Nieuws

Sponsor-fietstocht

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Uitnodiging Sponsor-Fietstocht

 

Direct aansluitend aan de Fair Fashion dagen wordt op zondag 17 september de jaarlijkse Rabo Sponsor-fietstocht gehouden. Vooral voor mensen die dit jaar de culinaire fietstocht van de werkgroep Fair Trade Gemeente gemist hebben, is dit een leuke gelegenheid om toch een mooie (helaas niet culinaire) fietstocht te maken door de omgeving.

 

Wel is een bijzondere bijkomstigheid dat alle fietsers gesponsord worden door de Rabobank. Als u ervoor kiest om voor de Wereldwinkel mee te fietsen dan levert dat ons € 5,= op bij de route van 15 km, € 10,= bij de route van 30 km en € 20,= bij de route van 60 km. Ons startnummer is nr. 147. De start is bij De Viergang, Sportlaan, Pijnacker. Tussen 10.00 en 11.00 uur starten de mensen die 60 km fietsen, tussen 11.00 en 11.30 uur starten de mensen die 15 en 30 km fietsen.

 

We hopen dat veel mensen meedoen en dat het die dag mooi weer zal zijn!

 

recycled blik fiets

 

Cadeaubonnen Werelwinkels Nederland zijn gewoon inwisselbaar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

De cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland, waar wij bij zijn aangesloten, blijven hun waarde behouden.

 

In Nederland zijn er twee soorten wereldwinkelcadeaubonnen. De cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland (donkerblauw) en de cadeaubonnen van de Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen (verschillende kleuren)

De stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen is nu in de problemen.

 

Dit betekent dat de de cadeaubonnen van deze Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeubonnen niet meer bij ons inwisselbaar zijn (sinds 5 jaar verkopen wij die ook al niet meer!)

 

Wij betreuren de problemen. De cadeaubonnen die wij uitgeven zijn nog gewoon bij de wereldwinkels inwisselbaar. Onze cadeaubonnen zijn 100% gegarandeerd en hebben een landelijke dekking. (Ook wereldwinkels die geen deelnemer zijn van Wereldwinkels Nederland kunnen de cadeaubonnen aan hun klanten verkopen)

Daarnaast kunt u bij ons ook onze eigen cadeaubonnen kopen, waarop elk gewenst bedrag aangegeven kan worden.  
 
Kadobon LaVéHelaas niet overal meer inwisselbare bonnen van de Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen


Afbeelding van geldige cadeaubon100 % gegarandeerde bonnen van Wereldwinkels Nederland


 

Kerst- en relatiegeschenken beurs

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij iedereen hoog in het vaandel.

Ook voor uw kerst- en relatiegeschenken.

 

Graag nodigen we u van harte uit voor onze KERST- en RELATIEGESCHENKEN BEURS

op donderdag 15 en vrijdag 16 juni van 15.00 - 20.00 uur.

 

Locatie: Schildersbedrijf Soeterbroek

               Wagenmaker 18, 2631 RL Nootdorp

 

Alle kerst- en relatiegeschenken van de Wereldwinkel zijn zo bijzonder omdat ze allemaal Fair Trade zijn.

Kleine producenten in 3e wereldlanden hebben uw hulp hard nodig, want door het aanschaffen van een uniek

Fair Trade kerst- of relatiegeschenk geeft u hen een levensonderhoud en een toekomst.

   

Wereldwinkel Pijnacker 45 jaar!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

 

opening festiviteiten ww 45 jaar

 

Burgemeester Francisca Ravestein gaf zaterdagochtend het startsein voor de viering van het 45-jarig bestaan van de Wereldwinkel in het centrum van Pijnacker. Dat deed ze na haar felicitaties aan het bestuur van de Wereldwinkel, waar ze zelf als klant graag komt. “Bij de Wereldwinkel weet je dat het geld terecht komt bij de mensen die de producten gemaakt hebben. Alleen is de chocola hier veel te lekker.”

De feestelijke opening werd bijgewoond door een aantal klanten en enkele bijzondere gasten, waaronder twee boerinnen uit Thailand, Khun Orapin en Khun Orachan, die ingrediënten verbouwen voor de verschillende Thaise producten. Khun Orapin verbouwt hete chilipepers voor de sambal en Khun Orachan kruiden die in de curry’s worden gebruikt. De boerinnen vertelden tijdens de opening over hun werk, geholpen door een tolk. Zo legden ze uit dat voor de peperteelt tegenwoordig veel minder bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Ze willen graag de stap maken naar volledig biologische teelt, maar dat is moeilijk omdat de rode peper een erg kwetsbare plant is.

Het grote voordeel van de Fair Trade-methode is continuiteit voor de boeren. Op basis van een soort vast contract kunnen ze elk jaar hun oogst kwijt. Fair Trade koopt niet zomaar van de laagste bieder, maar kijkt vooral naar de manier waarop producten zijn geteeld.

De verkoop van voedingsmiddelen is belangrijk voor de Wereldwinkel. Ongeveer de helft van de omzet komt daar vandaan. Vanzelfsprekend vallen ook de voedingswaren onder het begrip ‘eerlijke handel’ volgens het keurmerk Fair Trade Original. En dat is lekker, konden de bezoekers zelf constateren met de Thaise hapjes, gehaktballetjes en pompoentaart die werden geserveerd. Desgewenst met kokosmelk, voor wie de chilipepers toch wat te heet waren.

Idealisme

Herman Sizoo, voorzitter van de Wereldwinkel, memoreerde dat het van 2008 tot 2012 moeilijke jaren waren geweest. Maar de economie trekt weer aan, en dat kan ook de Wereldwinkel merken. “Het is wel belangrijk dat je telkens wat nieuws in de winkel kunt laten zien. De Wereldwinkel komt voort uit het soort idealisme waar we in de jaren ’60 volop in geloofden. Dat idealisme is er nog steeds: het is van belang dat we voor elkaar blijven opkomen.”

Bij dat idealisme past dat de winkel nog altijd volledig op vrijwilligers draait. Ook zijn er het hele jaar door scholieren die hun maatschappelijke stage in de Wereldwinkel komen doen.

Het jubileum van de Wereldwinkel wordt in de gehele maand april op allerlei manieren gevierd. Er zijn in de winkel in Ackershof geregeld proeverijen en andere acties. Op 15 april, de precieze dag van het 45-jarig bestaan, verloten we twee mooie handbeschilderde Tunesische schalen. In de winkel is op een filmpje te zien hoe deze schalen zijn gemaakt.

 

ww 45 jaar

 

thaise boerinnen


 

Ontmoet de Thaise boerinnen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

De boerinnen achter de Thaise pepertjes, kruiden, ananas en rijst komen 1 april tussen 13.00 en 14.00 uur naar onze winkel. Onze burgemeester. mevr. Francisca Ravestein zal dan ook aanwezig zijn om onze gasten welkom te heten en tevens het startsein te geven voor de viering van ons 45-jarig jubileum.

 

Kruidenboerin Khun Orachan verbouwt kruiden, die o.a. verwerkt worden in de heerlijke curry's en Khun Orapin verbouwt chili's, die gebruikt worden voor de sambal oelek en sambal badjak. Zij komen vertellen over hun werk, hun gezin en hun dromen voor de toekomst. Op de site www.ontmoetonzeboeren.nl kunt u alvast met hen en andere boerinnen kennismaken, maar u vindt er ook recepten en keukentips.

 

Natuurlijk zullen we ervoor zorgen dat er geproefd kan worden van de verschillende lekkere producten. Sinds 2011 hebben we een uitgebreide Aziatische productlijn binnen ons assortiment en natuurlijk willen we u ook inspireren om zelf met deze producten in de keuken aan de slag te gaan. We hebben diverse pakketjes met de heerlijke ingrediënten én een recept om het u makkelijk te maken. Ook organiseren we een verloting met twee tassen met Thaise producten als hoofdprijzen.

 

We hopen dat het bezoek een rijke inspiratiebron zal zijn voor iedereen die van Thailand, lekker eten en Fair Trade houdt! Mis het niet!


 

   

Pagina 2 van 4

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.