Gebak

Torta Caprese

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Torta Caprese

Gebak voor 10-12 personen

Bereiding: ca. 30 minuten / oven: ca. 50 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 250 g blanke (garneer)amandelen

- 250 g pure chocolade, grof gehakt

- 225 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

- 175 g rietsuiker

      

- 5 eieren, gesplitst

- poedersuiker, om te bestrooien

 

ingevette springvorm 22-24 cm Ø

 

 

Bereiding:

 

- Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en schud ze op een bord

- Maal de amandelen in een keukenmachine fijn of hak ze met de hand zo fijn mogelijk

- Verwarm de oven voor tot 180°C

- Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain marie)

  Laat de kom het water niet raken.

- Neem de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur

- Klop intussen de boter met 100 gram suiker luchtig en romig

- Klop er een voor een de eidooiers door

- Klop vervolgens de gesmolten chocolade met de fijngehakte amandelen erdoor

- Klop in een schone kom de eiwitten stijf

- Voeg de resterende 75 gram suiker in drie porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige glanzende pieken

- Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocoladebeslag

- Schenk het beslag in de vorm

- Bak de chocoladetaart in de voorverwarmde ovenin 45-50 minuten gaar

- Laat de taart in de vorm afkoelen en bestuif met een beetje poedersuiker

 

 Tip: Bestrooi de afgekoelde taart nog met wat extra, grovere gehakte amandelen

 

tony_blauw_500x500_1   rietsuiker

 

Kruidig pompoenbrood

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kruidig pompoenbrood

Bereidingstijd: ca 80 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 400 g pompoen, in blokjes

- 4 eieren

- 5 el Honing

- 1 tl appelazijn

- 1 el chiazaad, geweekt in 4 el water

- 1 tl vanille extract

- 200 g rijstmeel (of ander meel)

- 1 tl baking soda 

      

- 1 tl bakpoeder

- 1 tl kaneel 

- 1 tl speculaaskruiden

- 1/2 tl gemberpoeder

- snuf zeezout

- 50 g rozijnen

- 75 g pompoenpitten

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 180⁰ C

- Bekleed een cakevorm met bakpapier

- Maak de pompoen schoon (schillen hoeft niet) en snijd in blokjes

- Breng een pan water aan de kook en kook de pompoen in ngeveer 15-30 minuten gaar

  Laat even afkoelen en pureer de pompoen met een vork of staafmixer

- Meng het rijstmeel, baking soda, bakpoeder, specerijen, rozijnen en zeezout in een kom

- Klop de eieren los met het geweekte chiazaad, de honing, appelazijn en vanille extract

  Doe bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag

- Doe het beslag in een cakevorm en bestrooi met pompoenpitten

- Zet het pompoenbrood in de oven en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar tot een prikker er droog uit komt

- Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt

- Lekker bij de koffie of als ontbijt met jam, honing of appelstroop

 

honing vloeibaar 1molen zeezout 1

 

Minty Marocco Brownie

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Minty Marocco Brownie

Gebak voor 8-12 personen

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 250 gr ongezouten boter

- 400 gr rietsuiker

- 125 gr cacao

- 150 gr bloem

- 100 gr Divine Mint Dark chocolade 

      

- 1 el kaneel

- 2 el Harissa kruiden

- 1/2 tl bakpoeder

- 3 eieren

    

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 160⁰ C

- Smelt de boter in een pannetje op heel laag vuur en blijf goed roeren

- Doe de suiker in een mengkom.

- Voeg de gesmolten boter, cacao. bakpoeder, kaneel en Harissa-kruiden toe en roer tot dit een egale massa is

- Laat dit 5 minuten afkoelen

- Voeg de eieren een voor een toe en mix intussen  met de mixer

- Blijf mixen, terwijl je de bloem toevoegt

- Breek de reep chocolade in kleine stukjes en schep dit voorzichtig door de mix

- Doe bakpapier in de bakvorm en giet de mix erin

- Bak de brownie 30 minuten onderin de oven

- Even laten afkoelen

 

rietsuiker   cacaopoeder    divine-mint dark chocolade

 

Lekker met verse muntthee

   

Feestelijke choco-ananastaart met viooltjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Feestelijke choco-ananastaart met viooltjes

Gebak voor 8 personen

Bereidingstijd: ca. 60 minuten

 

Ingrediënten:

 

- plantaardige margarine

- 350 gr gezeefd tarwemeel

- 1 zakje bakpoeder

- mespunt zout

- 1 tl vanillepoeder

- 300 gr rietsuiker

- 200 ml olifolie 

          

- 1 banaan, gepeld en in stukjes

- 250 ml kokosmelk, goed doorgeroerd

- 5 ananasringen, uitgelekt en in stukjes

- 50 gr pure chocolade , in kleine stukjes

- 100 gr. pure chocolade, in stukjes

- 20 gr. kokosrasp en stukjes gedroogde mango

- viooltjes of andere eetbare bloemen 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 200⁰ C

- Vet een springvorm in met margarine en bestrooi met meel

- Mix het meel, bakpoeder, zout, vanille en de rietsuiker in een kom en roer goed

- Pureer met een staafmixer in een andere kom de olie met de banaan en kokosmelk

- Meng de droge ingrediënten met de natte. Roer hier de ananasstukjes en stukjes pure chocolade

  (50 gr.) door. Mix goed maar roer niet te lang (het beslag moet dik, stroperig maar vooral niet

  te vloeibaar zijn)

- Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar.

  (Prik met een satéprikker voorzichtig in het midden van de taart. Als deze er schoon uitkomt,

   is de taart klaar. Bak anders nog 10 minuten langer)

- Laat de taart volledig afkoelen en stort voorzichtig op een schaal

- Smelt de overige chocolade (100 gr.) au bain marie

- Giet de gesmolten chocolade over de taart en bestrooi met geraspte kokos en

  stukjes gedroogde mango. Versier met de viooltjes

 

 

Bron: 'Eerlijk eten"

 

  kokosmelk        ananas-klein         gedroogde mango 2 


 

Laagjescake met pindakaas en hagelslag

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laagjescake met pindakaas en hagelslag

Voor 1 cake van ca. 20 plakken

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

                         (exclusief baktijd en afkoelen)

 

Ingrediënten:

 

- 100 g boter

- 2 eieren

- 50 ml. water

- klein scheutje olijfolie

- 1 pak Bakmix voor Muffins

   met stukjes chocolade 

    

- pot Pindakaas

- pak Hagelslag Puur of Melk

- pak Tropisch Sap 

 

Bereiding:

 

- Zeef de muffinmix en haal de stukjes chocolade eruit

- Verwarm de oven voor op 175⁰ C

- Bereid de muffinmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar houd de

  stukjes chocolade apart

- Giet de mix in een langwerpig ingevet cakeblik in plaats van de muffinvormpjes en plaats dit

  in het midden van de voorverwarmde oven

- Bak de cake in ca. 40-50 minuten goudbruin en gaar

- Laat de cake afkoelen en snijd overdwars in 3 plakken

- Bestrijk de eerste laag met pindaaas en bestrooi met hagelslag

- Bedek dit met de tweede plak cake

- Bestrijk deze ook met een laag pindakaas en bestrooi met hagelslag

- Dek af met de laatste laag cake

- Wikkel de cake stevig in huishoudfolie en laat even staan

- Wrijf de chocoladestukjes uit de cakemix in met een klein beetje olie, zodat ze mooi gaan glimmen

- Besrtijk vlak voor het serveren de bovenkant van de cake voor een deel met pindakaas en strooi daar de chocoladestukjes op

- Snijd de cake in dunne plakken

- Lekker met een glas Tropisch sap

hagelslag puur 1  pindakaas 1

   

Pagina 2 van 4

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.