Gebak

Donkere Chococheesecake met bramen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Ingrediënten:

 

- 1/2     pak kandij koeken                                                  springvorm ca. 22 cm. Ø

- 75 g   gesmolten boter

- 200 g Tony Chocolonely pure chocolade

- 2        bakjes mascarpone

- 2        bakjes ricotta

- 4        eieren

- 150 g  bruine basterdsuiker

- 2 1/2   bakje bramen

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 160 °C

- Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier

- Verkruimel de koek (in keukenmachine of met deegrol) en meng de boter erdoor

- Giet het mengsel in de springvorm en druk stevig aan

- Smelt de chocolade 'au bain-marie' (in een bak boven heet water)

- Meng de mascarpone, ricotta, eieren en suiker tot een egale massa

- Meng de gesmolten chocolade en een bakje bramen erdoor en schep dit in de vorm

- Bak de taart ongeveer een uur in het midden van de oven

- Laat de taart goed afkoelen en leg de overgebleven bramen er boven op

 

Bron: Tony Chocolonely

tony_blauw_500x500_1

 

Frambozenbrownies

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Ingrediënten:

 

- 250 g  boter

- 250 g  Tony Chocolonely pure chocolade

- 1        vanillestokje

- 6        eieren

- 200 g   bruine basterdsuiker

- 200 g   zelfrijzend bakmeel

- 2          bakjes frambozen

- 100 g   witte Fairtrade chocolade in stukjes

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 170°C

- Smelt de boter in een steelpan

- Hak ondertussen de chocolade in kleine stukken

- Neem de boter van het vuur en roer de pure chocolade erdoor tot 'ie gesmolten is

- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit

- Doe het merg met de eieren in een grote kom en klop dit in 3 minuten luchtig met een keukenmachine/staafmixer

  en voeg langzaam de suiker toe

- Schenk de gesmolten chocolade al roerend bij het eimengsel

- Zeef het meel erboven en schep er luchtig door

- Meng 1 bakje frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag

- Doe in een ovenschaal

- Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven

- Goed laten afkoelen

 

Bron: Tony Chocolonely

tony_blauw_500x500_1  divine witte chocolade



 

Chocolade Mango Cupcakes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Ingrediënten:

 

cake:

- 1 mango

- 50 ml. water

- 70 g Tony Chocolonely pure chocolade

- 1 vanillestokje

- 200 g  bloem

- 7 g bakpoeder

- 230 g  suiker

- 180 ml zonnebloemolie

- 2 eieren

    
                

mascarponecrème:

- 200 g boter

- 200 g poedersuiker

- 1 vanillestokje

- 200 g mascarpone

- 1 citroen
   

                 

 

- papieren bakvormpjes

- spuitzak

- cupcakeblik

   

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 170 °C

- Snijd de mango en chocolade in stukjes

- Pureer 100 g mango met het water

- Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er aan een kant uit

- Roer in één kom de bloem met bakpoeder en suiker door elkaar

- Meng in een andere kom de zonnebloemolie met de eieren, mangosap en vanillemerg

- Voeg de twee samen

- Spatel dan de mango en chocolade erdoor

- Zet de papieren bakvormpjes in de cupcaketray en vul ze driekwart met het beslag

- Bak de cupcakes in de oven in 25 min. goudbruin en gaar

- Roer ondertussen de boter (op kamertemperatuur) met poedersuiker in 10 min. luchtig

- Schraap het merg uit het overgebleven halve vanillestokje en roer door de boter

- Spuit de mascarponecrème met de spuitzak op de afgekoelde cupcakes

 

Bron: Tony Chocolonely

tony_blauw_500x500_1    

   

Dadeltaart

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Dadeltaart

Ingrediënten:

- 500 g dadels, ontpit en in reepjes gesneden
- 250 g roomboter
- 150 g bruine basterdsuiker
- 1 handje walnoten, in kleine stukjes fijngemaakt
- 1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm.)
- 1 ei
- caramelsiroop (of praline / butterscotch)
- cocosstrooisel als garnering

Bereiding:

- Smelt de boter zachtjes.
- Voeg de suiker toe en roer goed, zodat de suiker een beetje oplost.
- Klop het ei met de garde goed los en voeg toe; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren.
- Doe er twee shotjes caramelsiroop bij en kook nog even door.
- Voeg de dadels toe, roer goed door en kook nog 1 minuut door.
- Voeg de koekjes toe en schep alles door elkaar.
- Voeg de walnoten toe en kook nog een halve minuut door.
- Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast, voordat de taart gesneden wordt.
- De taart moet 1½cm. dik zijn.
- Strooi het cocosstrooisel erover als de taart is afgekoeld.

 

dadels

 

Bron: Bagel & Beans

 

Zuiderse zoenen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Zuiderse zoenen
ca. 50 stuks

Ingrediënten:

- 100 g ontpitte dadels
- 100 g Bio walnoten
- 100 g gezeefde poedersuiker
- 1 eiwit

Bereiding:

-
Verwarm de oven tot 180 °C.
- Snijd de dadels en walnoten fijn met een groot mes.
- Meng al de ingrediënten goed door elkaar (eventueel met de hand).
- Leg kleine platte hoopjes (2 cm ø en 4 cm dik) van het mengsel op bakpapier of een beboterde bakplaat.
- Laat 10 minuten bakken.
- Even laten afkoelen.
- Van de bakplaat afnemen en verder af laten koelen op een bord.
- Eventueel opdienen in kleine papieren vormpjes.

 

dadels

   

Pagina 3 van 4

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.