Lunchgerechten

Romige Tomaat-Mosterdsoep

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Romige Tomaat-Mosterdsoep

Lunchgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

- 3 eetlepels mosterd sundried tomato

- 40 g boter

- 60 g bloem

- 1 ui in blokjes gesneden 

- 5 dl water

     

- 5 dl melk

- 1 tl suiker

- zout en peper

- scheutje room

- 1 kleine prei, in dunne ringetjes gesneden 

 

Bereiding:

 

- Smelt de boter met de mosterd en laat warm worden

- Bak de ui even mee en laat glazig worden

- Voeg de bloem toe en roer goed door

- Voeg 2 dl water toe, roer glad en laat aan de kook komen

- Voeg beetje voor beetje de rest van het water en de melk toe, roer steeds glad en laat

  steeds aan de kook komen

- Breng op smaak met suiker, zout en peper

- Roer er eventueel nog een scheutje room door

- Voeg de prei toe als vulling

 

mosterd zongedroogde tomaat

 

Zomerse fruitsoep

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Zomerse fruitsoep

Ontbijt-of luchgerecht

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid

- 1 ei

- 1-2 el Rietsuiker

- 250 g frambozen (eventueel uit de

  diepvries, ontdooid)

     

- 200 ml Appelsap met lemon & lime

- 100 ml Kokosmelk

- 50 g poedersuiker

- 50 ml slagroom

- enkele blaadjes munt, fijngehakt

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de over voor tot 200 ⁰C

- Snijd de plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en draai er spiraaltjes van

- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat

- Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met rietsuiker

- Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de suikerstengels in

  ca. 8-10 minuten goedbruin en knapperig

- Doe de frambozen en de appelsap in een keukenmachine of blender en mix het tot een

  gladde soep

- Klop de kokosmelk tot een egale massa  en voeg de poedersuiker toe

- Meng dit met de lobbig geslagen slagroom

- Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg een scheutje van het kokosroommengsel toe

- Garneer met munt en serveer met de suikerstengels

 

      appelsap-1l-lemon lime 300x450_normalkokosmelk

 

Pittig broodje met kipgehakt en groente

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Pittig broodje met kipgehakt en groente

Lunchgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten:

 

- 1 el plantaardige olie

- 300 g kipgehakt

- 1 dunne prei

- ½ spitskool

- 1 groot meergranen stokbrood

 

            

- ½ flesje Woksaus Zoetzuur

- ½ blik Ananasschijven op sap

- Molen Zeezout mix chilipeper

- Pindakaas

- Sambal Oelek

Bereiding:

 

- Verhit olie in een wok of braadpan, voeg het kipgehakt toe en bak tot het gehakt gaar is

- Snijd de prei in ringen en de spitskool in dunne repen en voeg het toe aan het gehakt

- Bak de groente kort mee

- Snijd de ananas in stukjes

- Voeg de woksaus en de ananasstukjes toe en verwarm het even mee

- Breng op smaak met het zeezout

- Snijd intussen het stokbrood in gelijke stukken en daarna overdwars open

- Besmeer het brood met een laag pindakaas en sambal naar smaak

- Schep het gewokte kipgehakt-groentenmengsel op het brood

 

Vega-tip: vervang het kipgehakt door vegetarisch fijngehakt of wokstukjes

Wijntip: Rosé, Zuid-Afrika. Fair Trade Original

woksaus zoetzuur 1.png sambal-oelekananas   molen zeezout mix chili peper 1     pindakaas 1                   wijn-rose-300x450_normal

   

Broodjes geitenkaas met Kaapse mosterd

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail


Ingrediënten:

 

- 4 witte harde bolletjes

- 80 g zachte geitenkaas

- 100 ml Balsamico   

       

- 50 g rucola

- 2 el Kaapse mosterd

- 2 el suiker
  
 


Bereiding:


- Bak de broodjes af.
- Kook de siroop in met 2 eetlepels suiker.
- Snijd de bolletjes door midden en besmeer de onderkanten met de mosterd.
- Leg hier boven op de rucola en vervolgens de geitenkaas.
- Sprenkel de siroop er over en leg de bovenkant er op.
- Snijd de broodjes in 4 stukken en houd bijeen met een prikker.

(recept van Ramon Beuk)

mosterd honing

   
Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.