Nagerechten

Thaise kokosrijst met mango, gedroogde kokos en gedroogde mango

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Thaise kokosrijst met mango, gedroogde kokos en gedroogde mango

Nagerecht voor  2 personen

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 50 g biologische Thaise Pandanrijst

- 100 ml water

- snuf Fairtrade Zeezout

- 100 melk naar keuze, zoals sojamelk of rijstmelk

- 1 vanillestokje, uitgeschraapt

- citroenrasp van een halve citroen

   

- 1 verse mango of Thaise Fairtrade mango uit blik  

- Fairtrade gedroogde mango

- gedroogd kokosschaafsel

- verse muntblaadjes, ter garnering

 

Bereiding:

 

- Breng de pandanrijst samen met het water en wat zout aan de kook

- Zet het vuur lager en laat de rijst zachtjes koken tot het water is opgenomen

- Roer regelmatig, zodat de rijst niet aanbakt

- Voeg nu de melk, kokosmelk, vanille en citroenrasp toe

- Breng opnieuw aan de kook en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen

- Snijd ondertussen de mango in stukjes

- Schep de rijst in kommen

- Verdeel de mango, gedroogde mango en het kokosschaafsel over de rijst

- Garneer met munt

 

pandanrijst 1kokosmelk 200ml     mangoschijven    gedroogde mango 2

 

Ananas tarte tatin met kokosroom

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Ananas tarte tatin met kokosroom

Nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 4 plakken  bladerdeeg, ontdooid

- 80 g boter

- 1 el citroensap

- 1 cm. gember, fijngeraspt 

     

- 4 schijven ananas

- 80 g rietsuiker

- blikje (270 ml) Biologische Kokosmelk, uit de koelkast

- vloeibare Honing 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200⁰ C

- Laat de rietsuiker in een pan met dikke bodem op laag vuur karamelliseren

- Voeg, wanneer de  suiker bruinkleurt en bubbelt, citroensap, boter en gember toe. Laat smelten en verdeel over 4 ramekins

- Leg de ananasschijven erin en vouw een plakje bladerdeeg over de schijven

- Bak de tarte tatins in 15-20 minuten gaar

- Schep het dikke gedeelte van de kokosmelk (zet het blikje hiervoor in de koelkast) en doe in een maatbeker.

  Zet er de staafmixer even op en klop lobbig

- Draai de ramekins om op 4 bordjes en serveer met een dot kokosroom en honing

 

ananas kokosmelk-270ml-fair trade original  rietsuiker   honing vloeibaar 1


 

Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus

4 personen

bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 150 g Pandanrijst

- 1 blik kokosmelk        

- 1/2 blik mangoschijven, in blokjes              

- 75 ml. mangosiroop

- 75 g rietsuiker

- 35 g cacaopoeder

 

Bereiding:

 

- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en vervang daarbij het water door kokosmelk

- Voeg een snufje zout toe

- Breng 75 ml. mangosiroop met de suiker aan de kook

- Roer totdat de suiker is opgelost

- Voeg al kloppend met een garde de slagroom en cacaopoeder toe

- Blijf roeren tot het mengsel kookt en laat de chocoladesaus op laag vuur indampen tot de gewenste dikte

- Neem de saus van het vuur, schenk het door een zeef en laat het iets afkoelen

- Verdeel de romige kokosrijst over 4 schaaltjes en verdeel de mangoblokjes erover

- Schenk een deel van de chocoladesaus over het dessert en serveer de rest van de saus er in een kannetje naast

 

pandanrijst 1rietsuikerkokosmelkmangoschijvencacaopoeder


   

Koffiecrême brûlée

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Koffiecrême brûlée
4 pers.
bereidingstijd 20 min. + 3 uur

Ingrediënten:

- 100 g slagroom
- 1 dl sterke koffie
- 30 g fijne kristalsuiker
- 1 tl. Chinees vijfkruidenpoeder
- 3 eidooiers
- 4 el. rietsuiker

Bereiding:

- Verwarm de oven op 120 °C.
- Meng in een pan de room, koffie, suiker en het vijfkruidenpoeder en breng dit aan de kook.
- Klop de eidooiers los en roer het warme roommengsel met een garde door de dooiers.
- Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de massa iets dikker wordt.
  Let op dat het niet kookt, anders krijg je een omeletje.
- Verdeel de crême over 4 kommetjes en zet ze 1 uur in de oven.
- Laat ze goed afkoelen.
- Vlak voor het serveren: bestrooi de crême brûlée met rietsuiker en laat deze met behulp van een brander
  (verfbrander uit de schuur bijv.) smelten en lichtbruin kleuren.

espressorietsuiker

 

Ambrosia Taartje

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Taartje met fruit

Ingrediënten:

- 250 gr. boter
- 200 gr. suiker
- 4 eieren
- 2 gestampte bananen 
- 1 mandarijn
- 100 ml. bourbon/whisky
- 200 gr. bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gr. cacao
- 150 gr. chocolade

Bereiding:

- Meng 200 gram boter en 150 gram suiker tot een romige massa.
- Voeg vervolgens de eieren (één voor één), en de bourbon toe.
- Zeef dan de bloem, het bakpoeder en de cacao over het mengsel en klop het geheel tot een klontvrije gladde massa.
- Bedek een bakblik van ongeveer 28 cm met bakpapier, doe cakebeslag erin en zet de cake in een voorverwarmde oven (190 ºC).
- Haal de cake na 40 minuten uit de oven en laat hem wat afkoelen

- Doe de overige 50 gram boter in de pan en voeg de resterende suiker en twee bananen in stukjes gesneden toe.

- Roer dit geheel tot een lichtbruine caramelachtige saus en blus het geheel af met 50 ml. bourbon. 

- Snij de afgekoelde cake over de lengte doormidden en schep de bananencaramel ertussen.
- Bedek tot slot de hele taart met gesmolten chocolade en garneer de taart met partjes mandarijn

      cacaopoeder
   

Pagina 2 van 2

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.