Koken in de tajine

Pittige kiptajine met abrikozen, rozemarijn en gember

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pittige kiptajine met abrikozen, rozemarijn en gember

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd ca. 15 min. + 40 min. wachttijd

 

Ingrediënten:

 

- 2 el olijfolie + klontje boter

- 1 ui, fijngesnipperd

- 3 takjes rozemarijn, 1 fijngehakt / 2 gehalveerd

- 40 g verse gember, geschild en fijngehakt

- 2 rode chilipepers, zonder zaadjes, fijngehakt

- 1-2 kaneelstokjes

   
           - 8 kippendijen

- 175 g geweekte gedroogde abrikozen

- 2 el heldere honing

- 400 g hele tomaten met sap uit blik

- zeezout en versgemalen zwarte peper

- klein bosje vers groen of paars basilicum

  
 

Bereiding:

 

- Verhit de olie en boter in een tajine of braadpan met dikke bodem

- Roer de ui, gehakte rozemarijn, gember en chilipeper erdoor en bak tot de ui zacht wordt

- Roer de gehalveerde takjes rozemarijn en de kaneelstokjes erdoor

- Voeg de kippendijen toe en bak ze aan beide kanten bruin

- Schep de abrikozen, honing en tomaten met het sap erdoor 

- Voeg indien nodig wat water toe, zodat de bodem van de tajine vol vocht staat en de abrikozen onder staan

- Breng het vocht aan de kook en draai het vuur laag. Doe het deksel op de tajine of pan en laat alles 35-40 minuten zachtjes stoven

- Breng de tajine op smaak met zout en peper

- Scheur de grote basilicumblaadjes en laat de kleine blaadjes heel. Bestrooi de kip ermee en serveer het gerecht direct

- Lekker met couscous en een groene salade

(gebruik voor een iets minder pittige schotel de helft van de chilipeper)

 

honing vloeibaar      couscous-500-gr       zeewierzout cape treasures                                                   

                                                                                                                                                         

 

                                                                                                                                                         

  

                                                                                                                                                                      

 

Tajine van kip, kokos en pindakaas

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Tajine van kip, kokos en pindakaas
Hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten:

2 bouillontabletten
1 blik Fair Trade Original Kokosmelk
125 gram Fair Trade Original Pindakaas
1 grote ui
2 tenen knoflook
3 (nieuwe) aardappels
1 groene paprika
1/2 citroen
300 gram broccoli
1 bakje boemboe soto ajam
ca. 500 gram kippendijfilets

Bereiding:

Breng 4 dl water aan de kook, schenk het in een maatkan, los de bouillontabletten erin op en roer de kokosmelk en pindakaas erbij.
Snijd de ui in partjes, de knoflooktenen in plakjes, de aardappels in vieren, de paprika in vierkante stukken.
Snijd de halve citroen in vieren, verwijder de pitten.
Snijd de broccoli in kleine roosjes met steel.
Verhit de boemboe al roerend in de tajine of braadpan en bak hierin de ui en knoflook 1 minuut.
Roer de pinda- kokosmelk erbij, schep kip en groentes, op de broccoli na, in de tajine of pan en breng het geheel al roerend langzaam tot tegen de kook aan.
Dek de tajine of pan af en laat het gerecht 45 minuten zachtjes stoven.
Voeg na 30 minuten de broccoli toe.
Verwijder voor het serveren de stukken citroen.
Geef er Fair Trade Original Pandan- of Basmatirijst bij.

 

kokosmelk 400ml      pindakaas                                  tajine 1

   
Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.