Hapjes / Drankjes

Thaise Fish 'n Chips

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Thaise Fish 'n Chips

Snack/borrelhapje voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 limoen

- 500 g visvariatie

  (zoals inktvisringen, gamba's, stevige witvisfilets)

- 2 eierdooiers

- 3 ijsblokjes

- 110 g bloem

- zonnebloem- of arachideolie

    

- Sambal Oelek, naar smaak

- 1 blikje Biologische Kokosmelk

- molen Zeezout mix Chilipeper

- ½ blik Mangoschijven op lichte siroop

- 4 el Sweet Chili Saus

- cassave chips

 

Bereiding:

 

- Maak een marinade van het sap van een halve limoen met daarin sambal naar smaak

- Marineer hierin de verschillende soorten vis

- Klop ondertussen een beslag van kokosmelk, de eidooiers en de bloem en breng het beslag op smaak met zeezout

- Voeg de ijsblokjes toe

- Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze

- Maak van 4 el mangopuree en de sweet chilisaus een dipsaus

- Dep de vis droog en haal, wanneer de ijsblokjes gesmolten zijn, door het beslag

- Verhit in een frituur- of braadpan olie tot 180° C en frituur hierin de stukken vis goudbruin en krokant

- Laat ze uitlekken op keukenpapier

- Bestrooi de vis vlak voor het opdienen met wat zeezout en serveer met partjes limoen, de dipsaus en de cassave chips

 

mangoschijven sweet chili saus

 

Honey roasted mixed nuts

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Honey roasted mixed nuts

Hapje bij de borrel

 

Ingrediënten:

 

- 350 g gemengde fairtrade noten

- 2 eiwitten

- 4 el honing 

- 1 sinaasappel

- 1 tl cayennepeper

- 4 rozemarijntakjes

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven tot 150 °C en bekleed een ovenschaal met bakpapier

- Klop de eiwitten in een kom schuimig

- Rasp de sinaasappelschil over het eiwit en voeg de honing en cayennepeper toe

- Rits de rozemarijn los van de takjes en hak de helft fijn. Voeg dit toe aan het eiwitmengsel

- Roer de noten goed door het mengsel en verdeel over het bakpapier

- Bak boven in de oven voor 15 minuten.

- Haal ze uit de oven en maak de nootjes los van elkaar

- Strooi de rest van de rozemarijn erover en plaats weer terug in de oven voor 15 minuten

- Haal het notenmengsel uit de oven en maak de noten weer los van elkaar

- Laat deze 30 minuten afkoelen

 

honing vloeibaar 1  noten greenage

 

Vonkelcocktail met notenrotsjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Vonkelcocktail met notenrotsjes

Voor 6-8 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 75 g Chocoladereep puur

- 8 Physalis of Kaapse Kruisbes

- 200 ml  Tropisch sap

- 4 el suiker 

     

- Tropische notenmix

- 6 el Tropische honing vloeibaar

- 1 fles Vonkelwijn 

- Zeezoutmix chili peper

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor tot 200⁰ C

- Smelt de chocolade au bain-marie. Roer regelmatig tot de chocoladestukjes zijn gesmolten

- Leg een stuk bakpapier op een werkblad

- Vouw de blaadjes van de Physalis naar achteren, doop de vruchten in de gesmolten chocolade    

  en leg ze met de kant van de blaadjes op het bakpapier en laat de chocolade hard worden

- Verhit in een suaspannetje het Tropisch sap en de suiker

- Kook dit in tot een dikke stroop en laat het afkoelen

- Verdeel de notenmix in 10 kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat

- Besprenkel elk hoopje met honing en maal er zeezoutmix over

- Rooster de nootjes in de oven tot ze goudbruin kleuren

- Laat ze afkoelen, zodat de honing hard wordt en de nootjes/rozijntjes aan elkaar plakken

- Schenk enkele druppels tropische stroop in elk glas en giet de Vonkelwijn er voorzichtig bij

- Garneer het glas met de chocolade Physalis en serveer met de pittig-zoete notenrotsjes

 

 tropisch sap 1     zuid-afr-vonkelwijn

   

Frisse appel-vonkeldrank met munt

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Frisse appel-vonkeldrank met munt

voor 4 glazen van ca. 200 ml per glas

Bereidingstijd: ca. 5 minuten,

exclusief ijsklontjes maken

 

Ingrediënten:

 

- 2 limoentjes, in schijfjes

- 1 bosje verse munt, gewassen

- 2-3 el gembersiroop 

     

- veel ijsklontjes

- 600 ml Appelsap met lemon & lime

- 200 ml koolzuurhoudend water 

 

Bereiding:

 

- Doe limoenschijfjes (houd er 4 apart), verse munt, gembersiroop en ijsklontjes in een kan

  en giet daar de appelsap en het koolzuurhoudende water over

- Verdeel over 4 glazen en pers boven elk glas nog een schijfje limoen uit

- Serveer ijskoud!

 

appelsap-1l-lemon lime 300x450_normal

 

Warme chocokokosmelk met slagroom

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Warme chocokokosmelk met slagroom

Voor 4 glazen / personen

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

 

- 800 ml melk

- 8 tl Cacaopoeder

- 6 tl Rietsuiker

- 12 el Kokosmelk

- 50 ml slagroom

- 2 el Hagelslag Puur

             

 Lekker met:

 

- Stroopwafels

- Truffels

 

Bereiding:

 

- Giet de melk in een steelpannetje en breng het aan de kook

- Maak intussen in 4 mokken een glad papje van 2 theelepels cacao, 1,5 theelepel rietsuiker

  (of meer naar smaak) en 3 eetlepels kokosmelk per mok

- Schenk de hete melk erbij en roer goed door

- Klop de slagroom stijf en verdeel over de hete chocokokosmelk

- Garneer met de hagelslag

 

   rietsuiker    cacaopoeder  kokosmelk hagelslag puur 1

   

Pagina 2 van 3

Copyright © 2018 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.