Hapjes / Drankjes

Gestoomde loempia's met sweet chili saus

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Gestoomde loempia's met sweet chili saus

Voor 12 loempia's

bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten: 

 

- 12 loempiavelletjes voor stomen (15x15 cm)

- 50 g Tibetaanse noedels

- 1 wortel, in reepjes gesneden

- 1/2 prei, in reepjes gesneden

- 50 g taugé, gewassen

   
            - 1/2 rode peper, fijngehakt

- 2 el vers korianderblad, fijngehakt

- 3 tl vissaus

- Sweet Chili saus

  
 

Bereiding:

 

- Ontdooi het loempiadeeg

- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water

- Breng in een pannetje water aan de kook en voeg eerst de wortel en 5 minuten later de prei toe

- Kook dit 3 minuten tot beide groenten beetgaar zijn

- Leg de taugé in een vergiet en giet de wortel en prei erboven af

- Dep noedels en groenten droog met keukenpapier

- Meng ze met de gehakte rode peper en het korianderblad

- Breng op smaak met de vissaus

- Leg een loempiavelletje op een snijplank en leg in het midden een reep van het noedel-groentenmengsel

- Vouw het deeg, volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot een kleine loempia

  en druk met vochtig keukenpapier het laatste puntje deeg tegen de loempia, zodat deze blijft plakken

- Maak op deze wijze 12 loempia's

- Breng in een pan een laagje water aan de kook en zet er een stoommandje in

- Stoom per keer 2-3 loempia's in enkele minuten gaar

- Serveer met de chilisaus

 

noedels 2     sweet-chili saus                                      stoommandje

                                                                                                                  stoommandje

 

Luchtige chocolade-pindabrokken

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Luchtige chocolade-pindabrokken

Voor ca. 12-16 brokken

Bereidingstijd ca. 10 minuten

exclusief afkoelen

 

Ingrediënten:

 

- 5 Rijstwafels

- 3 el Pindakaas

- 150 g Chocolade (melk of puur naar smaak)

- 1 pak Vlokken

 

Bereiding:

 

- Verkruimel de rijstwafels boven een kom en voeg de pindakaas toe

- Meng dit goed door elkaar (dit gaat het eenvoudigst met je handen)

- Verhit een pan met een laag water en hang hierboven een (liefst metalen) kom die het water niet raakt

- Breek de chocola in stukken en leg ze in de kom boven het vuur

- Laat de chocolade au-bain-marie smelten en roer af en toe door

- Giet, zodra de chocolade gesmolten is, het rijstwafelmengsel erbij en neem van het vuur

- Bedek een bakplaat met bakpapier

- Verdeel het mengsel met behulp van een spatel over het bakpapier en strijk het uit tot een plak van ca. 1 cm dik

- Bestrooi royaal met de vlokken en laat drogen

- Breek het geheel voor het serveren in gelijke brokken

 

pindakaas tony_blauw_500x500_1

   

Pagina 3 van 3

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.