Hapjes / Drankjes

Oudekaastapenade

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Oudekaastapenade

voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 100 g dadels, zonder pit, grof gehakt

- 40 g walnoten, grof gehakt

- 75 g oude kaas, geraspt

- 1 eetl balsamicoazijn

- scheutje milde olijfolie of water (optioneel)

- vers gemalen peper en zout    

 

Bereiding:

 

- Doe alle ingrediënten behalve olijfolie, peper en zout in een blender of keukenmachine en pureer tot een grove tapenade. Naar wens kun je deze wat fijner en dunner maken door een klein beetje milde olijfolie of water toe te voegen

- Breng op smaak met peper en zout en serveer

 

Tips:

 

In plaats van walnoten kun je ook amandelen of pecannoten gebruiken

Voeg als extra ingrediënt wat fijngehakte stemgember (1/2-1 bolletje, uit een potje) toe voor een pittige twist

 

 

dadels

 

Bron: kookboek Eerlijk eten

 

Kokoskoffie

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Kokoskoffie

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 tl kaneel

- 150 ml slagroom

- koffielikeur

- oploskoffie Dark Roast, voor 4 kopjes 

         

- 4 el fijne, Witte Kristalsuiker

- 1 blikje Biologische Kokosmelk, 270 ml, uit de koelkast

- 1 tl Cacaopoeder

  

 

Bereiding:

 

- Schep de kokosroom (het gestolde deel bovenin het blikje) van het kokoswater en doe dit met 50 ml slagroom in een hoge kom

- Voeg twee eetlepels suiker toe en klop tot een lobbige room

- Klop van de overoge slagroom en suiker apart een dikke room

- Meng de oploskoffie met de kaneel en bereid de koffie verder volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Schep de lobbige kokosroom en de koffielikeur door de hete koffie en garneer de koffie met een dot dikke slagroom en een snuf      cacaopoeder

 

  

oploskoffie-dark-roast-biologisch       cacaopoeder      suiker wit    kokosmelk-270ml-fair trade original

 

Chocoladetruffels

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Chocoladetruffels

voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 4 uur opstijven

 

Ingrediënten:

 

- 50 ml slagroom

- 40 ml Espresso

- 30 g roomboter

- 20 ml koffielikeur

- 175 g Pure Chocolade, fijngehakt

- 2 el Cacaopoeder

- mespunt kaneelpoeder

 

Bereiding:

 

- Verwarm slagroom, espresso, roomboter en koffielikeur in een steelpan tot de boter gesmolten is

- Neem de pan van het vuur en laat de chocolade al roerend met een garde in het warme mengsel smelten

- Schep het mengsel met een spatel in een diep bord. Dek af met huishoudfolie en laat 4 uur opstijven in de koelkast

- Strooi de cacao op een bord. Schep met een kleine lepel kleine bergjes uit de chocolade en rol ze door de cacao

- Serveer de truffels bij een kopje sterke espresso of thee

 

Tip: Door een beetje pepermix of zeezoutmix toe te voegen- bijv. met sinaasappel, citroen en knoflook/ of chili-peper- krijgen de truffels een intense smaak

 

  espresso   cacaopoeder  tony_blauw_500x500_1

   

Bonbons met koffie, honing en cacao

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Bonbons met koffie, honing en cacao

Voor ca. 16-20 stuks

Bereidingstijd: ca. 15 minuten (exclusief 1,5 uur afkoeltijd)

 

Ingrediënten:

 

- 100 g kokosolie

- 5 flinke eetl. Tropische honing

- 50 g Cacaopoeder

- 2 g Oploskoffie Dark Roast

 

Bereiding:

 

- Verwarm de kokosolie au bain marie ( in een pan boven een kom met kokend water)

- Voeg, wanneer de kokosolie helemaal vloeibaar is, de honing, cacaopoeder en instant koffie toe en roer het tot een gladde substantie

- Laat het iets afkoelen en giet het daarna in ijsblokjesvormpjes of silicone vormpjes ter grootte van een bonbon

- Laat de bonbons afkoelen tot kamertemperatuur en plaats ze daarna nog 1 uur in de koelkast

- Serveer de bonbons bij fairtrade koffie of thee

 

honing vloeibaar 1      cacaopoeder     oploskoffie-dark-roast-biologisch

 

Koffiegranitta

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Koffiegranitta

Drankje voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 10 minutene (exclusief tijd in de vriezer)

 

Ingrediënten:

 

- 100 g koffie goud, snf

- 1 l water

- 150 g rietsuiker

- 1 zakje nougat (vanille / chocolade)

- 1 zakje koffieboontjes in melkchocolade

 

Bereiding:

 

- Maak de granitta een dag van te voren

- Zet koffie met 100 g koffie goud en 1 liter water

- Voeg de rietsuiker bij de ca. 800 ml extra sterke koffie en roer tot de suiker is opgelost

- Giet dit mengsel in een braadslede of tupperware bak en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur

- Bedek de braadslede met huishoudfolie en zet in de vriezer

- Roer na ca. 1-2 uur de massa met een vork door elkaar, zodat er mooie ijskristallen ontstaan

- Herhaal dit nog 1-2 keer en laat de granitta tot gebruik in de vriezer staan

- Verdeel de granitta over 4 glazen en serveer hem ijskoud met nougat en/of koffieboontjes

 

koffie-snelfiltermaling-goud-250g-300x450_normal rietsuiker          

   

Pagina 1 van 3

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.