 

Bereiding:

 

- Breng de pandanrijst samen met het water en wat zout aan de kook

- Zet het vuur lager en laat de rijst zachtjes koken tot het water is opgenomen

- Roer regelmatig, zodat de rijst niet aanbakt

- Voeg nu de melk, kokosmelk, vanille en citroenrasp toe

- Breng opnieuw aan de kook en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen

- Snijd ondertussen de mango in stukjes

- Schep de rijst in kommen

- Verdeel de mango, gedroogde mango en het kokosschaafsel over de rijst

- Garneer met munt

 

pandanrijst      kokosmelk 200ml     mango schijven    gedroogde mango 2

 

Ananas tarte tatin met kokosroom

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Ananas tarte tatin met kokosroom

Nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 4 plakken  bladerdeeg, ontdooid

- 80 g boter

- 1 el citroensap

- 1 cm. gember, fijngeraspt 

     

- 4 schijven ananas

- 80 g rietsuiker

- blikje (270 ml) Biologische Kokosmelk, uit de koelkast

- vloeibare Honing 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200⁰ C

- Laat de rietsuiker in een pan met dikke bodem op laag vuur karamelliseren

- Voeg, wanneer de  suiker bruinkleurt en bubbelt, citroensap, boter en gember toe. Laat smelten en verdeel over 4 ramekins

- Leg de ananasschijven erin en vouw een plakje bladerdeeg over de schijven

- Bak de tarte tatins in 15-20 minuten gaar

- Schep het dikke gedeelte van de kokosmelk (zet het blikje hiervoor in de koelkast) en doe in een maatbeker.

  Zet er de staafmixer even op en klop lobbig

- Draai de ramekins om op 4 bordjes en serveer met een dot kokosroom en honing

 

ananas schijven      kokosmelk_270ml     ruwe rietsuiker   honing vloeibaar


 

Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus

4 personen

bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 150 g Pandanrijst

- 1 blik kokosmelk        

- 1/2 blik mangoschijven, in blokjes              

- 75 ml. mangosiroop

- 75 g rietsuiker

- 35 g cacaopoeder

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en vervang daarbij het water door kokosmelk

- Voeg een snufje zout toe

- Breng 75 ml. mangosiroop met de suiker aan de kook

- Roer totdat de suiker is opgelost

- Voeg al kloppend met een garde de slagroom en cacaopoeder toe

- Blijf roeren tot het mengsel kookt en laat de chocoladesaus op laag vuur indampen tot de gewenste dikte

- Neem de saus van het vuur, schenk het door een zeef en laat het iets afkoelen

- Verdeel de romige kokosrijst over 4 schaaltjes en verdeel de mangoblokjes erover

- Schenk een deel van de chocoladesaus over het dessert en serveer de rest van de saus er in een kannetje naast

 

pandanrijst     ruwe rietsuiker     kokosmelk 400ml      mango schijven    cacaopoeder 2


   

Koffiecrême brûlée

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Koffiecrême brûlée
4 pers.
bereidingstijd 20 min. + 3 uur

Ingrediënten:

- 100 g slagroom
- 1 dl sterke koffie
- 30 g fijne kristalsuiker
- 1 tl. Chinees vijfkruidenpoeder
- 3 eidooiers
- 4 el. rietsuiker

Bereiding:

- Verwarm de oven op 120 °C.
- Meng in een pan de room, koffie, suiker en het vijfkruidenpoeder en breng dit aan de kook.
- Klop de eidooiers los en roer het warme roommengsel met een garde door de dooiers.
- Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de massa iets dikker wordt.
  Let op dat het niet kookt, anders krijg je een omeletje.
- Verdeel de crême over 4 kommetjes en zet ze 1 uur in de oven.
- Laat ze goed afkoelen.
- Vlak voor het serveren: bestrooi de crême brûlée met rietsuiker en laat deze met behulp van een brander
  (verfbrander uit de schuur bijv.) smelten en lichtbruin kleuren.

espresso bonen 500g   ruwe rietsuiker

 

Ambrosia Taartje

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Taartje met fruit

Ingrediënten:

- 250 gr. boter
- 200 gr. suiker
- 4 eieren
- 2 gestampte bananen 
- 1 mandarijn
- 100 ml. bourbon/whisky
- 200 gr. bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gr. cacao
- 150 gr. chocolade

Bereiding:

- Meng 200 gram boter en 150 gram suiker tot een romige massa.
- Voeg vervolgens de eieren (één voor één), en de bourbon toe.
- Zeef dan de bloem, het bakpoeder en de cacao over het mengsel en klop het geheel tot een klontvrije gladde massa.
- Bedek een bakblik van ongeveer 28 cm met bakpapier, doe cakebeslag erin en zet de cake in een voorverwarmde oven (190 ºC).
- Haal de cake na 40 minuten uit de oven en laat hem wat afkoelen

- Doe de overige 50 gram boter in de pan en voeg de resterende suiker en twee bananen in stukjes gesneden toe.

- Roer dit geheel tot een lichtbruine caramelachtige saus en blus het geheel af met 50 ml. bourbon. 

- Snij de afgekoelde cake over de lengte doormidden en schep de bananencaramel ertussen.
- Bedek tot slot de hele taart met gesmolten chocolade en garneer de taart met partjes mandarijn
 
      cacaopoeder 2   tony_blauw_500x500_1
   

Pagina 2 van 2

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.