Nieuws

Nepalese zilversmeden

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Woensdag 1 juni zijn Dambar en Ashok, twee broers uit Nepal, van 11.00 - 16.00 uur te gast in onze winkel.

Wij nodigen u van harte uit om deze enthousiaste en kundige zilversmeden te bezoeken en de prachtige sieraden, zoals oorhangers, kettingen, ringen en armbanden te bewonderen.

Ashok zal dan ook een demonstratie zilversmeden geven.

 

Momenteel maken de broers een reis door Europa en Australië, omdat er door de recessie en aardbeving (waarbij het geboortedorp van beide broers zwaar is getroffen) veel minder toeristen naar Nepal komen en er dus ook minder inkomsten zijn.

Dambar heeft een kleine zilversmederij opgezet en leert zijn familieleden en de arme jongens uit het dorp het vak

 

Duurzaam servies Zuperzozial

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

 

 

zuperzozial vergiet gr

 
     

zuperzozial bord

                       18 cm doorsnede
      

zuperzozial mok

  

 

De Zupersozial Raw Earth Collectie is duurzaam serviesgoed met ruwe structuren. Het materiaal is sterk en licht tegelijk, ideaal voor picknick, camping en tuinDe producten uit deze Raw Earth Collectie zijn gebaseerd op bamboe en mais en daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Bij normaal gebruik zal het servies niet afbreken. Pas wanneer het in contact komt met bepaalde enzymen (zeg maar onder de grond) begint de vertering. Afhankelijk van de grootte van het product duurt dit proces 12-24 maanden.

 

Het servies is niet egaal, want het bestaat uit natuurlijke materialen, die zich allemaal anders gedragen tijdens de productie. Stippen, witte vlokjes en kleine kleurverschillen op het product horen hierbij. Voor de kleuren worden natuurlijke kleurstoffen gebruikt. De artikelen zijn vaatwasmachine bestendig (< 40 graden), maar kunnen niet in de magnetron, (stoom)oven of grill. Het servies is te gebruiken met hete vloeistoffen en warme maaltijden en kan jaren mee. Wil je het toch weggooien, dan kan het in de GFT-bak

 

In ons assortiment hebben wij: borden, vergieten, mokken, lepeltjes en een citruspers in de pastelkleuren groen/wit/geel/paars/oranje en roze


 


 


 

 

Zeg NEE tegen plastic!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

....en maak gebruik van onze Fair&Fun shopper

 

  boodschappentas fairfun 2a

 

Ook verkrijgbaar in groen (Fair&Fresh) of blauw (Fair&Friends)

   

Verkiezing "Gezelligste winkel Pijnacker/Nootdorp

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

gezelligstewinkel_banner_600x120px

 

Natuurlijk willen wij graag winnen! Vindt U ons de gezelligste winkel? Dan doen we graag een beroep op u om te gaan stemmen!

 

Dat kan nog tot 20 december via www.gezelligstewinkel.nl

 

Bij het uitbrengen van een stem geeft u 4 rapportcijfers (cijfer tussen 1 en 10), een korte beoordeling en mogen ook verbeterpunten aangedragen worden. Ook is het mogelijk te stemmen via Facebook en via SMS. (via alle kanalen, dus 3x is ook toegestaan) 

 

Mogen we op u rekenen?

 

Oostland Culinair

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Op zaterdag 20 juni wordt op het Raadhuisplein het evenement 'Oostland Culinair' gehouden.

Wij sluiten daar bij aan met een proeverij van onze (h)eerlijke producten, zoals pesto, fruitchutney of mosterd met dille, geserveerd op kerstomaat, kaas en komkommer

 

Locatie: in de winkel. Komt allen!

   

Pagina 3 van 4

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.