Gebak
Tropische notenscones met jam
Tropische notenscones met jam
Voor ca. 12 stuks
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr. zelfrijzend bakmeel
- 4 tl bakpoeder
- 150 gr. muesli naturel
- 100 gr. tropische notenmix, grof gehakt
- 3 el rietsuiker
- Snuf zout
- 150 gr boter, kamertemperatuur
- 200 ml (soja)melk
- 125 ml crème fraiche
- 12 el ananasjam
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Meng alle droge ingrediënten (bakmeel, -poeder, -muesli, tropische notenmix, suiker en zout) door elkaar.
- Voeg boter en melk toe en kneed, eventueel met behulp van een mixer, tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot een lap van ca. 2,5 cm. dik en steek met behulp van een uitsteekvormpje of
glaasje (met diameter van 3-4 cm) ongeveer 12 scones uit.
- Leg de deegvormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de scones met melk en bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Serveer warm met een dot crème fraiche en ananasjam.
Pandan cheese cake
Ingrediënten:
- 650 g roomkaas - 200 g gekookte Pandanrijst
- 150 g kokosmelk - 250 g fijne suiker
- 40 g bloem - 4 hele eieren
- 2 eierdooiers
Bereiding:
- Meng de roomkaas, kokosmelk, de gekookte rijst en de helft van de suiker door elkaar.
- Meng de eieren met de andere helft van de suiker in de keukenmachine.
- Klop dit luchtig op.
- Voeg vervolgens het kaasmengsel toe en zeef de bloem er door heen.
- Bekleed de ovenschaal met bakpapier en doe het mengsel in de schaal.
- Bak de cake af in een voorverwarmde oven (120 graden) in 45 minuten.
- Heb je een combi oven waarbij je ook kunt stomen dan bak je de cake af in 20 minuten.
(recept van Ramon Beuk)
Pagina 4 van 4