Knapperige Thaise salade met rijstazijn

Afdrukken

Knapperige Thaise salade met rijstazijn

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 1 kleine paksoi

- 100 g taugé

- 200 g sugar snaps

- ½ komkommer

- 2 bosuitjes

- 2 el zonnebloemolie

- 2 tl vissaus

 

     

- 2 el verse koriander, grof gehakt

- 2 el verse basilicum, gehakt

- 50 g gezouten pinda's

- 50 ml Rijstazijn

- 1 el Rietsuiker

- Sambal Oelek naar smaak 

 

Bereiding:

 

- Snijd de paksoi in dunne reepjes en doe samen met de taugé in een vergiet

- Spoel af met koud water

- Breng water aan de kook en blancheer hierin de sugar snaps maximaal 2 minuten

- Giet af boven de vergiet met paksoi en taugé en spoel na met koud water

- Halveer de komkommer over de lengte, schraap met een lepel de zaden eruit en snijd in halve maantjes

- Snijd de bosui in dunne ringen

- Maak een dressing van rijstazijn, zonnebloemolie, vissaus, rietsuiker en sambal

- Meng de groenten met de verse kruiden en de dressing en verdeel de salade over 4 borden

- Garneer met grof gehakte pinda's

 

- Lekker met gekoote rijst en gebakken verse makreel, die je een half uur hebt gemarineerd in sojasaus, gembersiroop, sesamolie,    sambal, sesamzaadjes en bosui.

- Serveer met pita broodsticks uit de oven

 

ruwe rietsuiker   sambal-oelek      rijstazijn