Gebak

Brownie met espresso en chocolade

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Brownie met espresso en chocolade

Bereidingstijd: 60 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 300 g roomboter

- 300 g pure chocolade

- 340 g bloem

- 600 g donkere basterdsuiker

- 6 eieren

- 4 tl vanillesuiker

- 100 ml espresso    

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 160 °C

- Doe de boter en chocolade samen met de espresso in een rvs-beslagkom

- Verwarm deze al roerend boven een pan met kokend water (au bain-marie) tot de chocolade helemaal gesmolten is

- Meng in een andere kom de bloem, basterdsuiker, eieren en de vanillesuiker goed door elkaar

- Spatel het chocolademengsel er rustig doorheen tot alles mooi gemengd is

- Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin

- Bak de brownie 40 minuten in het midden van de oven

- Lekker om te serveren met verse frambozen en munt

 

divine chocolade puur

 

Koffiecheesecake met karamelsaus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Koffiecheesecake met karamelsaus

voor 6 personen

Bereidingstijd: ca. 45 minuten + 4.5 uur opstijftijd + 70 minuten baktijd

 

Ingrediënten:

 

- 140 g haverkoekjes

- 55 g boter, gesmolten

- 4 el water

- 400 g verse roomkaas

- 200 g volle kwark

- 1 zakje vanillesuiker     

            

- 4 eieren

- 240 ml zure room

- 150 g fudge vanille, in stukjes

- 8 el Oploskoffie 

- 100 g + 1,5 el Fijne Witte Kristalsuiker

- 1 el Cacaopoeder     

 

En: springvorm van Ø 20 cm, bakpapier, aluminiumfolie, braadslede

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 180 °C

- Maal de haverkoekjes fijn en meng met de gesmolten boter

- Bekleed de springvorm met een rondje bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem

- Laat dit 30 minuten opstijven in de koelkast

- Los 4 eetlepels oploskoffie op in 4 eetlepels kokend water en laat afkoelen

- Maak de springvorm waterdicht door de onderkant in te wikkelen met 2 lagen aluminiumfolie

- Meng de roomkaas, de kwark en de koffie tot een egaal geheel

- Voeg vanillesuiker, 100 g suiker en de eieren toe en mix het glad en romig

- Giet de vulling op de koekbodem

- Zet de springvorm in een braadslede en vul deze met een laag van 2-3 cm kokend water

- Plaats dit midden in de oven en bak 60 minuten tot de taart stevig is, maar nog wel zacht

- Meng de zure room en 1.5 eetlepel suiker goed door elkaar en bestrijk hiermee voorzichtig de bovenkant van de cheesecake

- Plaats de cake nog 10 minuten in de oven

- Laat de cheesecake afkoelen en zet minimaal 4 uur in de koelkast

- Breng voor de koffiekaramelsaus 150 ml water aan de kook

- Voeg 4 eetlepels oploskoffie en de fudge toe

- Laat de fudge smelten en laat inkoken tot een stroperige saus

- Bestrooi de cheesecake vlak voor het opdienen met cacaopoeder en serveer met de koffiekaramelsaus

 

witte suiker    cacaopoeder 2 

 

Honing boterkoek met gekarameliseerde pecannoten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Honing boterkoek met gekarameliseerde pecannoten

voor 1 boterkoek

Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten baktijd

 

Ingrediënten:

 

- 200 g bloem

- snuf zout

- 175 g boter,op kamertemperatuur     

- 1 ei

- 150 g pecannoten

         

         

- rasp van 1/2 (biologische) citroen

- 175 ml honing

- thee en/of koffie

- boterkoekvorm (of bakblik) van 22 cm Ø

  

   

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 180 °C

- Mix de boter, 125 ml honing, het ei en de citroenrasp tot een romig mengsel

- Voeg de bloem en het zout toe en roer het goed door het botermengsel

- Giet het beslag in de boterkoekvorm

- Wentel de pecannoten door de overgebleven honing en verdeel ze over de boterkoek

- Plaats de boeterkoek in het midden van de oven en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar

 

- Serveer met een warme kop koffie of thee

 

honing vloeibaar

   

Eierkoektaartje

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Eierkoektaartje

Hoeveelheid voor 1 minitaartje

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 kop sterke koffie

- 3 grote eierkoeken

- 250 g mascarpone

- 2 el slagroom of melk 

   

- 2 zakjes vanillesuiker

- rasp van een halve citroen

- 50 g chocoladereep puur

- koffieboontjes in melkchocolade 

 

Bereiding:

 

- Besprenkel de bovenkant van de eierkoeken met koffie

- Meng de mascarpone met de slagroom of melk, de vanillesuiker en citroenrasp goed door elkaar

- Hak de pure chocoladerepen grof en meng dit door de mascarpone

- Leg een eierkoek op een serveerschaal en bestrijk deze met een derde van het mascarpone-chocolademengsel

- Herhaal dit nog twee keer met de andere twee eierkoeken

- Decoreer de taart met de koffieboontjes

 

chocolade-minireepjes-puur fto     

 

Torta Caprese

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Torta Caprese

Gebak voor 10-12 personen

Bereiding: ca. 30 minuten / oven: ca. 50 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 250 g blanke (garneer)amandelen

- 250 g pure chocolade, grof gehakt

- 225 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

- 175 g rietsuiker

      

- 5 eieren, gesplitst

- poedersuiker, om te bestrooien

 

ingevette springvorm 22-24 cm Ø

 

 

Bereiding:

 

- Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en schud ze op een bord

- Maal de amandelen in een keukenmachine fijn of hak ze met de hand zo fijn mogelijk

- Verwarm de oven voor tot 180°C

- Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain marie)

  Laat de kom het water niet raken.

- Neem de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur

- Klop intussen de boter met 100 gram suiker luchtig en romig

- Klop er een voor een de eidooiers door

- Klop vervolgens de gesmolten chocolade met de fijngehakte amandelen erdoor

- Klop in een schone kom de eiwitten stijf

- Voeg de resterende 75 gram suiker in drie porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige glanzende pieken

- Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocoladebeslag

- Schenk het beslag in de vorm

- Bak de chocoladetaart in de voorverwarmde ovenin 45-50 minuten gaar

- Laat de taart in de vorm afkoelen en bestuif met een beetje poedersuiker

 

 Tip: Bestrooi de afgekoelde taart nog met wat extra, grovere gehakte amandelen

 

tony_blauw_500x500_1   ruwe rietsuiker

   

Pagina 1 van 4

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.