Fair Trade Fietstocht

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Ook dit jaar organiseert de werkgroep Fair2 op zaterdag 27 augustus een culinaire Fair Trade Fietstocht (+/- 25 km.) door Pijnacker en Nootdorp.

 

Deelnemers betalen €19,95 (kinderen t/m 12 jaar €10)

 

Met deze fietstocht willen we Fair Trade en ook biologische producten in de horeca meer onder de aandacht brengen. Op alle stoppunten worden gerechten aangeboden waarin tenminste twee Faitrade ingrediënten zijn verwerkt, aangevuld met zoveel mogelijk ook biologische ingrediënten. Natuurlijk is het ook gewoon een heel mooie originele route door de omgeving van Pijnacker-Nootdorp.

 

De start is bij de Viergang aan de Sportlaan in Pijnacker. Daarna wordt er gestopt bij de Soete Suikerbol, De Kiezel in Delfgauw en De Kombuis in Nootdorp. Het eindpunt is bij onze winkel, waar de deelnemers een leuke, goed gevulde goodie-bag krijgen.

 

Inschrijven en betalen kan bij de Wereldwinkel. Betaling kan contant op per pin. U krijgt dan na betaling van de kosten een bewijs van deelname. Met dit deelnamebewijs krijgt u aan de start de routebeschrijving en de vouchers. Let goed op uw vouchers, want deze zijn om in te leveren bij de horeca, het is uw betaalbewijs.

 

Ook telefonisch opgeven is mogelijk (015 369 9541) of per mail ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )

In dat geval kan het geld overgemaakt worden (NL17 INGB 0008 3346 33, tnv Wereldwinkel Pijnacker, ovv fietstocht) en worden de inschrijfbewijzen toegestuurd

 

Het maximum aantal deelnemers is 100, dus meld je op tijd aan!

Inschrijven kan tot uiterlijk 25 augustus of eerder als we vol zitten

 

Het lijkt weer een stralende dag te worden!

 

Nepalese zilversmeden

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Woensdag 1 juni zijn Dambar en Ashok, twee broers uit Nepal, van 11.00 - 16.00 uur te gast in onze winkel.

Wij nodigen u van harte uit om deze enthousiaste en kundige zilversmeden te bezoeken en de prachtige sieraden, zoals oorhangers, kettingen, ringen en armbanden te bewonderen.

Ashok zal dan ook een demonstratie zilversmeden geven.

 

Momenteel maken de broers een reis door Europa en Australië, omdat er door de recessie en aardbeving (waarbij het geboortedorp van beide broers zwaar is getroffen) veel minder toeristen naar Nepal komen en er dus ook minder inkomsten zijn.

Dambar heeft een kleine zilversmederij opgezet en leert zijn familieleden en de arme jongens uit het dorp het vak

 

Duurzaam servies Zuperzozial

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

 

 

zuperzozial vergiet gr

 
     

zuperzozial bord

                       18 cm doorsnede
      

zuperzozial mok

  

 

De Zupersozial Raw Earth Collectie is duurzaam serviesgoed met ruwe structuren. Het materiaal is sterk en licht tegelijk, ideaal voor picknick, camping en tuinDe producten uit deze Raw Earth Collectie zijn gebaseerd op bamboe en mais en daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Bij normaal gebruik zal het servies niet afbreken. Pas wanneer het in contact komt met bepaalde enzymen (zeg maar onder de grond) begint de vertering. Afhankelijk van de grootte van het product duurt dit proces 12-24 maanden.

 

Het servies is niet egaal, want het bestaat uit natuurlijke materialen, die zich allemaal anders gedragen tijdens de productie. Stippen, witte vlokjes en kleine kleurverschillen op het product horen hierbij. Voor de kleuren worden natuurlijke kleurstoffen gebruikt. De artikelen zijn vaatwasmachine bestendig (< 40 graden), maar kunnen niet in de magnetron, (stoom)oven of grill. Het servies is te gebruiken met hete vloeistoffen en warme maaltijden en kan jaren mee. Wil je het toch weggooien, dan kan het in de GFT-bak

 

In ons assortiment hebben wij: borden, vergieten, mokken, lepeltjes en een citruspers in de pastelkleuren groen/wit/geel/paars/oranje en roze


 


 


 

   

Zeg NEE tegen plastic!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

....en maak gebruik van onze Fair&Fun shopper

 

  boodschappentas fairfun 2a

 

Ook verkrijgbaar in groen (Fair&Fresh) of blauw (Fair&Friends)

 

Verkiezing "Gezelligste winkel Pijnacker/Nootdorp

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

gezelligstewinkel_banner_600x120px

 

Natuurlijk willen wij graag winnen! Vindt U ons de gezelligste winkel? Dan doen we graag een beroep op u om te gaan stemmen!

 

Dat kan nog tot 20 december via www.gezelligstewinkel.nl

 

Bij het uitbrengen van een stem geeft u 4 rapportcijfers (cijfer tussen 1 en 10), een korte beoordeling en mogen ook verbeterpunten aangedragen worden. Ook is het mogelijk te stemmen via Facebook en via SMS. (via alle kanalen, dus 3x is ook toegestaan) 

 

Mogen we op u rekenen?

   

Pagina 3 van 4

Copyright © 2019 Wereldwinkel Pijnacker. Alle rechten voortbehouden.