Maaltijdsoep met rode curry en kokos

Afdrukken

Maaltijdsoep met rode curry en kokos

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingrediƫnten:

 

- 1 el plantaadige olie  

- 800 ml groentebouillon

- 2 blikken kikkererwten

- 2 zoete puntpaprika's 

          

- 300 gr jonge bladspinazie

- 1 limoen, in partjes

- 1/2 tot 1 pakje Rode Curry Kruidenpasta

-  1 blik Kokosmelk (400 ml) 

 

Bereiding:

 

- Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode curry kruidenpasta naar wens toe

- Fruit tot de geuren goed vrijkomen

- Giet de hete bouillon in de pan en voeg de kokosmelk toe

- Laat de kikkererwten uitlekken

- Snijd de paprika's in ringen en verwijder de zaadjes

- Voeg de paprika en kikkererwten aan de soep toe en laat ca. 5-8 minuten koken tot de paprika beetgaar is

- Was de spinazie en laat deze uitlekken

- Verdeel de spinazie over vier royale soepkommen en giet er de soep overheen

- Knijp eventueel een partje limoen uit boven de soep

 

Wijntip: Pinotage (rood) Zuid Afrika, Fair Trade Original

 

 

 

kokosmelk 400ml     kruidenpasta thaise rode curry