Lunchgerechten
Romige Tomaat-Mosterdsoep
Romige Tomaat-Mosterdsoep
Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
- 3 eetlepels mosterd sundried tomato - 40 g boter - 60 g bloem - 1 ui in blokjes gesneden - 5 dl water |
- 5 dl melk - 1 tl suiker - zout en peper - scheutje room - 1 kleine prei, in dunne ringetjes gesneden |
Bereiding:
- Smelt de boter met de mosterd en laat warm worden
- Bak de ui even mee en laat glazig worden
- Voeg de bloem toe en roer goed door
- Voeg 2 dl water toe, roer glad en laat aan de kook komen
- Voeg beetje voor beetje de rest van het water en de melk toe, roer steeds glad en laat
steeds aan de kook komen
- Breng op smaak met suiker, zout en peper
- Roer er eventueel nog een scheutje room door
- Voeg de prei toe als vulling
Zomerse fruitsoep
Zomerse fruitsoep
Ontbijt-of luchgerecht
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Ingrediënten:
- 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid - 1 ei - 1-2 el Rietsuiker - 250 g frambozen (eventueel uit de diepvries, ontdooid) |
- 200 ml Appelsap met lemon & lime - 100 ml Kokosmelk - 50 g poedersuiker - 50 ml slagroom - enkele blaadjes munt, fijngehakt
|
Bereiding:
- Verwarm de over voor tot 200 ⁰C
- Snijd de plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en draai er spiraaltjes van
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met rietsuiker
- Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de suikerstengels in
ca. 8-10 minuten goedbruin en knapperig
- Doe de frambozen en de appelsap in een keukenmachine of blender en mix het tot een
gladde soep
- Klop de kokosmelk tot een egale massa en voeg de poedersuiker toe
- Meng dit met de lobbig geslagen slagroom
- Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg een scheutje van het kokosroommengsel toe
- Garneer met munt en serveer met de suikerstengels
Pittig broodje met kipgehakt en groente
Pittig broodje met kipgehakt en groente
Lunchgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 el plantaardige olie - 300 g kipgehakt - 1 dunne prei - ½ spitskool - 1 groot meergranen stokbrood
|
- ½ flesje Woksaus Zoetzuur - ½ blik Ananasschijven op sap - Molen Zeezout mix chilipeper - Pindakaas - Sambal Oelek |
Bereiding:
- Verhit olie in een wok of braadpan, voeg het kipgehakt toe en bak tot het gehakt gaar is
- Snijd de prei in ringen en de spitskool in dunne repen en voeg het toe aan het gehakt
- Bak de groente kort mee
- Snijd de ananas in stukjes
- Voeg de woksaus en de ananasstukjes toe en verwarm het even mee
- Breng op smaak met het zeezout
- Snijd intussen het stokbrood in gelijke stukken en daarna overdwars open
- Besmeer het brood met een laag pindakaas en sambal naar smaak
- Schep het gewokte kipgehakt-groentenmengsel op het brood
Vega-tip: vervang het kipgehakt door vegetarisch fijngehakt of wokstukjes
Wijntip: Rosé, Zuid-Afrika. Fair Trade Original
Broodjes geitenkaas met Kaapse mosterd
Ingrediënten:
- 4 witte harde bolletjes - 80 g zachte geitenkaas - 100 ml Balsamico |
- 50 g rucola - 2 el Kaapse mosterd - 2 el suiker |
Bereiding:
- Bak de broodjes af.
- Kook de siroop in met 2 eetlepels suiker.
- Snijd de bolletjes door midden en besmeer de onderkanten met de mosterd.
- Leg hier boven op de rucola en vervolgens de geitenkaas.
- Sprenkel de siroop er over en leg de bovenkant er op.
- Snijd de broodjes in 4 stukken en houd bijeen met een prikker.
(recept van Ramon Beuk)